bakele emmi makina zehir haa
bakele emmi makina zehir haa
Henüz bağırgan kelimesini hazmetmeye çalışıyordum bide egzost çıktı.
Acemi odunu elime aldım uçak bileti bakıyom haberin olsun.
Buyur sevgili kardesim, oku ve aydinlan:
http://www.zeromotorcycles.com/zero-...s.php?model=sr
Pilin omrunun %80'e dusmesi yarim milyon km'den uzun suruyormus. Teknoloji gelismiyor, gelisti bile
Linkten okuduğuma göre bu aletin son hızı 100 km/saat değil, o sitede mil olarak yazmışlar, yani yaklaşık 160km/saat yapıyor. fazla fazla yeter yani.
Elektrik motorları içten yanmalı motorlara göre çok çok verimli çalışırlar. Bizim kullandığımız içten yanmalı motorlarda yakılan yakıtla üretilen gücün ancak en iyi şartlarda %30 küsürü tekere yani yola yansır, gerisi motordaki türlü kayıplara gider. elektrik motorları öyle değil, en dandiği bile %80 küsür verimle çalışır, hele bu tip motorlarda %98 verim demek az bile. Bir de bu elektrik motorları her devirde yüksek güç üretir, tabi ki hızlanması çok güzel olacak.
Elektrikli motor daha az yakar ,daha performanslıdır . Ses vermeyebilir ama ilerleyen zamanlarda belki ucunda bass bulunan bir egzoz yaparlarsa isteyen istediği egzoz sesini zil sesi yaparsa şaşırmayın
Harika olmuş, tam şehiriçi için bir motor,
Bakım derdi de yok.
Yeni nesil lipo bataryalar 1.500 döngüye sahip,
Böyle yenilikler bekliyoruz
Umarım burayada gelir.
Cahil kalmakta sonuna kadar israrciyim, yasasin vurdumduymazlik diyosunuz.
Bizzat test surusunu yaptim, sorun soyleyeyim. Menzil olayina gelince, arkadasin dedigine gore de otoyol'da abaninca menzil bayagi azaliyormus. Ona ragmen rahat 150km gidiyormus. Bu gecen seneki bilgi. Her sene arttiriyorlar kapasitelerini. Sehir ici menzil bunun 2-3 kati.
istanbul trafiğinde 100 kilometre gitmez bu.
"egzost" kelimesi şöyle; çeşitli kullanımları var. Orijinali olan "exhaust" kelimesine en yakın olan ve yaygın olarak kullanılan bir kelime. Ben de kullanıyorum. Doğru olduğu konusunda iddiam yok.
"Bağırgan" kelimesi ise, yabancı dillerden alıntı bir kelime kullanmaktansa yerli malı bir şey olsun dedim. Fakat kelime elimde patladı Demek ki tek bir kelimeden bu kadar gıcık alınabiliyormuş.
Abi uçak bileti falan bakma. Bu kriz zamanında masrafa ne gerek var. Ben odun bulup kafama vururum
Ya da Metehan'a vazife ver. Gideyim temiz bir kötek atsın. Oduna gerek yok onun eli epey ağırdır
Dostum şunun tipi güzel mi yani sence gerçekten Ajdar gibi motosiklet
Elektrikli.motorlarda tork motor calistigi andan itibaren devrededir. Max tirk ve gucu almak icin ustvdevire tirmanma gerekmez. Bu yuzden cok.keyifli bir hizlanma saglar.
Otomobillerde de ilk elektrilililler fiyaskoydu. Simdi bakin ne haldeler. Tesla nin bmw nin supersport klasmanina giren arabalari var. Motosiklette niye aynisi olmasin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)