Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Nedir bu eldiven içliği?

REKLAM ALANI
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş kulak burun boğaz uzmanı belkide
    Şununla motosiklet kullanmayı düşünmek....

Ama üşütmez yahu! düşünmeye değer mi...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı VESPERA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [B]Öyle kulaktan dolma yok cerrah eldiveni, yok neopren yok termal, bu tarz şeylere para verme. Doktor eldiveni asla soğuktan korumaz, zaten bunun için üretilmemiştir, derin mahvolur büzüş büzüş hale gelir/B]

Zengin işi felan da değil, sağlığını düşünüyorsan bütçe ayırıp alacaksın. Öyle cerrah eldiveni, 8 kat termal içlik yok gazete sarmak yok streç film. Bu tarz tavsiyelere kulak asıp da rezil etmeyin kendinizi. Yeterli bütçe ayıramıyorsan kışın toplu taşıma kullan daha hayırlı olur. Kendini hasta da etmemiş olursun.
    Şahsen benim yeterli bütçe ayıramadığım zamanım çok olur.
    Zira motosiklete hobi olarak değil, ulaşım aracı olarak binmek durumundayım.
    Toplu taşıma ile işe gidip gelsem, 2 lira gidiş 2 lira dönüş 4 lira hergün minibüse para ödemek durumundayım.
    150 cc Motosikletle 3 km gidiş 3 km geliş ayda 5 litre yakıt tüketiyorum en fazla.
    Yani ortalama 20 Türk Lirası.
    Evet bazen gerçekten kulaktan dolma bilgileri uygulayıp faydasını görüyorum. Tamamen mecburiyetten. Faydasını gördüğüm şeyi de burada paylaşmaktan utanmıyorum da.
    Siz beni bilip bilmeden yargılamaya utanmıyor musunuz peki ?
    Kızıl pars ve mgora bunu beğendiler.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o kadar soğukta da motor yerine toplu taşıma kullanın
    burda soylencek soz mu şimdi bu, motorcu toplu taşımaya binmez.. okdr ezilcegimizeeee souk souk dona dona motorumuza bineriz taaaammm mıııı

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:22 ----------

Toplu taşıma ile işe gidip gelsem, 2 lira gidiş 2 lira dönüş 4 lira hergün minibüse para ödemek durumundayım.
    150 cc Motosikletle 3 km gidiş 3 km geliş ayda 5 litre yakıt tüketiyorum en fazla.
    Evet bazen gerçekten kulaktan dolma bilgileri uygulayıp faydasını görüyorum. Tamamen mecburiyetten. Faydasını gördüğüm şeyi de burada paylaşmaktan utanmıyorum da.
    bazen denemekte fayda var, gazetenin gogsu sıcak tuttuğu aşikardır mesela, yada yagmurlugun olmadıgı durumda çöp torbasını belirli bölgelere sardıgımızda olabilir ki yagmuru kendince evet geçirmez... naylon eldivende aynı mantıktadır sogugu kesecektir kesinlikle işe yarar mantık cunku naylon ve ruzgar geçirmezliği..

benim daha çok sinirlendiğim ahkam kesilmesi, varsa paran bin yoksa binme.. oldu sekerim baska?
    çadırlı bir gezimizde herkesin son model çadırları varken, bir amcanın alelade bir çadırla gelip, nice yagmur olukları vs açıp
    süper işler çıkarttıgına şahit olmuşlugum vardır.. ne yani amca parası yok gezmesin mi gelmesin mi? bulmuş cözumunu... olur hepsi olur bence.. hatta kendi keşiflerimiz bazen çok daha iyi olur...

benim motordaki amacım en kısa yoldan çözüme ulaşmaktır.. dün aynı seyi dusundum yahu ellerim ne üşüdü be akşam.. derece 7 idi eve gittigimde cidden üşümüştüm.. eldivenim buyuktur içine ince bir içlik giydim yolda moladan sonra.. daha iyiydi açıkçası..
    şu eldivenin üstüne giyilen rüzgarlık mesela mantıken devamlı giyinmeniz gerekmez üstünde devamlı şekilde durcagından giy çıkar durumu olmaz daha pratik gibi geliyor bana onuda denemekte fayda var...
    Kızıl pars bunu beğendi.
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

Motosikleti
    1970 Triumph Tr6
    1200GSA standart elcik korumalar,ısıtmalar ve rukka,klim montlarınız olmadan kışın motosiklete binemezsiniz

En güzeli kış için tex,tucano gibi motor kontrolünde sıkıntı yaratmayacak elcik örtüleri , istanbulda kısa mesafede geniş elcik korumalar kısa süre için rüzgarı deflekte ettiği için sorun olmamakta.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Ben her ihtimale karşı çantamda lateks eldiven bulunduruyorum.
    Ani bastıran yağmurda süperdir. Ama ciddi yağmurlarda eldiven sırılsıklam olursa işin tadı kaçıyor.
    Ufak tefek sorun giderirken de takarsanız eliniz kirlenmiyor, yağ olmuyor. İyi yani.

Sonuçta herkesin bütçesi farklı ama şahsen kış için kışlık eldiveni tavsiye ederim.
    Çok pahalı olanları var, onlardan hiç alamadım, elim varmadı.

100 - 150 TL civarı idare eder tarzda olanlar var, çok değil ama biraz üşütüyor.
    Yağmurdan %100 korumaz ama tamamen ıslanması biraz zaman alır.

Bir ya da en fazla iki sezonda zaten ele gelmez hale gelir, atman gerekir.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bunu kullanıyorum gayet başarılı, tek sorun ufak bir fermuar mevcut vakit kaybı

http://www.dokuyucu.com.tr/asp/produ...-MC-17-KIRMIZI
    Aman diyip sakın almayın. Berbat bir eldiven. suda geçiriyor sogukta. takip çıkarması sıkıntı.
    keremkrmn bunu beğendi.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    o soğukta motora nasıl biniyonuz yaa

(bu sorudan bıktım artık, üşüyerek biniyorum diyorum)

rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Boşuna o kadar para verme, hiçbir işe yaramaz. Hissiyat da çok azalır. Ellerim donmasın istiyorsan decathlon'dan soft korumalı kayak eldiveni alacaksın. -27 dereceye kadar dayanıklı olanı bul mutlaka, rastgele değil. Fiyatı 100 lira civarı.

Diğer türlü illa motosiklet eldiveni kullanacağım diyorsan, hiçbiri ellerini tam anlamıyla ısıtmaz.

İki seçeneğin var:

1. Kışlık motosiklet eldiveni + elcik koruma + elcik ısıtma.
    2. Decathlon'dan bahsettiğim -27'e kadar dayanıklı kayak eldiveni.

[B]Öyle kulaktan dolma yok cerrah eldiveni, yok neopren yok termal, bu tarz şeylere para verme. Doktor eldiveni asla soğuktan korumaz, zaten bunun için üretilmemiştir, derin mahvolur büzüş büzüş hale gelir/B]

Zengin işi felan da değil, sağlığını düşünüyorsan bütçe ayırıp alacaksın. Öyle cerrah eldiveni, 8 kat termal içlik yok gazete sarmak yok streç film. Bu tarz tavsiyelere kulak asıp da rezil etmeyin kendinizi. Yeterli bütçe ayıramıyorsan kışın toplu taşıma kullan daha hayırlı olur. Kendini hasta da etmemiş olursun.
    +1

.
    .
    .

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    yazlık koruma eldiveni + kuryelerin soğuktan korunmak için elcik bölgelerine taktığı elbise kullanabilirsin.

tam adını bilmiyorum, elbise-şapka palto neyse. reflektörlü ve eli bileğin yukarısına kadar koruyor etkili.

kim çıkardı lan bu içlik işini, montta tamam neyseydide bu ney anasını satıyım, montta bile içliksiz kışlık mont bulamadım yahu

VESPERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F 800 GS
    ------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------[/SIZE]

[/COLOR]
    Hepimizin bütçesi zaman zaman tıkanır, kesinlikle katılıyorum.

Bunları yazmamın sebebi, o kulaktan dolma ürünlere yüzlerce lira harcamış olmam, o ürünlere güvenip binlerce kilometre soğukta sürüş yapmak zorunda olmam, benim ve artçımın çektiği ciddi sıkıntılar ve sonrasında edindiğim tecrübelerdir. Emin ol, soğuğa artık dayanamayınca ayakkabıma naylon geçirdiğim bile oldu! Başkalarının binbir ümitle aldığı ürünleri uygularken aynı hataya düşmemesini istiyorum. Utanılacak şey nedir burada? açıklar mısınız lütfen?

Belli ki mesajıma alınmışsınız. Malesef yazışma ortamında, yazılan şey de hissettirilmek istenen ve hissedilen çok farklı olabiliyor. Bunun için kusura bakma lütfen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------

Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Verdiğiniz örnekler de gerçekten bir harika ne desem bilemedim. Kulaktan dolma bilgilere kulak vermeyip, sizin örneklerinize mi kulak vermeliyiz bilemedim..
    Kullanıcının sorusu, soğuktan ellerimi nasıl korurum şeklinde. Kış aylarında grubumla yaptığım ülke içi / ülke dışı seyahatlerde bahsi geçen, termal iç eldiven, cerrah eldiveni denilen lastik eldivenler, termal alt üst içlikler, neoprenler gibi motosiklet kullanımına uygun olmayan bu ürünlerden çeşit çeşit alıp yüzlerce lira verdikten sonra kazandığım deneyimlerdir.

Eğer burada dem vurduğunuz eldivenin kalınlığı ise, zaten bunun parmak hissiyatını çok fazla azalttığını söylemiştim. Yok eğer korumasız oluşu ise, soft korumalı olanlara dikkat çektiğimi söylemiştim.

Bir atıfta bulunacaksanız eğer, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak deyimini hatırlatırım. Eğer hatırlarsanız, sizin bir zamanlar öneri de bulunduğunuz; "İşaret parmağı ile fren yapıp, diğer parmaklarla gaz kesmek gerektiği" öneriniz kadar benim önerilerim absürd değil.

Hepimiz bu teknikleri/ürünleri çoğu zaman deneme/yanılma ya da başkalarında görme (örneğin marquez ) ve az kere de eğitimle/araştırmayla öğreniyoruz. Hepimizin burada ki ortak paydası, çok fazla deneyimlediğimiz konularla motosiklet severlere tecrübelerimizi aktarmak, yardımcı olmak olduğunu unutmayalım lütfen

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Kullanıcının sorusu, soğuktan ellerimi nasıl korurum şeklinde. Kış aylarında grubumla yaptığım ülke içi / ülke dışı seyahatlerde bahsi geçen, termal iç eldiven, cerrah eldiveni denilen lastik eldivenler, termal alt üst içlikler, neoprenler gibi motosiklet kullanımına uygun olmayan fiyasko ürünlerden çeşit çeşit alıp yüzlerce lira verdikten sonra kazandığım deneyimlerdir.

Eğer burada dem vurduğunuz eldivenin kalınlığı ise, zaten bunun el hissiyatını çok fazla azalttığını söylemiştim. Yok eğer korumasız oluşu ise, soft korumalı olanlara dikkat çektiğimi söylemiştim.

Bir atıfta bulunacaksanız eğer, iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak deyimini hatırlatırım. Eğer hatırlarsanız, sizin bir zamanlar bulunduğunuz; "İşaret parmağı ile fren yapıp, diğer parmaklarla gaz kesmek gerektiği" öneriniz kadar benim önerilerim absürd değil.

Hepimiz bu teknikleri/ürünleri çoğu zaman deneme/yanılma ile az kere de eğitimle/araştırmayla öğreniyoruz. Hepimizin burada ki ortak paydası, çok fazla deneyimlediğimiz konularla insanları aydınlatmak, yardımcı olmak olduğunu unutmayalım lütfen
    Sondan başlayayım,

Tabiki benim de amacım, bilmediklerimi öğrenmek, bildiklerimi paylaşarak insanlara fayda sağlamak, bu noktada unutulacak bir durum zaten yok. O yüzden müsterih olun.

Tartışmasız ki herkes bir çok konuya deneyimleri sayesinde vakıf oluyor. Bunları gündeme getirmeye bile gerek olmadığı kanısındayım.

Benim gaz kontrolüm ve fren tekniğimi ifade etmiş olmamın absürd bir tarafı yok, siz daha farklı bir fren ve gaz kontrol tekniği uyguluyorsanız, bu da absürd değildir. Sonuç olarak herkesin kendi tekniğidir, literatür 4 parmak ile en güçlü fren yapılır derken benim 2 parmağımın, bir başkasının 4 parmağından güclü olabilme ihtimalini göz önünde bulundurduğunu hiç sanmıyorum Kaldı ki, kullandığınız motosikletin cinsine, manetin boyutuna,pistonuna,kaliperine,vs. kadar farklılık gösterebilecek ucu açık bir konu. GP'de 2 parmak ile stopie derecesinde fren yapılabilirken, kitap 3 demiş 4 demiş, pek bir şey değişmez kanımca.

Benim dem vurduğum konuya gelecek olursak,
    Önerdiğiniz eldivenlerin, ne kalınlığına takıldım, ne de koruması olup olmamasına.
    Sadece parmakları ayrıştırılmamış olan bir kese ile manetlere ve gaza hakim olunamayacağı(sadece hissiyat kaybı değil)
    ve uygun bir öneri olmadığı yönünde.

Kırıldıysan affola, biraz espirili bir mesaj yazdım aslında, sadece mimik eksik.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sondan başlayayım,

Tabiki benim de amacım, bilmediklerimi öğrenmek, bildiklerimi paylaşarak insanlara fayda sağlamak, bu noktada unutulacak bir durum zaten yok. O yüzden müsterih olun.

Tartışmasız ki herkes bir çok konuya deneyimleri sayesinde vakıf oluyor. Bunları gündeme getirmeye bile gerek olmadığı kanısındayım.

Benim gaz kontrolüm ve fren tekniğimi ifade etmiş olmamın absürd bir tarafı yok, siz daha farklı bir fren ve gaz kontrol tekniği uyguluyorsanız, bu da absürd değildir. Sonuç olarak herkesin kendi tekniğidir, literatür 4 parmak ile en güçlü fren yapılır derken benim 2 parmağımın, bir başkasının 4 parmağından güclü olabilme ihtimalini göz önünde bulundurduğunu hiç sanmıyorum Kaldı ki, kullandığınız motosikletin cinsine, manetin boyutuna,pistonuna,kaliperine,vs. kadar farklılık gösterebilecek ucu açık bir konu. GP'de 2 parmak ile stopie derecesinde fren yapılabilirken, kitap 3 demiş 4 demiş, pek bir şey değişmez kanımca.

Benim dem vurduğum konuya gelecek olursak,
    Önerdiğiniz eldivenlerin, ne kalınlığına takıldım, ne de koruması olup olmamasına.
    Sadece parmakları ayrıştırılmamış olan bir kese ile manetlere ve gaza hakim olunamayacağı(sadece hissiyat kaybı değil)
    ve uygun bir öneri olmadığı yönünde.

Kırıldıysan affola, biraz espirili bir mesaj yazdım aslında, sadece mimik eksik.
    Ben cok alındım levent gocmen kirdin kalbimi webzelerle binecegim motora lutfen
    Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)