bak yüksek cc alırsan ölürsün ama küçük cc alırsan ölümsüz olursun gıcık bir yorum oldu dimi. ama önce gıcık yorumları başkaları yazdı.
bak yüksek cc alırsan ölürsün ama küçük cc alırsan ölümsüz olursun gıcık bir yorum oldu dimi. ama önce gıcık yorumları başkaları yazdı.
1) Motorsiklet kullanmak araba yada 4 tekerlikli araç kullanmaktan on kat daha zordur ... Motosiklette işin içine denge faktörü virajın içinde fren yapma , durma , viraj alma vs bambaşka çok teknik isteyen ve çok deneyim isteyen birçok faktör girer. Bugün bana Ferrari verin kullanırım ama bana bir 1000cc lik motosiklet verin aynı şeyi söyleyemem. Motorsiklette artçıyla gelen 80 kg hatta deponun boş olması ile dolu olması bile fiziki durumu değiştirmektedir.
2)12 yaşında kamyon kullandım 16 yaşında 300 km yol yaptım diye hava atan sorumsuzluktaki biri 800cc nin getireceği sorumluluğu taşıyamayacağına inanıyorum. Yanlış anlama dostum benim demek istediğim bir kart (ehliyet) herşeyi değiştirir demek değil. Ne insanlar tanıyorum ehliyetleri var ama araç kullanmaktan bir haber ancak 16 yaşında trafiğe çıkabilmek büyük sorumsuzluktur. Benim gözümde..Kusura bakma hayatta bol şans ..
Hocam yorumunuz için size çok teşekkür ederim.
Belliki bu iş bunla başlanacak bir iş değil. boy ve kalıbı göz önünde bulundursak 250 lik bir makina tavsiyeniz ne olur kolay satılır bir cinsten. ss veya naked olabilir
Azizim ben helvanı önden göndereyim ölmek var ölmemek var isteğin helva olsun
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:22 ----------
Benim baba mesleğim eminim herkez ehliyetsizken biri yanındayken araç sürmüştür en azından %90 lık kısım ben 16 yaşında okadar yolu alabilmek için 4 sene sağ koltukta babamı izledim kesinlikle hava atmak gibi bir gayem yok.
Ekipman hariç (Kask mont eldiven vs) bütçeni bir belirle ona göre motor bulunur.
Gerek yok aracını satmaya elindeki bütçe 250 lik bir makine için hayli hayli yeterli. Japon ile başlamayı tercih edeceksindir. Sıfır almanı önermem. İlla düşeceksin orası burası kırılacak. Yakışıklı olmasını isteyeceksin o yüzden SS tercih edersin bana göre düşünce grenajı sağlam kalsın diye naked düşünürdüm ama,
R25, 250R, Suzuki İnazuma, Duke 200 düşünebileceğin piyasası olan makineler. Ha bu arada boy kilo nedir? Ergonomi de çok önemlidir motosiklette. Boyuna uygun makine seçeceksin
O da olur. 250cc lik motosiklet apaçi motoru değildir. Aslında hiç bir motosiklet apaçi motoru değildir. Apaçilik kullanım tarzı ile olur. Yoksa ne apaçiler biliyoruz Hayabusa kullanan. Bu arada sana kötü bir haber vereyim, aslında senin motosikletin bu boy ve kilo ile Enduro. Bu demek değildir ki diğer motorları kullanamazsın. Kullanırsın ama bu boy ve kiloya en uygun motosikletler onlar. Duke 200 ü çıkar listeden çok ufak kalır altında.
%90 önermez ama sen bilirsin, tam emin değilim ama bence kendini bilmekte bitiyor, z800 naked kralı
bende araç kullanmaya 12 yaşında başladım. bugüne kadar tır,kamyon,kepçe,forklift, hepsiyle tecrübem oldu. senelerce bisiklet de kullandım, ama motora binince feleğim şaştı. bütün araçlar bir tarafa motosiklet bir tarafa bence.
Birader buradaki yorumlara karşı geleceksen ve savunmaya geçeceksen neden soruyorsun ki.Bu forumda ve motorda yeni olmayan herkes bu isteğine şiddetle karşı çıkacaktır.Tabikide nedeni sen z800 aldığında kıskanmaları değil.Nedeni böyle şeyleri hep duyduk ve gördük.Sonuçları pek iyi olmamıştı.Forumda kime sorarsan sor bu konuyu bilir anlatayım hemen bu forumdan bir arkadaş vardı 1000rr isteyen yok ben böyle gaza gelmem şöyle hıza karşıyım falan gitti aldı makinayı ilk makinası.2 hafta sonra otobanda kadranı sona vurdurma videolarını atmaya başladı ve sonra kaza yaptı ve kendisi kaybettik.Tabikide sen bu aleti hız için almıyor olabilirsin lakin makina hızlı usta.Yani yegane tavsiyem z300 var 800ün tip olarak küçültülmüş hali bence onu al takıl 300lük makina yine sana güçlü gelebilir 43 hp çünkü ama en azından z800den daha fazla şansın olur
sana ölme demiyorum, ama ölme demekte gelmiyor içimden.
lavinya.
az daha koy ybr al bence..
z800 230 kg, motosiklet kullanmaya yeni başlayan birisi için hiç uygun değil.
113hp olmasından bahsetmiyorum bile. ( eğer hala z800e satılıyorsa 95hp idi yanlış hatırlamıyorsam , ki bu bile çok fazla )
illa başlamak istiyorsanız siz bilirsiniz ama bence başlangıç için en kötü seçenek.
z300 verelim size
200 eksik say :/ olur olur b(m)al gibi olur
az daha koy ybr al
Sana o z800 u veren arkadasa forumca selam olsun.
Yahu forum isminiz gerçekten kadavralar mi?
Evet, malesef yüksek CC deyince bağırıp çağırıp ama bunu niye yaptığını bilmeyen, belki de yakın zamanda ulaşması zor olduğu için pis kaka diyen vardır.
Fakat ilk motosiklet olarak yüksek güçlü agresif naked veya SS almayın bence de. İstemeden başınızı belaya sokma ihtimaliniz yüksek çünkü. Sebepleri çok yazıldı. Bu noktada bir çok insanla aynı düşünmüyorum şahsen. Ama tekrar yazamayacağım.
Ama ille de alacaksanız MUTLAKA ABS VE TRACTİON CONTROL olan bir model alın, ve bunları kapatmadan kullanın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)