Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Merhaba motosiklet.net sakinleri yeniyim biraz bilginize ihtiyacım var

REKLAM ALANI

Merhabalar Ben Eren 13 Kasım itibari İle 125cc lik bir motor için ehliyet alabiliyorum.
    Birkaç sorum olacak şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

1.)Önerebileceğiniz motor markaları nelerdir?[Uygun bütçeli ve znu125 tarzı]
    2.)Motorların Ortalama Ömürleri ne kadardır[Sağlıklı Kullanıcılar için]
    3.)son olarak 125cc lik motorların en fazla senelik vergisi ne kadardır ?

şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
    Saygılarımla.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ceyhun383 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ESKİ bajaj discover 125 YENİ HONDA CB125E
    http://lmgtfy.com/?q=%C3%96nerebilec...+tarz%C4%B1%5D
    http://lmgtfy.com/?q=Motorlar%C4%B1n...+kadard%C4%B1r
    http://lmgtfy.com/?q=125cc+lik+motor...ard%C4%B1r+%3F
    gogozh bunu beğendi.

R3d - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ehlıyet ıcın paran var mı? Motoru alacak kadar paran var mı? Isletebılecek kadar paran var mı(kaza durumunda parca, montajı ıcın ıscılık, arıza durumunda servıs, benzın)? Ekıpman ıcın paran var mı?

Genelde bunun cevabı hep evet olur ama, 15 16 yasında bır cocuk maddı gucunu aılesınden alır. Aıleden gelen destek bırıkıp yıllar ıcınde bunlara yetecek kadar olsa da, o parayı yukardakılere yatırdıgında elde kalan 0'dan sonra aıleden gelecek maddı destegın devamı o motosıklete yetmez.

Sen o motoru surebılecek fızıgı ve psıkolojık olgunluga erıstıgıne ınanıyor musun? Genelde bunun cevabı da evet olur.

Ama dusundugunuz gıbı degıldır hıc bır sey. Gıdın, duzgun bır bısıklet alın. Oyle 100 200 lıralık bısıkletlerden bahsetmıyorum, arastırın kalıtelı bır bısıklet alın. Surun. Henuz uzerınıze dusen vazıfelerı tam anlamıyla yerıne getıremezken bır de boyle heveslere kapılmanızı anlamıyorum, her seyın bır vaktı var. Kımse sızın hoyratlıgınızın cezasını cekmek zorunda degıl.

Bırazdan benı elestıreceksınız. Genclerın onunu kapatıyorsunuz, bu yuzden basarılı sporcularımız falan yok bık bık bık dıye. Ezberden zıyade arastırın bakalım bu ısı spor olarak yapmanın malıyetlerını. Bu ısı spor olarak yapanların nasıl basladıgını. Sonra bır daha arastırın, bu ısı spor olarak yapanlar foruma boyle baslık acmıs mı? Sonra tekrar arastırın, foruma boyle baslık acıp bu ısın sporunu yapan var mı? Sonra yıne tartısırız.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cocuk sorduguna soracagina pisman olmus.
    Siz hic genc olmadiniz mi?
    Hic heyecanlanmadiniz mi?
    Hic hayal kurmadiniz mi arkadas?

Soruyu soran genc arkadasim. Forumda biraz vakit gecir, konulari gozden gecir. Aradigin cevaplar zamanla kafanda olusacaktir.
    Biliyorum heyecanli ve sabirsizsin ama, bol bol oku arastir yinede

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.maddi duruma değinmek isterim herkes ailesinden güç almaz alamaz yeri geldimi.Açık öğretim öğrencisiyim ve çalışıyorum.Ehliyet için param hazır Ekipman için de yarı diyelim direk ehliyet aldığım gibi yola atlama meraklısı değilim.Ehliyet ekipman ve biraz birikimden sonra
    motor alacağım.
    fizik ve psıkolojık duruma evet diyeceğim.Belki yine kızanlar olacaktır. ama herkes küçükken bisiklet sürmüştür.
    motor isteğim ise her gün 3 4 tl verip + 1 2 kilometre yürümek açıkcası zor geliyor.
    tekrar cevabınız için teşekkürler.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1) honda ve yamaha'dan şaşmayacaksın
    2) düzgün kullanirsan, bakımları zamaninda yaptirir, özen gosterirsen bir ömür boyu aynı motoru sürebilirsin
    3) şimdi motor alırsan, 59 lira bandrol odemek zorundasın.
    Bandrol senede 2 kere, ocak ve temmuz aylarinda odenir. Bu sene 125 cc'lik bir motorun ocak bandrolu 59 lira idi. Yani senelik 118 tl. 2017'de tahminen 65lira olur. Senelik 130 lira yani.

O değil de sigortadan cok fena okşuyorlar haberin olsun.

çok teşekkür ederim direk alma meraklısı değilim.Belli bir zaman sonra bu işe atıldığımda kafamda sorun kalmasından korkuyorum geç olsun da güç olmasın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------

Alıntı R3d adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ehlıyet ıcın paran var mı? Motoru alacak kadar paran var mı? Isletebılecek kadar paran var mı(kaza durumunda parca, montajı ıcın ıscılık, arıza durumunda servıs, benzın)? Ekıpman ıcın paran var mı?

Genelde bunun cevabı hep evet olur ama, 15 16 yasında bır cocuk maddı gucunu aılesınden alır. Aıleden gelen destek bırıkıp yıllar ıcınde bunlara yetecek kadar olsa da, o parayı yukardakılere yatırdıgında elde kalan 0'dan sonra aıleden gelecek maddı destegın devamı o motosıklete yetmez.

Sen o motoru surebılecek fızıgı ve psıkolojık olgunluga erıstıgıne ınanıyor musun? Genelde bunun cevabı da evet olur.

Ama dusundugunuz gıbı degıldır hıc bır sey. Gıdın, duzgun bır bısıklet alın. Oyle 100 200 lıralık bısıkletlerden bahsetmıyorum, arastırın kalıtelı bır bısıklet alın. Surun. Henuz uzerınıze dusen vazıfelerı tam anlamıyla yerıne getıremezken bır de boyle heveslere kapılmanızı anlamıyorum, her seyın bır vaktı var. Kımse sızın hoyratlıgınızın cezasını cekmek zorunda degıl.

Bırazdan benı elestıreceksınız. Genclerın onunu kapatıyorsunuz, bu yuzden basarılı sporcularımız falan yok bık bık bık dıye. Ezberden zıyade arastırın bakalım bu ısı spor olarak yapmanın malıyetlerını. Bu ısı spor olarak yapanların nasıl basladıgını. Sonra bır daha arastırın, bu ısı spor olarak yapanlar foruma boyle baslık acmıs mı? Sonra tekrar arastırın, foruma boyle baslık acıp bu ısın sporunu yapan var mı? Sonra yıne tartısırız.
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.maddi duruma değinmek isterim herkes ailesinden güç almaz alamaz yeri geldimi.Açık öğretim öğrencisiyim ve çalışıyorum.Ehliyet için param hazır Ekipman için de yarı diyelim direk ehliyet aldığım gibi yola atlama meraklısı değilim.Ehliyet ekipman ve biraz birikimden sonra
    motor alacağım.
    fizik ve psıkolojık duruma evet diyeceğim.Belki yine kızanlar olacaktır. ama herkes küçükken bisiklet sürmüştür.
    motor isteğim ise her gün 3 4 tl verip + 1 2 kilometre yürümek açıkcası zor geliyor.
    tekrar cevabınız için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------

Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1) honda ve yamaha'dan şaşmayacaksın
    2) düzgün kullanirsan, bakımları zamaninda yaptirir, özen gosterirsen bir ömür boyu aynı motoru sürebilirsin
    3) şimdi motor alırsan, 59 lira bandrol odemek zorundasın.
    Bandrol senede 2 kere, ocak ve temmuz aylarinda odenir. Bu sene 125 cc'lik bir motorun ocak bandrolu 59 lira idi. Yani senelik 118 tl. 2017'de tahminen 65lira olur. Senelik 130 lira yani.

O değil de sigortadan cok fena okşuyorlar haberin olsun.
    teşekkürler

gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    guzel kardesım sekıl pesınde degılsen ( granaj olsun,plakalıgı sokeyım gıbı ) ybr 125 ısını gorur anladıgım kadarıyla uzun sure kullanacaksın motor omru kullanıcıya baglı ama zaten 18 yasında ehlıyetı buyutup motorunu degıstecegın ıcın omru senı rahat rahat goturur , ehlıyet ekıpmandan once en onemlısı aılenın onay vermesı aılen onay vermıyorsa sımdılık ertele ılla olacak dıye aılenle arenı acma . onlar senın ıcın en ıyısını dusunur guzel kardesım

Alıntı gogozh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    guzel kardesım sekıl pesınde degılsen ( granaj olsun,plakalıgı sokeyım gıbı ) ybr 125 ısını gorur anladıgım kadarıyla uzun sure kullanacaksın motor omru kullanıcıya baglı ama zaten 18 yasında ehlıyetı buyutup motorunu degıstecegın ıcın omru senı rahat rahat goturur , ehliyet ekıpmandan once en onemlısı aılenın onay vermesı aılen onay vermıyorsa sımdılık ertele ılla olacak dıye aılenle arenı acma . onlar senın ıcın en ıyısını dusunur guzel kardesım
    teşekkürler.Ehliyet konusunu direk gün dolunca değilde onümüzdeki sene ilkbaharda düşünüyorum.Aile den onayımı aldım.Benim kafamı kurcalayan tek şey motor kaldı sanırım onun içinde biraz forumda araştırma yapacağım.mesela 2 markada aynıdır görüntü benzerliği falan ama birisi yakıt cimrisi dir. Onları bir kenara not alıp en akıllı kararı vereceğim.Tekrardan teşekkürler.

gogozh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Erenourlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler.Ehliyet konusunu direk gün dolunca değilde onümüzdeki sene ilkbaharda düşünüyorum.Aile den onayımı aldım.Benim kafamı kurcalayan tek şey motor kaldı sanırım onun içinde biraz forumda araştırma yapacağım.mesela 2 markada aynıdır görüntü benzerliği falan ama birisi yakıt cimrisi dir. Onları bir kenara not alıp en akıllı kararı vereceğim.Tekrardan teşekkürler.
    allah omur verırse seneye gorusmek uzere heyecanlı kardesım . sımdıden bakma seneye kadar bı dunya makına cıkar ekıpman fıyatları artar yukselır,ehlıyet fıyatları yukselır alacagın zaman bak kı her gun bu heyecanla yasama normal hayatını sürdür takıntı olmasın sonra

amin. son bir sorum var.bazı yerlerde a1 ehliyet için 2000li lerin 2016 gün ayını doldurması gerekir diyor.bazı yerlerde hesaplamalarda ise 2017 gün ay dolumunda ehliyet alabileceğim yazıyor.ben hep ilk yani 2016 gün ay dolumuna göre hesap yaptım.Bunun Tam olayı nedir ?

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı Erenourlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster

şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
    Saygılarımla.
    aramıza hoşgeldin kardeşim öncelikle,

1. sana moto önerebilmemiz için bütçe belirtmen gerekir, 125cc hacminde düşünüyorsan ybr125 güzel ve sağlam bir motosiklettir. değerde kaybetmez ayrıca...

2. bu durum motorun cinsine, hacmine, bakımına ve kullanımına göre değişir. geneld3e 125 cc motosikletler 50-60 bin gidiyor diye biliyorum, zaten bunların yenılenmeside çok pahalı değil.

Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aramıza hoşgeldin kardeşim öncelikle,

1. sana moto önerebilmemiz için bütçe belirtmen gerekir, 125cc hacminde düşünüyorsan ybr125 güzel ve sağlam bir motosiklettir. değerde kaybetmez ayrıca...

2. bu durum motorun cinsine, hacmine, bakımına ve kullanımına göre değişir. geneld3e 125 cc motosikletler 50-60 bin gidiyor diye biliyorum, zaten bunların yenılenmeside çok pahalı değil.
    hoşbuldum bütçem 3 4 bin lira.tarz olarak ilk trafik için ailem scooter tarzı öneriyor.cevabınız için teşekkürler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)