MERAK ETTİĞİM konu niçin dizel motorsiklet üretilmez. daha torklu ve daha düşük yakıt sarfiyatı olmaz mı
MERAK ETTİĞİM konu niçin dizel motorsiklet üretilmez. daha torklu ve daha düşük yakıt sarfiyatı olmaz mı
Akış şöyle olsun:
Arama butonu kullanın diyen bir kişi tercihen moderatör
Daha önce açılmış konu linkini veren bir yazar (Bu genelde ben oluyorum).
Başlığı açanın bilgi kendini günceller manasındaki genel olarak doğru görünen ama ilgili durumda alakasız zırvaları
Daha önce açılmış başlığı linkleyen ikinci yazar (Bu da genelde KUVVETMİRA oluyor.)
Ara diyenler
Aramam yeniden yaz diyen başlık sahibi
İstiklal marşı ve kapanış
Ha, sahiden. Dizel motosiklet niçin üretilmez ki?
Kısaca:
Dizel yakıtı motor içinde sıkıştırmak suretiyle kendiliğinden yakıyoruz. 20 atmosfer kadar sıkıştırıyoruz, buna dayanıcak motor bloğu dökme demir oluyor. Soğutmak için de hava sirkulasyonu neyin yetmiyor. Bloğun içinde SU dolaştırmak lazım. Ayrıyeten mazotu silindire basmak için enjektöre kuvvetle basıcak pompa ve kranka bağlanıcak volan filan da dedimiydin epey bi AĞIRLIK oluyor.
Yaptım motora taktın diyelim, 900 devirle giderken hızlanman gerekti, benzinli motor gibi şakkadanak 15 BİN devire de çıkamıyorsun 3 BİN bilemedin 4 bin devir ile hız yapamazsın, bu devirdeki motora göre vites kutusu tasarlaman gerek..
Bütün bunları yaptıktan sonra bu motosikletle bakkala-manava değil istanbuldan almanyaya gidersen oldukça yakıt tasarruf edebilirsin..
Daha ağır
Daha fazla sarsıntı
Daha az devir
Daha çok kirletme
Zaten benzinli motosikletler yeterince az yakıyor... Niye uğraşılsın.
Ama hiç yok değil, Amerikan ordusu için Kawasaki dizel KLR üretmiş zamanında.
guzel acıklama yapmışsınız. sagolun. ama bence arabada olan bır teknolojının motorsıklette olmaması cok sacma gelıyor
[/QUOTE]
Saçma? Neye göre? Arkadaş teknik kısmını açıklamış işte.
Yamahadan Yamasaki Kıçıtani abi ile görüştüm, dedim birader sen niye dizel koymuyorsun bu makinalara, abi gurtarmıyor valla dedi, sus dedim azarladım, tamam abi 1.6 dizel seçeneğide koyucam 2017 de dedi. Yeri gelmişken arabalarda olan sunroof teknolojisi neden yok dedim, tamam abi onuda ekleyelim dedi.
2017 için 1.6 dizel sunroof lu xmax lar yollarda olacak, alır Niğde de sürersin artık.
Bütün suç osmanlının..
Demiryolu yapmayı becerebilseydi petrolü de çıkarabilecekti, biz de şimdi ay'a niye çabucak gidemiyoruz diye tartışıyor olucaktık..
Adamlar 600 sene ayakta kalmış, bilinen dünyanın yarısını ele geçirmiş, ama yine de suçlu oldular gibi bir eleştiri getirecekken, bir önceki faydalı paylaşımınızı göz önüne alıp susmayı tercih ediyorum
Açıklamayı yeterli görmeyen arkadaş: Uçakta olan teknolojinin motosiklette olmaması da saçma geliyor mu size? Gelmeli bence. Gerçi var jet motorlu motorsikletler...
@ sayın haşmet;
bu gece birkaç dakikanızı ayırıp
KANAL B de 21.30 daki TARİHİN BİLİNMEYEN YÜZÜ programının ilk yarım saatini seyrederseniz,
yukarda yazdığımın boş bir geyik olmadığını KISMEN idrak edebileceksiniz.
Türkiyede benzinin pahalı olması elin japonunu yada almanını yada amerikanını vs. Vs. Alakadar etmez de o yüzden
Kasarsam tamamını da idrak edebilir miyim acep?
Eminim öyledir, sonuçta boşuna yıkılmadı Osmanlı, birçok ciddi hata yapmış olması gerekli.
Bu arada Tainter'in "Collapse of complex societies" kitabını tavsiye edeyim ben de. Büyüyüp komplike hale gelen başarılı her medeniyetin kaçınılmaz çöküşünü çok farklı ve değişik açılardan ele almış, örneklerle paralellikler bulmuş, bir nevi sözel ve sayısal alanları birlikte kullanarak yapmış bunu da, ilginç bayağı.
dizeller performans değil tutumlu motorlardır. dizel motor tek başına az güç üretir bunun yanında mutlaka turbo olması lazım destekleyici. Hal böyle olunca kocaman motor bloğu lazım yani motosikletlere uyarlanması imkansız gibi bişey ha goldwinglere belki olur
Dizel niye yok, daha ekonomik olur diyeceğimize Benzin neden bizde bu kadar pahalı desek daha doğru olur.
şu titreşime dayanır mı senin yumurtalar?
https://youtu.be/MRadb91o-pc?t=78
Benzilinler bile titriyorken dizel motosiklet düşenemiyorum. Traktör gibi gezeriz vallahi.
Woooo kendisi 215kg ve 100nm torku 1850 devirde veriyor. 0-100km hızlanması 4.25 sn. Adamlar yapmış
Merak edenler için teknik özellikleri :
http://www.bikez.com/motorcycles/tra...ition_2011.php
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)