Araçlara her geçen gün yeni teknolojiler eklenirken motorlara neden düzgün teknoloji gelmiyor? Mesela düzgün kırılması zor bi kilit (diski kilitleyecek, gidonu kilitleyecek falan) veya değişik modlar falan
Araçlara her geçen gün yeni teknolojiler eklenirken motorlara neden düzgün teknoloji gelmiyor? Mesela düzgün kırılması zor bi kilit (diski kilitleyecek, gidonu kilitleyecek falan) veya değişik modlar falan
340 euro luk kilit var 1,5 metrelik metal makası çizmeden öteye gidemiyor.^___^
Kaldırıp kamyonete atabildiğin bir aracın koruması nasıl gelişecek. Sokağa park edince çalınma riski çok yüksek.
Ben de merak ediyorum bunu.. En azindan dahili alarm eklemek cok zor olmasa gerek. Ya da direksiyon kilidini daha saglam hale getirmek vs.
ayrı konu açsam mı açmasam mı diye çok düşündüm ama gerek yok burada sorayımda
bu hırsız şerefsizlerinin çalmaktan imtina ettiği motorlar var mıdır? hani immobilizer filan vardır yada teknolojik bişey vardır da motorun kendi üstünde çalsam da çalıştıramam filan dedikleri
evet arz talep meselesi
mesela araçlardan baz alırsak Renault volkswagen opel ford fiat,vs araçların çalındığını hep duyuyoruz ama fadıl akgündüzün bi zamanlar türkiyeye getirip millete itelediği ve hiç piyasası olmayıp tutulmayan proton marka aracın çalındığını duydunuzmu bilmem ama ben hiç duymadım
motosiklette aynıdır,piyasası olmayan çalıpta satılmayacak veya parçalayıp parçalarını satamayacakları motoru çalıp başlarına belamı edecekler
motosiklete para verenin bütçesinin küçüklüğü sebebiyle bu işler gelişmiyor. Honda 150 cc lerle parayı kırıyorsa alıcının profili bellidir.
Refahın yüksek olduğu, zengin, medeni ülkelerde zaten motorcuların önemli dertleri arasında hırsızlık yok belli ki. Hırsızlığın ayyuka çıktığı, fakir orta doğu ülkelerinde kaç tane lüks motor satılacak da adam o teknolojilere yatırım yapsın? Bizde para yok diye bir sürü model gelmiyor bile.
En ucuz araba 40.000 TL ve ondan çok fazla tedarikçi besleniyor. En ucuz motosiklet 5.000 TL ve ondan da elbette tedarikçi besleniyor ama kazanılan para elbette aynı oranda düşük. Kar oranı aynı olabilir ama işlem hacmi düşük.
misal amerikada bir lokantada 2kişi yemek yesen 75$ veriyorsun, 5bin tl / 3TL = 1.666$ yapıyor = 22 Yemek yapar.
pahalı olan araçlar değil, parasının değeri olmayan ülkemiz ve fakirlik..
@mengu16 yok bea ne lüksü, 2 tane yüksek taburede oturup yemek yiyorlar işte ) al kendin bak.
burada.
Yani o adamın videolarından Türkiye'ye göre tek pahallı olan şeyi bulup mu paylaştınız?
Niye kıymanın kilosu 4-5$ dolar olduğunu gösterdiği videoyu paylaşmadınız?
Ya da 27.000 $ a Mustang olan videoyu
polemik yaratma hesabında isen diyaloğa girme lütfen benimle.
öyle senin düşündüğüm gibi video arayıp atma hesapları içinde olmadım, olmamda,
ama sanırım sen atacaksın?
gündelik takip ettiğim birisidir kendisi, video tarahine bakarsan yenidir.
öyleyse bir restoran vs neresi ise düzgünce 2 kişi tabakda 4-5$ et yiyebileceğimiz bir video yu de sen at,
bilinçlenelim. mümkünse güncel olsun?
ben yanlış olayim ülkem zengin olsun. sorun değil,
koruma pisikolojisine geçmeyin birbirinizi, savaşmıyoruz, yeri geldi örnek verdim.
İki kişinin $75 verdiği hesap sadece akşam yemeği içindir ve kalburüstü bir yerdir Amerika standartlarında. Pahalıdır yani.
Enduro motora olmazsa olmaz olan koruma demiri ve çantayı halen parayla satan bi zihniyet varken,bunların olmaması normal.
İnternet ortamında tartışmak isteyeceğim son şey ama kendi cümlenizle çelişen bir video paylaşmışsınız. Ben diyorum ki ister dolar TL hesabı yapın ister direk dolar olarak alın fiyatı (doğrusu da bu) Türkiye pahallıdır. Örnek adamın 8 dolara yediği hamburgeri burada 30TL'ye de yiyemiyorsun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)