Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Ailenin kazadan sonraki motor düşmanlığı!

REKLAM ALANI
    OgulcanMC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200 (Eski) Hyosung GV250 (Şimdi)
    Evet arkadaşlar konu bu.. :( İlk motorum ile bacağımı kırdıktan sonra 7 ay geçti ve artık motor kullanabilecek sağlamlıktayım. Doğal olarak bitmek bilmeyen bu aşk beni yeni bir motor almak için itiyor.. Konusunu geçenlerde şiddetli bir şekilde evde açtığımda,
    Babam: Eğer sen bu eve motorla gelip kapının önüne çekersen, balyozu alıp parçalamazsam a....k... Motor alırsan bu evden s..g.. tarzı çok sert ve sinirli bir şekilde konuştu. Babam pekte kolay sinirlenen bir insan değildir halbuki.

Annem: Sinirden ağladı. İstemiyorum, motor falan yok artık! Bırak şunun peşini! İstemiyorum, almayacaksın!! diyerek baya bir ağladı.

Sonra hadi dedim kırmayayım onları, şansıma da bir anda kredi çıktı bana bu sırada. Hadi bir araba alayım bari. Araştırdım falan filan, 15 bin liraya alabileceğin arabalar 10 15 senelik en az. Lada Niva falan alayım dedim en azından bir arabam olacaksa değişik bir şey olsun. Sonra İstanbul'un trafiğine bir çıktık bugün, ulan dedim bu trafikte araba kullanacağıma kullanmam daha iyi. Zaten eski bir arabanın vergisine, masrafına, bilmem nesine öğrenci halimle hayatta para yetiştiremeyeceğimi fark ettim.

Asıl duruma gelirsek, şu an aklımda küçük şeytanlıklar var. Gideyim alayım bir motor, arkadaşımın evinin önüne falan çekeyim. Haberleri olmasın. Elbet öğrenirler ama ilk motorumu da onlardan habersiz alıp, motorla kapının önüne gelmiştim. Fakat o zaman balyoz muhabbetleri yoktu. Durumlar şu an biraz ciddimsi gibi, bilemiyorum arkadaşlar motoru alıp kaçıp gidesim bile var yani. Yok mudur aileyi motor için ikna etmenin yolları falan? Hız tutkunu bir insan da değilim haa. Alacağım motor Kuba SL200. Tırın tırın gitmeyi seviyorum. Sadece motosiklet benim için bir keyif ve mutluluk. Yokken bir yanım eksik gibi sanki. Galiba aşığım bu aletlere. Neyse..
    Tavsiyelerinizi bekliyorum abiler, ablalar, dostlar!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Ybr 125 Esd-Pulsar 200 NS(<3)
    Ben arabayla kaza yaptım sonra motora geçtim daha güvenli geldi bana. Sen motor sürmeyi becerememişsin araba al veya otobüs metro takıl.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Anne baba rızası ilk sırada olmalı derim.

Bir insanın şansına nasıl kredi çıkar ki. Bu kadar saf mısınız?
    mustafa_325 bunu beğendi.

EthanHunt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda Cbf 150
    Annenin babanin cani yanmis, onlari dinle..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı OgulcanMC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar konu bu.. :( İlk motorum ile bacağımı kırdıktan sonra 7 ay geçti ve artık motor kullanabilecek sağlamlıktayım. Doğal olarak bitmek bilmeyen bu aşk beni yeni bir motor almak için itiyor.. Konusunu geçenlerde şiddetli bir şekilde evde açtığımda,
    Babam: Eğer sen bu eve motorla gelip kapının önüne çekersen, balyozu alıp parçalamazsam a....k... Motor alırsan bu evden s..g.. tarzı çok sert ve sinirli bir şekilde konuştu. Babam pekte kolay sinirlenen bir insan değildir halbuki.

Annem: Sinirden ağladı. İstemiyorum, motor falan yok artık! Bırak şunun peşini! İstemiyorum, almayacaksın!! diyerek baya bir ağladı.

Sonra hadi dedim kırmayayım onları, şansıma da bir anda kredi çıktı bana bu sırada. Hadi bir araba alayım bari. Araştırdım falan filan, 15 bin liraya alabileceğin arabalar 10 15 senelik en az. Lada Niva falan alayım dedim en azından bir arabam olacaksa değişik bir şey olsun. Sonra İstanbul'un trafiğine bir çıktık bugün, ulan dedim bu trafikte araba kullanacağıma kullanmam daha iyi. Zaten eski bir arabanın vergisine, masrafına, bilmem nesine öğrenci halimle hayatta para yetiştiremeyeceğimi fark ettim.

Asıl duruma gelirsek, şu an aklımda küçük şeytanlıklar var. Gideyim alayım bir motor, arkadaşımın evinin önüne falan çekeyim. Haberleri olmasın. Elbet öğrenirler ama ilk motorumu da onlardan habersiz alıp, motorla kapının önüne gelmiştim. Fakat o zaman balyoz muhabbetleri yoktu. Durumlar şu an biraz ciddimsi gibi, bilemiyorum arkadaşlar motoru alıp kaçıp gidesim bile var yani. Yok mudur aileyi motor için ikna etmenin yolları falan? Hız tutkunu bir insan da değilim haa. Alacağım motor Kuba SL200. Tırın tırın gitmeyi seviyorum. Sadece motosiklet benim için bir keyif ve mutluluk. Yokken bir yanım eksik gibi sanki. Galiba aşığım bu aletlere. Neyse..
    Tavsiyelerinizi bekliyorum abiler, ablalar, dostlar!
    Celladımıza aşık olduğumuzu ailemiz anlamıyor malesef, yaşın kaç bilmiyorum ama emin ol ailenin tek istediği kendini riske atmaman, ama işte bu dünyada kanser , kaza, hastlaıktan öleceğin birsürü sebep varken motor kazasında öldüğünde daha dramatik oluyor, bana aynı şeyi yaptıklarında giderim dedim sonra sustular ama , Değerli kardeşim hakkında ağlarsa anan baban ağlar gerisi yalan ağlar....

Eskiden arkadaşlarıma dostum derdim hayatı tanıdıkça hepsine çıkarcı demeye başladım senden 1 çıkarları yoksa aramaz sormazlar ben motor kazası geçirdiğimde bir ALlahın kulu ya geçmiş olsun demedi eş dost dışında,

Make your chose

ben 2. yi seçtim tabiki :D
    Ocanner35 ve ...garip... bunu beğendiler.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eskiden arkadaşlarıma dostum derdim hayatı tanıdıkça hepsine çıkarcı demeye başladım senden 1 çıkarları yoksa aramaz sormazlar ben motor kazası geçirdiğimde bir ALlahın kulu ya geçmiş olsun demedi eş dost dışında,
    abicim böyle adamlar ve çıkarları varsa hemen sende bi çıkar aramaya başla senin ki ücretini ödeyip üzerini almamak gibi

Motosikleti
    Alıntı bilirkişi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben arabayla kaza yaptım sonra motora geçtim daha güvenli geldi bana. Sen motor sürmeyi becerememişsin araba al veya otobüs metro takıl.
    İstersen motor sürmeyi becerip beceremediğimi, kazayı nasıl yaptığımı öğrenip daha sonra bu kanıya var.

Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anne baba rızası ilk sırada olmalı derim.
    Ben de onların rızasını alabilmek için ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeyelim o konuda tavsiye almak istedim sizlerden.

Alıntı Uçan Kar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir insanın şansına nasıl kredi çıkar ki. Bu kadar saf mısınız?
    Şöyle, kazadan önce yeni bir motor almak, motorumu yükseltmek için kredilere başvurdum. Fakat kredi puanım düşük olduğu için, hiçbir banka kredi vermiyordu. Dün x bankası dükkana geldi ve size kredi vermek istiyoruz düşünür müsünüz? Bir kontrol edelim dediler. OHAL sebebiyle esnafa yardım gibi bir kampanyamsı birşey geliştirmişler galiba. Kredi puan limitleri 1.10 dan 1' e mi ne düşürülmüş. Bilmiyorum tam bir şeyler olmuş işte. Şak diye 23.500 TL kredi çıkıverdi. Bizde şaşırdık. Şansa kredi çıktı.
    SAF DEĞİLİZ DOSTUM. İnsanlarımız dinlemeden ve bilmeden konuşmaya gerçekten bayılıyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:47 ----------

@istanbul_gezg Seni çok iyi anlıyorum. 6 aylık evde yattığım dönemde, o dost dediklerimin gerçek yüzlerini gördüm bende. Sen sağlamken, ortamdayken, yanlarındayken sorun yok. Eve bir hapsoluyorsun, ne arayan var ne soran. İnsanların gerçek yüzlerini görüyorsun böyle durumlarda. O yüzden çok iyi anlıyorum. Bu arada 21 yaşındayım.

Aslında başlık motorsiklet düşmanlığı yerine evlat sevgisi olmalıydı. Ben motor camiası dışında bir ortamdaysam karşımdaki motor muhabbetini açmadan kesinlikle motorsiklet konusuna girmem,girsemde karşımdakinin benim gibi motor tutkunu biri olduğunu anlamadan motoru imrendirici konuşmalar yapmam. Aynı şekilde ne oğlumun ne eşimin nede ailemden başka birinin motorsiklet sürmesini kesinlikle istemem,Tabi bu söylediklerim sadece ülkemiz için geçerli. Yurt dışında olsa hepsi kullansın isterim motur. Sizin bahsettiğiniz düşmanlıkğı anne baba olmayanların anlaması biraz zor sanırım.Sizin için zor bir durum ama aileniz bu denli büyük tepki veriyorsa ben olsam bırakırdım bu tutkuyu.(başımda böyle bir sorun olmadığı için söylemesi kolay tabi ) Ama üstteki arkadaşında söylediği gibi anne baba rızası herşeyden önce gelir.

hakan nkd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cb125e- pulsar 200
    2012 yılında henüz 1 senelik motorcuyken ehliyetini yeni almış bi tofaşcıyla kazaya karışmıştım. Sadece sinyal vermeden döndüğü için 4 ay yatakta kalmıştım. Sağ kolum felç olmuştu ve hala kolumun içinde cam parçası var. iki kaşımda da izleri duruyor. Bu kazadan sonra ailem aynı şekilde tepki vermişti. Gizli kaçak arkadaşların motorunu kullandım bi süre. O arada ailemle ters düşünce 10 gün civarı küs kaldım. Baktılar olmayacak böyle, ne halt yersen ye sen bilirsin dedi babam. O günden sonra daha dikkatli oldum uzun zaman kaza yapmadım, yaptığım da sakladım. Artık annem bana kızıyor beni niye gezdirmiyosun diye. Yavaş yavaş alıştırmalısın aileni.

turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Ana baba candır,gerisi heyecan.Hangisi senin için önemliyse onu seç bile diyemiyorum.Ne yaparsan yap ama o ana babadan habersiz iş yapma.

Sam@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    97' Virago 250 / artık yok
    Tepkileri normal, zamana bırak bence acele etme..
    Salurbey bunu beğendi.

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba

Öğrencisin tekrar bir kaza yaptiginda hem masrafini üstlenip herşeyin sorumlulugunu almak senin icin zor olur. Hem de ailenin de tepkisi olumsuzken bu catismaya girmeyin. Yerine araba alin.. ileride satar motora gecersiniz.

Calisiyor olsan kendi ayaklarının uzerinde ekonomik ozgurlugu elinde olan bir birey olsan , kaza da yapsan herseyin sorumlulugu yine senin ama süreci daha kolay yonetirsin. Sen ailenden ozerk bir bireysin .. bu hayatta motor sahibi olmak istiyorsan , alir kullanirsin bu basit.

Su asama da uzme onlari ve kendini de strese sokma.. catismaya girmeye gerek yok. 1 sene sonra olur daha güzeli olur..

Ben bizimkilere sunu dedim.. " 21 yasindayim bu yasimda sizi karsima alip hala size danisiyor sizin rizaniz gonlunuz olsun istiyorsam bu benimle alakali...sizin de rizanizi almak sizi de saydigimdan... ben motor kullanmak istiyorum. Bu su an olmazda uc sene sonra olur dort sene sonra olur. Ben bunu yapicam... bunu bilin " bilmem ne dedim. Konu kapandi.
    Gurnarsson bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Gurnarsson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında başlık motorsiklet düşmanlığı yerine evlat sevgisi olmalıydı. Ben motor camiası dışında bir ortamdaysam karşımdaki motor muhabbetini açmadan kesinlikle motorsiklet konusuna girmem,girsemde karşımdakinin benim gibi motor tutkunu biri olduğunu anlamadan motoru imrendirici konuşmalar yapmam. Aynı şekilde ne oğlumun ne eşimin nede ailemden başka birinin motorsiklet sürmesini kesinlikle istemem,Tabi bu söylediklerim sadece ülkemiz için geçerli. Yurt dışında olsa hepsi kullansın isterim motur. Sizin bahsettiğiniz düşmanlıkğı anne baba olmayanların anlaması biraz zor sanırım.Sizin için zor bir durum ama aileniz bu denli büyük tepki veriyorsa ben olsam bırakırdım bu tutkuyu.(başımda böyle bir sorun olmadığı için söylemesi kolay tabi ) Ama üstteki arkadaşında söylediği gibi anne baba rızası herşeyden önce gelir.
    Ben hayallerimden kolay vazgeçebilen bir insan değilim maalesef. :( Hatta hayalimde okumak istediğim bölüm müzik olduğu için, şu anda okudum Turizm bölümünü bırakıp, hayalimi gerçekleştirmeye müzik çalışmaya başlıyorum. Siz düşünün. Tabiiki bu konuyu açmamda ki amaç zaten, onların rızasını nasıl alabileceğime dair sizlerden tavsiyeler almak. Motor ülkemizde gerçekten saygı görmeyen bir araç. Bu da kazalara ve tepkilere yol açıyor. Ama buradaki insanların çoğunluğunun bu tutkuyu bir çırpıda atabileceğini düşünmüyorum - ki bende öyleyim - o yüzden benim bir şekilde ailemin rızasını almam gerekiyor. Yoksa yine bildiğimi okuyup kavga edicem ve bunu hiç istemiyorum.

serhat207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NSS FORZA 300
    Okulunu bitir işine gir al motorunu şu an ailen ile yaşıyorsun küstürme kendine. Sen alacaksın motoru kaza yapmasan bile her gün tartışma çıkacak. Bence saçma ve çekilmez bir durum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı hakan nkd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2012 yılında henüz 1 senelik motorcuyken ehliyetini yeni almış bi tofaşcıyla kazaya karışmıştım. Sadece sinyal vermeden döndüğü için 4 ay yatakta kalmıştım. Sağ kolum felç olmuştu ve hala kolumun içinde cam parçası var. iki kaşımda da izleri duruyor. Bu kazadan sonra ailem aynı şekilde tepki vermişti. Gizli kaçak arkadaşların motorunu kullandım bi süre. O arada ailemle ters düşünce 10 gün civarı küs kaldım. Baktılar olmayacak böyle, ne halt yersen ye sen bilirsin dedi babam. O günden sonra daha dikkatli oldum uzun zaman kaza yapmadım, yaptığım da sakladım. Artık annem bana kızıyor beni niye gezdirmiyosun diye. Yavaş yavaş alıştırmalısın aileni.
    Babam motoruma asla binmez ama Annem ufak birşey oldumu motorla gidelim diyor :D kartaldan pendiğe 5-6 km gittik motor çok güzel ferah diyor :D baya baya hala inanamıyorum lakin artık annemi götürmüyor kask vs olmasığı için aksiyon aramayalım diye, birşey isterse aldığın yere bırka ben alıp getireyim diyorum akşam üstü götürüyorum motor sürdüğüme alıştılar artık

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Scooter al istanbul gibi yerde çiçke böyle kasap şöförlerin olduğu kalabalık şehirde vitesli bence amelelik

Bu zamanda dost arkadaş kardeş güven sevgi dalgamı geçiyosunuz dünya olmuş menfat dünyası koy gitsin hepsine

Hani derler ya bu devirde babana güvenme güven kardeşim baktın baban senin kötülüğünü düşünüyor bi yerden sonra ayılır yoluna bakrsın sonrada yedi sıçtı babamdı helali hoş olsun der yoluna bakarsın

Telde paket yaparım ay sonu bakıyorum dk lere heba olcak rehber karıştırıyorum arıyorum eş dost hal hatır 2 muhabet edelim her aradığım hayırdır ne oldı ne istiyon diyor hesap et böyle fikirleri olanların zikride bu şekilde ve bende cansağlığı ne var ne yok diye aradım ila birşey olunca aramak gerek diye lafı çakar çıkarım aradan

Sonuç artık hiç arıyasım yok dittir et gitsin
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

bankimuun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R Repsol
    Bence eğitim alın ve eğitim almaya başladığınızı ailenize de söyleyin. Hatta iki yerden birden alın. Akıllandım , öğrendim hatalıymışım gibi cümleler aileleri etkiler Güvenlerini bu şekilde belki tekrar kazanabilirsiniz.
    Ocanner35 ve Salurbey bunu beğendiler.

Motosikleti
    Forza 250
    Eğitim aldınız mı bilmiyorum ama eğer almadıysanız ekonomik durum da elveriyorsa mesala Motto Akademi'den eğitim almaya başlayabilirsiniz. Kapalı ortamda motoru ve ekipmanı onlar sağlıyorlar, gün boyu bir eğitim oluyor. Sabah 8 de başlayıp akşam 6 ya kadar sürüyor. Ailenizi de oraya götürebilirsiniz. Güzel bir kafesi var, siz eğitim alırken sizi gözlemleyebilir ve bu motosiklet işini gerçekten ciddiye aldığınızı anlayabilirler. Temel sürüş eğitimi sonrası , Beceri geliştirme ve sonrasında da hakimiyet eğitimi ve yol eğitimlerini alabilirsiniz. Böylece defansif sürüş nedir, trafikteki tehlikelerden nasıl kaçınırsınız , acil bir durumda nasıl fren yapılır ya da yapılmalı mı yoksa acil kaçış manevrası nasıl yapılır, yol sürüşünde dikkat edilmesi gereken şeyler, konumlanma vb gibi konularda bilgilenir ve kaza yapma riskinizi minimize edebilirsiniz.
    Tabi bu söylediklerim biraz zaman alacak ve bir süre daha belki kendi motorunuzu alamayacaksınız ama sizi düşünen ve seven ailenizi yumuşatmak için iyi bir başlangıç olabilir.

Motosikleti
    @hakan nkd Hikayemiz benziyor. Benim durumlarda seninki gibi gelişecek sanırım.
    @Sam@ zaman herşeyin ilacı değil mi? Sabretmek lazım tabii.
    @oluroyle Doğru diyorsun, ekonomik özgürlük şart. Bu sıralar zaten iş aramalarına başlamıştım. Zaten önümüz kış çat diye almicam, ne kadar almak istesemde bir an önce. Sabrediyorum, bekliyorum. Senin konuşmanın birebir aynısını ailemle yaptım. Aldığım cevaplar yukarıda yazdığım gibiydi. Bakalım bizi neler bekliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:17 ----------

@bankimuun @MimTolga Evet aslında bu şahane bir fikir. Ekonomik durum fazla el vermiyor buna ama eğitim aldığımı ve motor hakkında iyi bir bilgiye sahip olduğumu bilmeleri onlara güven verebilir. Kendi motorumu alamayacak olsamda, en azından motor hevesimi aldığım eğitimlerde kullanarak bir süre giderebilirim. Bu eğitimlerin fiyatları hakkında birkaç araştırma yapıcam. Teşekkür ederim.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)