-DKN-Neresi boş bu konunun? Adam herkesin yaşayabileceği ciddi bir durum hakkında diğerlerinin goruslerini aliyor. Mod arkadaşlar senin gibi sığ düşünmüyorlardir hı? Sinir oluyorum şöyle tiplere...
-DKN-Neresi boş bu konunun? Adam herkesin yaşayabileceği ciddi bir durum hakkında diğerlerinin goruslerini aliyor. Mod arkadaşlar senin gibi sığ düşünmüyorlardir hı? Sinir oluyorum şöyle tiplere...
rahmetli babam hep derdi emanet malın canı götünde olur diye demem o ki uzak durun
2. motorum mondial 150zc idi. motoru aldım silivriden büyükçekmeceye getirdim ve ikinci gün beylikdüzüne abimin yanına geldim.
abimin arkadaşı bir tur atayımmı dedi ve bende abime baktım bişey diycekmi diye ve abimden ses çıkmadı ve iyi al bir tur at dedim.
gitti biyerlerden dolaştı geldi ve motorun sağ alt tarafını kırmış. boş yolda kaldırıma sürtmüş gerizekalı. panik atak varmış onda sonradan öğrendim. masrafını karşılayabilirim istersen falan dedi ama ben gerek yok dedim.
şimdi uzak duruyorum, mümkün olduğu kadar selam sabahı kestim.
arkadaşlar eğer zarar verilmişse bunun sorusu olmaz. BİR USTA BUL VE ONARIM FİYATINI ÖĞREN. diyeceksiniz.
yakınlık derecesi önemli değil, zararı karşılamanız gerek.
Parası verilir sorun değil o kısım, ayriyetten sizin arkadaşlık ilişkileri bu kadar çıkarcı olabilirde bizde böyle bi durum yok tek bi laf bile edilmedi, ayriyetten senin gibi arkadaşım olsun böyle bişey yapmaya kalksın üstüne ben tokatlar hastane masrafı ile birlikte motorun parasını verir yollarım
Benim berber biliyordu motor alacagimi. Aldiginda gel de bir tur atalim dedi. Berberi degistirdim
benim arkadaş hanımın motorunu yatırdı virajda koruma demırı,manetler ,yan heybe çantalar,ayna,egsoz koruma sacı çizildi km saati plastiği ve sinyaller kırıldı motoru eve gelince yamulan demırlerını duzeltıp bir kat mat sıyah boya attım sinyal led aldık 20 tl ayna takımı 15 tl manet kütükle beraber 15 tl toplamda 50 liraya hallettik geri kalanlara ben takılmadım ayak üstü hallettik ama ufak tefek şeyler için ne arkadaşımı kırmak istedim nede canımı sıkmak hiç kelam etmedim canın sağolsun kardeşim dedim geçtim hiçte gitti motor diye içerlenmedim.
Daha sonrasında o arkadaş kendi kaza yaptı ufacık çizik için benzin deposuna kadar bırak kırılan parçaları çizilenleri bile boya ile halledeceğimiz okadar parçasını değiştirdi altı üstü çinli bir motordu ve envay çeşit çok uyguna parçalar varken hepsinin birebir orjinal olanını taktırdı motor mondial drift kalktı o motora fuzili sayılabilecek şeylerden 1750 tl harçadı ne laf anlatabildik nede dinlete bildik ben bile hayretler içerisinde kaldım arkadaşın ilk motoru heralde ondandır dedim ama aynı özeni düşürdüğü hanımın motorunada yapmasını beklerdim açıkcası o halini ve tavrını görünce içerlendim keza ben düşürsem vs vay halimize dedim ama genede ses etmedim
sonuç olarak o gun bugundur binmem motoruna benden ötürü bir zarar gelir isede bütün parçalarını yaptırırım sonuç olarak böyle bir kişiliği var ve bunu görmüş oldum kişiye göre değişen bir durum ama olan olmuş sende onarımını yaptır için rahat etsin
işte görüyorsunuzki gerçektende arkadaşınız değilmiş. ben bir arkadaşımın malına zarar vereceğim ve sonrada zararını karşılayamayacağım. yok öyle bir dünya. şahsen ben bunu hoşlanmadığım insanlara bile yapmam çünkü düzgün bir insanın kabulleneceği bir durum değil bu.
aklıma baba-oğul arasında benzer diyalog geldi;
(telefonda konuşurken)
+oğlum paran var mı? haşlık vereyim mi?
-yok baba sağol param var, anneme versene baba telefonu.
+anne; oğlum nasılsın?
-anne, babama söylesene biraz haşlık yollasın :)
yani vereyimmi edeyimmi hikayelerini geçiceksiniz. oğlum haşlığın varmı demiycen direk al oğlum sana haşlık.
yada arkadaşının motoruna hasar verdin;
hacı istersen masrafını karşılayabilirim? --demiyeceksin.
dostum motoru ustalara göster, uygun fiyattan tamir ettirelim diyeceksin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)