Vespa ve ktm
Çelik,Daelim ve Kymco gayet zekice.
DF motonun etrafındaki daire biraz daha kaska benzetilse harika olur.
Sanırım en etkileyici logo resimde mevcut olmayan Kawasaki'nin H2R'de kullandığı logo.
Honda'nın yeni kullandığı logonun tipi de çok güzel.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Tarafsız bakmaya çalıştım ya i marka kalitesini unutarak denedim Honda çıktı. Sonra megelli, sonra piaggio.
Bana göre motosiklet firmaları logo işini beceremiyor.Araba logoları çok ayrıntılı,çok derin anlamları,geçmişleri var.Motosiklet firmalarının bir çoğu çok baştan sağma gibi.
İkinci bir konu logoları değerlendirirken marka imajlarından kurtulamıyoruz.Mesela hepimiz BMW logosunu görünce kafamızda olumlu,güzel bir algı oluşuyor.Ama şu logoya tarafsız olarak bakın bu kadar saçma sapan baştan sağma bir logo olamaz.Sanılanın aksine BMW logosu dönen uçak pervanesinin önden görünüşü falan değil direk Bavyera bayrağının renkleri.
Kawasaki ve Suzuki kardeşler canım siz logo falan kasmasaydınız keşke.Koy farklı fontta baş harfini al sana logo yersen.En azından Honda'nın elle tutulur bir logosu var.
Mondal,KTM,Salcano ve benzeri direk marka ismi logo olarak kullanan arkadaşlara hiç girmiyorum.İnsan biraz olsun çabalar.Alın bu da benim logom.2 sn de yaptım ;
Thracian
Nasıl Honda motosiklet ve araba için farklı logo kullanıyor ise, ki ikisi de motorlu taşıt sektörü, bence Yamaha da motosiklet için logo değiştirebilir. Tamam işe müzik enstrümanları üreterek başladın, marka değeri ve bilinirliği falan ama 3 adet diyapozon ile motor sente ayarı mı yapacağız egzoz sesini mi akort edeceğiz?
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
Vespa ve megellinin logoları hoşuma gidiyor. Sade ve etkileyici. Gerçi megelli logosundaki özeni motorunda göstermedi ama olsun
COQ'da görüp de arattırıp görünceye kadar MrJ'nin resmini koyduğu logonun hangi markaya ait olduğunu çıkartamamıştım.
Kawasaki güzel çalışmış bu sefer. Tüm modellere Kawasaki yazısının yanı sıra bu logo olabilir.
Şekli yorumlamak gerekirse; "nehir çıkıntısı" gibi bir anlamı varmış "Kawasaki"nin. Ordan tutturmuş grafikerler sanki...
Nehir çıkıntısı nedir diye sormayın; bizde ona, karaysa "burun", denizse "körfez" diyoruz aslında...
Logoya gelirsek; güzel duruyor...
Diğer logolarla ilgili olarak; ne yalan söyliim; kubanınki mercedesi bariz andırıyor; değiştirseler daha bir "yaratıcı" olmuş olurlardı...
Yamaha'nın logosundaki şekillerin piyano akort aleti olduğunu da burada okuyuncaya kadar çözemediydim
Beğenmedim konuyu.görsel olarak paylaşım yapmalı. Mesela sitede motosiklet markalarına göre forumlar kısmındaki logoların olduğu yeri ekran alıntısı yapıp paylaşsaydın en azından
Bence BMW logosu yanında diğerleri paint terk gibi duruyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)