Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kask alma hikayesi & Motosiklet Mağazalarının aldatmaca çalışmaları

REKLAM ALANI
    Ranay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr250r + Transalp

Can tatlı dedik ve başladık alacağımız ekipmanların listesini şöyle bir zihinde canlandırmaya.
    Önce kask için Schubert dedik sonra vazgeçip Caberg dedik.Alpinestar ile Dainese arasında ki farkı hunharca araştırmaya başladık. Her şey harikaydı.Para da vardı.Ekipmanları tamamlamak için sabırsızlanıyorduk.

ask takmanın gerekliliği kadar interneten kask almanın tehlikelerini de biliyorduk. Bedenini tutturmak çok zor olabilirdi. Her markanın kalıpları farklı olduğunu bildiğimiz için risk almak saçmalıktı. Metrobüs ve tramway derken soluğu Sirkeci'de aldık.
    Cennet gibi bir sürü motosiklet mağazası.Gözler parıldıyor. Sadece model ve bedeni tutturup ödeme yapmak kaldı. Hayallere ufacık bir adım.
    İlk girmeyi düşündüğümüz motosiklet mağazasının kapısından dönüyoruz çünkü bir motorcu kardeşimize yanlış parça satan ismi lazım olmayan bir motosiklet mağazasının sahibi amcamız ile yarım saat önce verdiği ürünü geri almadığı için kavga ediyordu. Böyle bir yerde bir parmak da bize girebilirdi. Hemen ikinci bir motosiklet mağazası kestirdik gözümüze HJC kask takmamızı önerdi. Acemiyiz her markayı bilemeyiz ama internetten bakabiliriz düşüncesi ile hemen bakmaya başladık özelliklerine satıcının söylediği özelliklerin hiç biri doğru değildi.
    Üstelik bize verdiği fiyat oldukça fazlaymış gibi gözüküyordu. Bir türlü kask bulamadık.
    Ekipman almanın kolay olacağını kimse söylememişti fakat ismi lazım olmayan 3. motosiklet mağazamız bize LS2 Kask satmak istedi.Çenesi açılır şöyle ferah kullanışlı bu kaskın en büyük bedeni o mağazada XL kalmıştı ve XL benim kafama küçük geliyordu. Kaskın çene açılır olması güzeldi ama çenesi kapanmıyordu, kafam içine sığmıyordu. Üstün zekalı motosiklet mağazamız parlak bir tavsiye ile bunu taksit yapayım öyle daha kolay ödersin çenesi açık kullan diye cümleye başlayarak ikna etmeye çalıştı. Koşarak hemen olay terk edip Şirinevler'de olan motosiklet mağazalarını gezmeye başladık.

Hikayemiz yeni bir soluk alıyordu. Şirinevler'de yine ismi önemsiz güzel vitrin çerçeveli bir motosiklet mağazası markasını söylemeyi bu seferlik es geçtiğim kaskı kafam içeride fıldır fıldır hareket edebiliyor olmasına rağmen uzun ikna çabaları ile satmaya çalıştı. Artık sistemi anlamıştık amaç sadece parmağı çengel şeklinde bize takabilmekti.

Anlamıştım ki aslında sorun kafama uygun beden de kask bulmaktı. Belki de sorun motosiklet mağazalarının cebimde ki parayı almak adına parmak atma çabaları ile oluruna bakmadan herhangi bir ürünü bana satma çabasıydı. Sanki pazarda marul satıyorlar diye düşünmeye başlamıştık.

Son bir umut diyerek gözümüze kestirdiğimiz son bir dükkana girdik İçimiz bir buruk bir kırık başka da dükkana girmem diyerek '' MotoPlus '' isimli dükkana girdik. Şimdi güler yüzlü sempatik bir insan karşıladı filan demeyim çünkü hatırlamıyorum

Kısaca sorunu anlattık, kask almak istediğimizi alamadığımızı söyledik. Yaklaşık bir saate yakın bir süre raftaki kaskları denetti. Tek tek bütün modelleri bütün markaları. Kalitesi yüksek olanlar , pahalı olanlar, ucuz olanlar hepsini denetti. İsmini bilmediğim genç bir arkadaş vardı kızıp kızmadığını defalarca yoklamaya çalıştım ama onun söylediği tek şey benim işim birisine birşey satmak değil, buradaki ürünleri sunmak ve hizmet sağlamak şeklinde cevap aldım.

MotoPlus motosiklet mağazasında 1 saati geçmek üzereyken depodan bir iki tane daha kask getirim denetti. Uygun kaskı bulmuştuk. Beden sorunu çözmüştük. Ama her Türk gibi o kaskı almadan o dükkandan çıktım ve yaklaşık 8 gün sonra tekrar gidip satın aldım.

Gittiğimde MotoPlus motosiklet mağazasında çalışan arkadaş beni hatırlamıştı ve benim aklımda ki neden satış yapmak için yapışmadı acaba sorusunu sormadan cevapladı.
    '' Zaten tekrar geleceğini biliyordum. Ayrıca burada benim görevim satış yapmak değil ürünü doğru şekilde tanıtmak , anlatmak. Herkes aklı başında insan ne alacağına kendisi karar verir. İkna edilmeye yada kandırılmaya ihtiyaçları yok. ''

Oldukça etkileyici ve hoş bir yaklaşım sergileyip süper müşteri memnuniyeti sağladığını düşündüğüm için böylede bir yazı yazarak haklarında biraz gevelemek istedim. Herkese aynı davranıyor ise bu motosiklet mağazasına hayırlı işler diyorum.

Neden sürekli çoğul konuştuğumu da dipnot olarak belirteyim. Hepimizin başına gelebilirdi, belki de geldi.
    gogozh, burakragaa, mombohunter ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kuesier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Ne aldin kaski 😁
    Ranay bunu beğendi.

Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Alıntı kuesier adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne aldin kaski ��
    bell vortex
    oialdemir bunu beğendi.

kuesier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Hocam benim konuya bi el atsan okusan cevap versen nasil olur
    Ranay bunu beğendi.

Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Alıntı kuesier adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam benim konuya bi el atsan okusan cevap versen nasil olur
    okudum & verdim ( elimden geldiğince )

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Nasıl vortex güzel mi ses alıyor durum nedir
    Ranay bunu beğendi.

Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl vortex güzel mi ses alıyor durum nedir
    http://www.motosiklet.net/forum/kasklar/171354-bell-vortex-kask-hakkinda-gozlemlerim.html

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    güzel yazı olmuş, ellerinize sağlık.

motoplus dışında ben de feyzioğlunu önerebilirim. sirkeci, kadıköy falan hepsini gezmeme rağmen burdan aldım bir çok şeyi, gayet ilgililer ve herhangi bir şeyi çakmaya çalışmıyorlar.
    Ranay ve Erhan Tosun bunu beğendiler.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Feyizoğlu var, ayrıca karşıda motosikletaksesuarları.com diye bir sitenin mağazası var (bostancı köprüsünün oralarda). İkisini tek geçerim hizmet ve güleryüz konusunda. Sirkeci, şirinevler falan bitmiş artık.

Hatta, arkadaşa LS2 alacaktık, mağaza mağaza geziyoruz, hepsinden tiksinerek çıktım. En son bir dükkan bulduk, taş çatlasın 10m2 falan bir mekan. Kel bir amca el kadar masaya deri koltuk koymuş, elinde sigarası oturuyor. "Kolay gelsin" dedim, tepkisi kafasını sallamak oldu. En ufak mimik, ya da bir ses çıkmadı. LS2 nin şu modeli şu boyutta olanı var mı dedik, 30 saniye kadar sigarasını içmeye devam etti. Anlamadı sanırım dedim sorumu tekrarladım, gene durdu, kafasını hayır şeklinde kafasını salladı. Oldu o zaman diyerekten çıktık dükkandan. Hani anlamıyorum, özellikle hizmet sektörüne yıllarını vermiş olan birisi olarak, kapına müşteri geliyor. Adam kask soruyor modeli falan belli, adam alacak yani. İnsan gibi kalkarsın yerinden elinde varsa gösterirsin, yoksa da düzgün bir şekilde "Kalmadı ama, haftaya gelecek" falan dersin. Yalan bile olsa. Müşteri memnuniyeti denen birşey var, o adam tekrar gelecek yani memnun olursa. Para kazanıyorsun bir de, amme hizmeti de değil.

Feyizoğlu ama o konuda on numara, tek tek herşeyi denedim, depodan kaç tane ürün getirttiler, yetmedi sipariş verdiler yarın gelir ddediler. Anlatmakla bitmez. Hani param olsa, sattıkları her ürünü alırdım herhalde. Ki fiyatları da uygun, geçirmece mantığı yok adamlarda.

Dediğim gibi İstanbul' da sadece bu iki yere gidiyorum %90 Feyizoğlu ama.

Belirtmeden de edemeyeceğim, HJC' nin nesini beğenmediniz ? Amerika' da en çok satılan markalardan bir tanesi belki birincisi. Shoei, Arai falan karşılaştırmıyorum tabi de en azından Nolan' ın üstünde bir kask markasıdır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Türkiye'deki o tipik müşteri rağmına çalışan esnaf türü hâlâ yok olmadı mı? Keşke bitseler de kurtulsak...

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:26 ----------

Alıntı Jeeztro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belirtmeden de edemeyeceğim, HJC' nin nesini beğenmediniz ? Amerika' da en çok satılan markalardan bir tanesi belki birincisi. Shoei, Arai falan karşılaştırmıyorum tabi de en azından Nolan' ın üstünde bir kask markasıdır.
    Kafasına uymamıştır belki? Yoksa dediğiniz gibi. Benim de Shoei ve Schubert kafama uymamıştı hiç.

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bikaç hafta önce Yeni başlayan babasıyla gelmiş bi arkadaşa bütçesi yetersiz olduğu için bence şimdilik kilidi al sonra kaskı alırsın demişlerdi önümde.Motor çalınırsa kaskla binecek motoru olmazmış,ölürse ne olacak bilmiyorum.Bi yandan mantıklı bi yandan çok yanlış geldi.Ama ilgi alaka iyi güzel.

Anadolu Yakasındaki motorcu esnaf bana daha dürüst gibi geliyor. Kadıköy de böyle bir aldatmaca ile karşılaşmadım.

Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Alıntı Jeeztro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Feyizoğlu var, ayrıca karşıda motosikletaksesuarları.com diye bir sitenin mağazası var (bostancı köprüsünün oralarda). İkisini tek geçerim hizmet ve güleryüz konusunda. Sirkeci, şirinevler falan bitmiş artık.

Hatta, arkadaşa LS2 alacaktık, mağaza mağaza geziyoruz, hepsinden tiksinerek çıktım. En son bir dükkan bulduk, taş çatlasın 10m2 falan bir mekan. Kel bir amca el kadar masaya deri koltuk koymuş, elinde sigarası oturuyor. "Kolay gelsin" dedim, tepkisi kafasını sallamak oldu. En ufak mimik, ya da bir ses çıkmadı. LS2 nin şu modeli şu boyutta olanı var mı dedik, 30 saniye kadar sigarasını içmeye devam etti. Anlamadı sanırım dedim sorumu tekrarladım, gene durdu, kafasını hayır şeklinde kafasını salladı. Oldu o zaman diyerekten çıktık dükkandan. Hani anlamıyorum, özellikle hizmet sektörüne yıllarını vermiş olan birisi olarak, kapına müşteri geliyor. Adam kask soruyor modeli falan belli, adam alacak yani. İnsan gibi kalkarsın yerinden elinde varsa gösterirsin, yoksa da düzgün bir şekilde "Kalmadı ama, haftaya gelecek" falan dersin. Yalan bile olsa. Müşteri memnuniyeti denen birşey var, o adam tekrar gelecek yani memnun olursa. Para kazanıyorsun bir de, amme hizmeti de değil.

Feyizoğlu ama o konuda on numara, tek tek herşeyi denedim, depodan kaç tane ürün getirttiler, yetmedi sipariş verdiler yarın gelir ddediler. Anlatmakla bitmez. Hani param olsa, sattıkları her ürünü alırdım herhalde. Ki fiyatları da uygun, geçirmece mantığı yok adamlarda.

Dediğim gibi İstanbul' da sadece bu iki yere gidiyorum %90 Feyizoğlu ama.

Satıcının söylediği bir kac bilgiyi kaskı tanımadığım icin o an hemen internetten baktığımda farklılıklar gordum, bedenin olup olmadığını net anlayamadım hic de

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Kadikoyde ercan abi vardir hasapasa hondanin hemen karsisi mukemmel bir insandir, revit ls2 richa modelleri shoei shubert agv kasklari var daha farkli markalarda vardir motosikler sektorunun her tarz fiiyatinda model var birde cidden bilgili ve yardimseverdir onu oneririm..
    Dainese alacaksam ziverbey mototas yada sisli mototas ikisinde de arkadaslar super yardimci olur.. aksesuar ve bole incik cincik bisi alacaksam ziverbey motomax farkli fikirlerle gunluk sorunlara hesapli cozum buluyolar ;)) bu 3 magazadir girdigim ;)
    Ranay bunu beğendi.

Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Cok ilginc bende kadikoy motoplus tan her gittigimde negatif elektrik alip cikiyorum. 3 kere gittim toplamda her seferinde her dukkanj gezmeye calisiyorum.

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Feyizoğlunu aklınızdan çıkarmayın,
    Giyim kuşam aksesuar olarak ilk gidilecek yer feyizoğludur.

osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kafaya uygun bedeni bulup yurtdışından sipariş vermek en iyisi.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu taktiği Soner Yalçın'dan mı kaptın?
    Adam köşe yazısının son paragrafına link veriyor hep. Bende okumuyorum inatla son paragrafı

Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tenere 660
    Alıntı Ranay adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Satıcımız yine bu kaskı satarken çizilmeye karşı dayanıklı diyor fakat en ufak tırnak darbesi ile dahi ana kabuğun üst kısımları çiziliyor. Satıcımız bizi burada da parmaklıyor
    Anlayamadım veya yanlış anladım. Satıcının ilgili, alakalı, aydınlatıcı olmasını methederken oradan aldığınız kaskın tanıtımında "Satıcı burada bizi parmaklıyor" demişsiniz.
    Hangisi doğru? Parmaklama olayı mı? Memnuniyet, ilgi alaka olayımı?

Motosikleti
    Cbr250r + Transalp
    Alıntı Siyahi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlayamadım veya yanlış anladım. Satıcının ilgili, alakalı, aydınlatıcı olmasını methederken oradan aldığınız kaskın tanıtımında "Satıcı burada bizi parmaklıyor" demişsiniz.
    Hangisi doğru? Parmaklama olayı mı? Memnuniyet, ilgi alaka olayımı?
    Memnuniyet doğrudur , satıcı kaskın üzerinde yazan ibareleri söylüyor sadece doğrusu üretici parmakliyor

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)