Vites boştayken ayaklıkta çalışıyor.
Vites boştayken ayaklıkta çalışıyor.
Silindir değilde bi keçe uzun süreli yan ayakta çalıştırma sonucu uzun vadede sıkıntı veriyor diye duymuştum.
motora bin dkleştir çalıştır kaskını eldivenini buffını giyene kadar zaten 1 diş artar
Olurmu böyle saçma şey siz hiç duydunuzmu yan ayaklık açık olduğu için yatak saran motor yada virajlı kasabardaki motorların daha sık motor yaptırdığını
kahraman doğru söylüyor. yan ayaklıkta çalışırsa eğimden dolayı titreme ters olmaya başlar. Piston bile aşağı düşebilir.
Arkadaslar motoru calistirip isinmasini beklemeden tekere alip gidiyorum. kaskima bir sey olmus mudur?
Piyangoyla mi cekiliyor bu sorular?
Sevgili dostlar, oncelikle bu sorudan evvel sunu bilmenizi oneririm:
1- Motosiklet viteste calistirilmaz. Soran olursa sebeplerini uzun uzun anlatirim.
2- Bos viteste calistirildigi surece egim orani farketmez(70 ve ustu derece yokusta olmadigi surece), motosiklet yaglanmaya devam eder.
3- Herseyi cozdunuz bunu mu ogrenmeniz gerekiyor gercekten?
bu sorular genellikle motorun çalışma şeklini bilmediklerinden oluyor. gençler şöyle deneyin isterseniz. motorun üst kapağını açın. kapağı kenara koyun. motor "çalışmayacak" şekilde marş verin. yani motor çalışmaya başlamasın. ufak ufak marş verin sadece. suratınıza fışkıran yağlarla bi selfie çekin.
yağ pompası resmen yağı tükürür her yere. öyle yan ayaklıkta yağsız kalma durumu olmaz. ha az önce bi arkadaşın bahsettiği kuru karter olayı var, oda çok farklı bir olay zaten. bizim gibi kişisel sürüşler için hiç muhabbetine bile gerek olmayan konu.
Ben genelde lastikler gökyüzüne bakacak şekilde çalıştırıyorum karterdeki yağ daha iyi dağılsın diye sorun olur mu?
Motor çalıştıktan sonra 20 sn kesiciye sokuyorum motor ısınmış oluyor deneyin sizde memnum kalacaksınız.
Madem böyle birşey var doğrumu yoksa sadece prospekrüs içeriği mi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)