Aliexpress'deki Ucuz Faydalı Motosiklet Ürünleri (GÜNCEL)
Reklamlar
-
29 Mayıs 2021, 21:27
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Hocam su goruntuye gore dedigin gibi ABD gumrugunde beklemis, yolda mi o da belli degil acikcasi.
teşekkürler, neyseki amazon üzerinden almıştım ,satıcı her ne kadar gümrükten çıkmış dese de biraz daha bekleyeyim sonra ücret iadesi isteyecegim.
Reklamlar
-
01 Haziran 2021, 14:29
elinize sağlık. güzel ürünler.
-
02 Haziran 2021, 19:17
[IMG][/IMG]
Selamlar,ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.500gr ağırlığın olan pakette fren ve amortisör,karbüratör tamir takımı var.
Upim'e ulaşıp paketin akibetini öğrenmek mümkün değil,telefonla ulaşılamıyor.Özel olarak incelemek icin mi,Zimmet aldılar?
-
02 Haziran 2021, 19:27
greyhorse adlı üyeden alıntı
http://<a href="https://www.hizlires...1i.jpg</a></a>
Selamlar,ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.500gr ağırlığın olan pakette fren ve amortisör,karbüratör tamir takımı var.
Upim'e ulaşıp paketin akibetini öğrenmek mümkün değil,telefonla ulaşılamıyor.Özel olarak incelemek icin mi,Zimmet aldılar?
Hocam, yanlis hatirlamiyorsam "Zimmet alindi" demek, paketi getirecek postaci/kurye arkadasa zimmetlendi demek. Yani benim paketlerde "zimmetlendi" veya cihet dagitima cikti yazardi.
Paketin gelir yarina bence.
-
02 Haziran 2021, 19:30
Hocam, yanlis hatirlamiyorsam "Zimmet alindi" demek, paketi getirecek postaci/kurye arkadasa zimmetlendi demek. Yani benim paketlerde "zimmetlendi" veya cihet dagitima cikti yazardi.
Paketin gelir yarina bence.
ücretler kısmı boş ,torbaya ekledi yazardı onlar yazmayınca biraz işkillenmedim değil
-
02 Haziran 2021, 19:34
ücretler kısmı boş ,torbaya ekledi yazardı onlar yazmayınca biraz işkillenmedim değil
Hocam PTT'ye pek guvenilmez. Ben zamaninda bu vergi isleri ilk ciktiginda, Kucukyali'dan kalkip taaaa Basaksehir'deki AVPIM mi ne oraya gittim, alti ustu Cin'den aldigim su an bile 350TL olan intercom icin. Adamlar elektronik oldugu icin acmislar, gumruk vergisi kesmisler onu odemek icin gittim oraya. O zamanlar kapiya gelince odeme yoktu. Ben gitmesem 1-2 sonra geri gondereceklermismis bir de.
Bir keresinde de Atasehir PTT subesine gondermislerdi, ofis adresime en yakin oldugu icin, gidip kendim aldim yine. Ayagima gelecek paketi bile getirmediler, ustune para odedim bir de.
Fitil fitil burnundan gelsin diyorum yurtdisindan alisveris yaptikca bu gumruk vergisi + odeme sorunlarindan dolayi.
-
03 Haziran 2021, 10:49
Hocam PTT'ye pek guvenilmez. Ben zamaninda bu vergi isleri ilk ciktiginda, Kucukyali'dan kalkip taaaa Basaksehir'deki AVPIM mi ne oraya gittim, alti ustu Cin'den aldigim su an bile 350TL olan intercom icin. Adamlar elektronik oldugu icin acmislar, gumruk vergisi kesmisler onu odemek icin gittim oraya. O zamanlar kapiya gelince odeme yoktu. Ben gitmesem 1-2 sonra geri gondereceklermismis bir de.
Bir keresinde de Atasehir PTT subesine gondermislerdi, ofis adresime en yakin oldugu icin, gidip kendim aldim yine. Ayagima gelecek paketi bile getirmediler, ustune para odedim bir de.
Fitil fitil burnundan gelsin diyorum yurtdisindan alisveris yaptikca bu gumruk vergisi + odeme sorunlarindan dolayi.
internette araştırıken aliexpress mağdurları sayfası buldum.orada verilmiş e-posta adresine meramımı gönderdim.sabah yanıt geldi gerekli belgeleri gönderin gümrük işlemlerinizi tamamlayalım diye.Normalde telgraf gönderiyorlarmış,(Henüz gelmedi)konuyla ilgili ve gerekli belgelerin ne olduğuna dair.Ben sayfada ne istediklerine baktım.Aynen hepsini hazırlayıp gönderdim
Vergilendirme olayına karşı değilim fakat adamların 2 günlük asgari ücreti ile aldığını 15 günlük asgari ücret karşılığı alıyorum yetmiyor vergilendirmeyi de o tutarın %20,%18'i üzerinden yapıyorlar bu kısmın fazla olduğunu düşünüyorum.Bu ara bir sıkıntı var,denetimler sıkılaştırıldı heralde.Daha önce dhl'nin takipsizi ile gönderilen ptt'nin teslim etmesi gereken paket kayboldu.Satıcı tekrar fedex ile gönderdi sistem tıkır tıkır işledi.
-
03 Haziran 2021, 10:52
internette araştırıken aliexpress mağdurları sayfası buldum.orada verilmiş e-posta adresine meramımı gönderdim.sabah yanıt geldi gerekli belgeleri gönderin gümrük işlemlerinizi tamamlayalım diye.Normalde telgraf gönderiyorlarmış,(Henüz gelmedi)konuyla ilgili ve gerekli belgelerin ne olduğuna dair.Ben sayfada ne istediklerine baktım.Aynen hepsini hazırlayıp gönderdim
Vergilendirme olayına karşı değilim fakat adamların 2 günlük asgari ücreti ile aldığını 15 günlük asgari ücret karşılığı alıyorum yetmiyor vergilendirmeyi de o tutarın %20,%18'i üzerinden yapıyorlar bu kısmın fazla olduğunu düşünüyorum.Bu ara bir sıkıntı var,denetimler sıkılaştırıldı heralde.Daha önce dhl'nin takipsizi ile gönderilen ptt'nin teslim etmesi gereken paket kayboldu.Satıcı tekrar fedex ile gönderdi sistem tıkır tıkır işledi.
Evet, telgraf ayrintisini atlamisim, bana da telgraf gelmisti gumrukte bekleyen urununuz var diye. Kredi kartinin odeme kayitlarini istemislerdi urunun fiyatini belirlemek icin, ayaklarina gitmistim heriflerin iste.
-
03 Haziran 2021, 12:09
En beteri zaten şu gümrükler. Altı üstü bir akıllı saat aldım retro tip hoş durduğundan, türkiyeye 4 günde geldi 8gündür türkiyede ve daha bugün gümrükten geçti. Yani adamlar çinden malı 4 günde istanbula getiriyor bizimkiler 8gündür getiremedi. Bu işlemlerin bu kadar uzaması gerçekten hoş değil. Ürün gümrüğe takılsa resmen gümrük memurunun o günki keyfine göre ürünü teslim alabiliyosun üstüne birde memurun keyfine göre vergi çıkıyor.
-
13 Eylül 2021, 11:15
Bende Aliexpresten 3 cm alçak sele söyledim. Şimdiye kadarki en pahalı alışveriş olacak.Bakalım nasıl sonlanacak.
-
16 Aralık 2022, 18:52
Yakın zamanda alışveriş yapan oldu mu ne kadar süre de geliyor ?
-
16 Aralık 2022, 18:56
muratgumus00 adlı üyeden alıntı
Yakın zamanda alışveriş yapan oldu mu ne kadar süre de geliyor ?
Benim aynı gün içinde verdiğim 2 ayrı sipariş, 2 hafta içinde elime ulaştı. İlginç olan şu ki; birini Ptt, ötekini Aras Kargo teslim etti.
-
16 Aralık 2022, 18:59
Benim de bir kaç aydır aldıklarım max 2 haftada geliyor. Vergisi ödenmiş bitmişler Aras'la geliyor, PTT ile de kapıda vergi ödediklerim geliyor. Sanırım oradaki satıcının gönderim anlaşmasıyla alakalı bir durum.
-
16 Aralık 2022, 19:01
killingroad adlı üyeden alıntı
Benim de bir kaç aydır aldıklarım max 2 haftada geliyor. Vergisi ödenmiş bitmişler Aras'la geliyor, PTT ile de kapıda vergi ödediklerim geliyor. Sanırım oradaki satıcının gönderim anlaşmasıyla alakalı bir durum.
Ben Ptt'den gelen ürün için de erken vergi ödedim. Hatta Ptt görevlisine "hele gardaş ne ödeyeceğiz?" diye sordum da ödeme olmadığını söyledi.
-
16 Aralık 2022, 20:57
2 hafta iyiymiş ben de 1 hafta önce sipariş verdim de tahmini teslimat 1.5 ay gösteriyo ama kontrol ettiğimde bulunduğum ilçede görünüyo şu anda siparişim
-
tamam saf dışı kalmış, bırakılmış bir konu. Artık 150 £ sınırı sayesinde eldiven dışında pek bir şey alamazsınız
-
En son Hornet için ayak standı genişletici, anahtarlık, egzoz koruma bir de kask servis pedi aldım. Baştan tüm vergileri ödenmiş halde sipariş ediliyor. PTT ile geliyor ancak ekstra ücret ödenmiyor. Yaklaşık 2 hafta içinde ürünler geldi. Tahmini teslimat süresini çok ciddiye almayın. O yasal olarak verdikleri tarih. Çok daha önce elinize geçecektir.
Tek dikkat edilmesi gereken, bir ay içinde 5'ten fazla ürün sipariş etmemek. Aksi halde gümrüğe takılacaktır.
-
Ay içinde Elcik koruma (orijinalin 3 te 1 fiyatına, 10 günde geldi. Çok güzel) aldım.
Gidon yükseltme/geri çekme ve tank pad siparişi de verdim. Oldukça makul fiyatlara geldi.
Soft yan çanta da alabilirim. Listeme ekledim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)