teknoloji barından aleti almak sıkıntı olur oksitlenme vs.
teknoloji barından aleti almak sıkıntı olur oksitlenme vs.
10 yıl hiç çalışmamış adamı mı işe alırsın ?yoksa 10 yıl boyunca çalışmış aktif ve kendine bakmış adamı mı alırsın ?
Ben garajda yatan motor almam
Sahibi bilincli bi kullanıcı ise
10 yil 70 80 bin km yapmis motor alirim
yatmış olan i almamne çıkacağı belli degildir
10 yıl nasıl muhafaza edildiğine bağlı. Ama ben km yapmışı alırdım.
"bir aşk hikayesi" gibi. hislerine güven.
Ben vespa almıştım 7 sene kadar hiç kullanılmamıştı yaptıklarım şunlar idi,
Yağ , filtre değişimi
süspansiyon değişimi
boya
ampulleri değiştirdim
kayışıda değiştirdim
lastik allaın emri zaten
buji ve piposu
akü
gaz ve fren telleri
balatalar, fren sıvıları.
Yani toplamda uzun yol yapmış bir makine fiyatını 200-300 tl kadar geçti ama uzun km yapılacak bir makine oldu tık demedi bomba gibi oldu yani düşünmen gereken olay şu ya uğraşıp uzun seneler bineceksin ya da uğraşmayıp belirli bir müddet sonra motoru indireceksin aynı bakımları yapacaksın. Karar senin.
Hocam elinize sağlık, şu cümlenizi kalın font ile tekrar aktarayım:
yukarıda bir arkadaş "parça ömrü 10 yıldır" demiş aslında değildir. Bir aracın ekonomik ömrü 10 yıldır. bu ikisi birbirine hep karıştırılır.
Geçen bir konuda da geçmişti, hava filtresi, yağ filtresi ve yağı değiştir marşa bas git olmuyor ne yazık kı
Garajda yatan motorun ilk bakışta x tl masrafı görünür. Ama servise/ustaya alıp o işe başlayınca 10x tl olur o masraf.
Güvenmek açısından buluşma yerine motora binip gelen, daha dün 300 km yol yapmış bir sürücünün sattığı km yapmış bir motora daha çok güvenebilirim. Sonuçta adam canını o motora daha dün emanet etmiş. Ama öbürüyle yola çıkınca ne olacak? Servise kadar gidebilecek mi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)