Shamy adlı üyeden alıntı
Aramizdaki fark böyle durumlarda ortaya cikiyor zaten, yanlis anlamayin, sizinle benim degil, dunyanin super gucu ile ulkemizin demek istedim. Bana gore arkadasimin zararini odememesi okuzluk degildir. Almayacagimi zaten bilir,adet yerini bulsun diye sormasinada gerek yoktur.
Amerika, ve Avrupa nin bazi ulkeleri gibi yerler teknoloji, sanayi, buyuk butce, askeri guc,.. dunyada sozu gecen ulkeler olabilir. Kanunlar duzenli isliyor olabilir. Ancak buralarda malesef yurdumda olan insaniyetlik yoktur. Hep daha ileriye gitmek icin, insani duygulardan soyutlanmis, robot gibi calisan, Kapitalist duzenin kolesi olmus, komsusuna bir bardak sutu bile parayla veren, insanlar vardir. Bu sistemlerde paraniz yok ise bir hicsiniz, birakin disadakileri, ana baba, akrabaniz evladiniz bile yuzunuze bakmaz, zaten pek akrabalik iliskiside olmaz. Amerikada calisip vatandasi olan cicukken beraber buyudugumuz, yillar sonra gorustugum, kuzenime bir saat bile katlanamayinca, durumun vehametini daha iyi anladim. Yine turistlik gezimde tamamen tarafsiz yaptigim gozlemler bunu destekledi.
Sizde suc bulmuyorum, sistemin carklari icinde ezilip gitmissiniz. Bu yuzden aracinizi yaptirmaya yanasmayan arkadasiniz okuz olur. Zaten yaptirayamacak durumda olup arac verdiginiz arkadasinizda yoktur. Neyse konular uzar gider.
Benim insanim memleketim candir, kanun kural olmasada insanlar merhametli ve insaniyetlidir. Bes kurusunuz olmasa bile hatta bu ulkenin vatandasi olmasaniz bile hastanede tedavi olabilirsiniz. Sokakta dayak yeseniz ayirirlar.. Bunlar bile yeter insana, insaniyetlik olmadan dunyanin en buyugu olsaniz ne yazar..