Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

otomobil ve motosiklette ötv düşebilirmi ?

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    MaxSYM 600i
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o haberi ben dinledim lüks araçlar 1.6-1.3 motorlu araba üretiyormuş ve vergiden böylece kaçıyorlarmış şimdi o lüks araçların fiyatı daha da artacak
    2016 model 1.6 motorlu bir araba 997 tl iken
    3-3.5k motorlu bir arabanın vergisi 8828 tl
    artık nasıl lüks araçlara vergi gelecek onu bilmiyorum ama ben 2 bin tl garanti bir vergi çıkacağını düşünüyorum
    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birşey sanırım.

burada bahsedilen şey ÖTV zammı MTV değil.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Aksesuara bağlı vergi olayını tamamen destekliyorum. Böylece bizim görgüsüz insanlarımız biraz mütevazi olmaı da öğrenirler. Etrafımda ne kadar insan varsa "Olmuşken full'ün full'ü olsun abii" diyerek maddi durumları el vermese de gidip salak gibi kullanmayacakları ve gerçek işe yaramayan bir dolu aksesuara onbinlerce lira para veriyorlar. Biz 2010 yılında acil olarak araba almaya gittik, paramız da yoktu. Hyundai'ye gidip Getz'i sorduk ve kriter olarak da dizel olsun, klima olsun dedik. Uzaktan kumandalı kilidi bile olmayan aracı alıp geldik, beş sene de sorunsuz bindik. Ben de bununla övünürüm.

Ayrıca pahalı araçlarında vergileri kesinlikle daha yüksek olmalı, tam tersine onları yüklenen kadarı da ucuz araçlardan eksiltilmeli. Bugün Mercedes'e 300 bin TL veren Ali Ağaoğlu, İbrahim Tatlıses formatındaki godamanlar 400 bin TL olsa da o parayı verirler hatta daha çok verdikleri için daha da övünürler. Gider ABD'de 20 bin $'a satılan Mustang'i burada sorgusuz sualsiz 200 bin TL'ye gözlerini kırpmadan alırlar. Alan memnun satan memnun yani. Bu durumda devletin de yapması gereken zenginden alıp fakire vermek olmalı. Eşit olmak adil olmak değildir.

Cahil tayfası için motosikletler araç olmadığından bu konuda bir gelişme olacağına ben de inanmıyorum. Motosikletten ÖTV tamamen kaldırılmalı, KDV de güce bağlı olarak yeniden düzenlenmeli. Aslında bütün araçlardaki vergilendirme tamamen motor gücüne dayandırılmalı. Hacme göre vergi almak da nedir ?

karaca3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    Alıntı Jemand adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güneş batıdan doğar mı?
    Bir gün doğacak ama o günde kıyamet kopacak.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aksesuara bağlı vergi olayını tamamen destekliyorum. Böylece bizim görgüsüz insanlarımız biraz mütevazi olmaı da öğrenirler. Etrafımda ne kadar insan varsa "Olmuşken full'ün full'ü olsun abii" diyerek maddi durumları el vermese de gidip salak gibi kullanmayacakları ve gerçek işe yaramayan bir dolu aksesuara onbinlerce lira para veriyorlar. Biz 2010 yılında acil olarak araba almaya gittik, paramız da yoktu. Hyundai'ye gidip Getz'i sorduk ve kriter olarak da dizel olsun, klima olsun dedik. Uzaktan kumandalı kilidi bile olmayan aracı alıp geldik, beş sene de sorunsuz bindik. Ben de bununla övünürüm.
    Ben bu "5 sene" olayini anlamiyorum. Acaip cabuk araba degistiriyor insanlar Turkiyede. Burada hic oyle degil.

Esimin eski Honda'sini degistirdigimizde 10 yasindaydi, kazada pert oldu. Yoksa degistirmek hic aklimizda yoktu. Yine gittik bi Honda aldik. Simdiki arabamda on yasinda (o da Honda), ve degistirmeyi dusunmuyorum hic. Bakimini duzenli yapip bi 10 sene daha kullanmak var niyetimde Allah omur verirse.

Turkiyede acaip bi devir daim var. Nedendir acaba? 5 senede bir araba degistirmek buyuk masraf.

bumbala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Hükümet daha fazla vergi toplamak için elinden geleni yaparken böyle hayallere kapılmayın. Aman onların lüks tasitlarina zeval gelmesin.

erreguay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motor hacmine göre ötv mi artıcak yoksa senelik ödediğimiz mtv mi.
    Mtv artıcaksa zaten yaş+motor cc ye göre belirleniyo fiat ta bmw de aynı parayı ödüyo kullanan.
    Ötv artıcaksa 0 alınan araç için belli bi yüzde ödeniyo pahalı arabanın yine fazla ödemesi oluyo.
    Olan yine biza olucak 2000 cc motor orta halli bi araba yerine 1600 cc motor liks bi araba alınabiliyodu.
    Piyasanın büyük bölümünü zaten bu 1600 cc altı araçlar oluşturuyo. Orta direk zaten 2000 cc araç alamıyo bide aldıkları 1600 cc ye göz diktiler gözlerini toprak doyursun inşallah.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Motor hacimleri tüm dünyada düşüyor. Ama ülkemizde vergiler hacme bağlı olduğu için düşmemeli. E o zaman kriterler değişmek zorunda. Gelecekte 1.2 litre lüks araç vergisi, turbo haracı, pil mührü ve hibrit pulu görüyorum.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)