Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motordan vazgeçiyorum demiştim işler yine değişti . . .

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Arkadaşlar daha önceden konu açtım malumunuz biraz da tepkiyle karşılaşmıştım , motordan soğuyor gibi olduğumu değiştirmek istediğimi fakat çok kararsız olduğumu aracıma ses sistemi dizmeyi düşündüğümü anlattım felan fıstık .

O açtığım konuyu detaylı isteyenler için link:
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/170412-motordan-sanki-vazgeciyorum-gibi-ne-yapayim.html

Sonuç dediğim gibi motora binişimi azalttım havalarında soğumasıyla aracı bir tık fazla kullanmaya başladım motoru kapalı depoda tutuyorum günlük zaten . İşe git gel yaparken arabayla gitmeye başladım . O konuda dediğim gibi oldu aracıma sistemi dizdim masraf ettim .
    Motoru 2 liraya satıp üste 3 koysam cbf 150 alırdım eli ayağı düzgün ama yine içim içimi yedi sistemi sıfırdan toplayıp araca dizdim

Bir diğer konuya geliyorum 1 hafta sonra çalıştığım alman firması türkiyeden çıkış yapıp 25 şubesinide kapatıyor. Hiç evde yatmaya alışık tip değilim 10 ay işsizlik maaşımız felanda varmış ama ben evde durursam kafayı yerim . Şuan trafikte takıldıkça içim içimi yiyor aracı bırakıp motorla gidiyorum fakat çinli motordan kurtulmak istiyorum ilk senesi dolunca değişmeyi düşünüyorum belki ay sonuda değişirim işe girersem , ne tarz motor alayım kafam karışık .

Scooter tam işimi görüyor ama vitesliye hevesim var , aklımda en kötü cbr 125r var . İyi ihtimalle bajaj pulsar200ns yada honda cbr 250r var . Su soğutmalı ve enjeksiyonlu olmasını istiyorum . 8 Bine felan güzel bir 250r yok gibi , masrafsız oldumu değişeni sorun değil benim için . cbr 125r bakınca 7 milyar para 125 cc motora verilmez gibime geliyor . 7 milyara yine en uygun bajaj pulsar 200ns gibi geliyor . Kız arkadaşımda cbf 150 diye tutturmuş ama karbüratörlü olduğundan istemiyorum . Bajaj çokmu kötü olur japona göre ? 125r arkadaşın var sürüyorum makine yağ gibi geliyor çin scooterdan sonra . Bajajda o kadar iyimidir yoksa 200ns yerine 125 yada 250r daha mı iyi olucaktır japon yinede japondur mantığı mı yapmalıyım ? Hazır işsizim 1 2 ay full motorla takılabilirim diye düşündüm yada yaza doğru sigorta yenilerken motoru değişirim gibi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Öncelikle kendiniz de demişsiniz fakat ben ayrıca özellikle ses sistemi olayına anlam veremediğim için ekstra bir tepkilendim size karşı

CBF 150 öncelikle çok güzel makinadır ama siz daha çok şekil arıyorsunuz sanırım. CBR 125 çabuk sıkacaktır önceden motor kullanmış birisi için. Benim 6 ay civarı sürdü, sonra da çalındı zaten. Ki o 6 ayın 4 ayı sıkılmakla geçmiştir, o dönem 250cc motosikletler yoktu ya da azdı sanırım (2005-2006) mecburen 600lük bakıyordum, ona da para yetmiyordu tabi.

CBF sıkmaz demiyorum, ama CBR daki SS tipi görüntü insanda bir beklenti yaratıyor. Zaten SS seviyorsanız, hız da isteyeceksiniz, CBR onu veremiyor haliyle.

Pulsarlar gayet güzel, mantıklı motosikletler. Çok sattı zaten, şikayet eden tabi ki var, ama bence japonlarla arasında 10 kat gömlek yok. Şahsi görüşüm tabi. Eminim karşı çıkacak vardır. Pulsar' ın güzel tarafı yedek parçası, aksesuarı falan epey ucuz. Bakıma girerken, parça değiştirirken oturup ağlamazsınız (son bakımım 510 TL çok koydu be).

Alabiliyorsan CBR 250R, alamıyorsan Pulsar derim ben. Ama hani kış geldi artık, tatlı su motorcusuysanız satın çinliyi de, yaza doğru apra biriktirin 250R alın derim. 1-2 ay gezmek için gereksiz olur bence, kenarda da para durur biraz. Allah göstermesin bir ihtiyaç halinde elinizde paranız da olur.

Benim içime doğan Nisan'a kadar belki Mayı's a kadar hiç motora binmeyeceğiniz yönünde. En azından elinizdeki motor boş dura dura değer kaybetmesin.
    HamzaBey95 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Jeeztro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle kendiniz de demişsiniz fakat ben ayrıca özellikle ses sistemi olayına anlam veremediğim için ekstra bir tepkilendim size karşı

CBF 150 öncelikle çok güzel makinadır ama siz daha çok şekil arıyorsunuz sanırım. CBR 125 çabuk sıkacaktır önceden motor kullanmış birisi için. Benim 6 ay civarı sürdü, sonra da çalındı zaten. Ki o 6 ayın 4 ayı sıkılmakla geçmiştir, o dönem 250cc motosikletler yoktu ya da azdı sanırım (2005-2006) mecburen 600lük bakıyordum, ona da para yetmiyordu tabi.

CBF sıkmaz demiyorum, ama CBR daki SS tipi görüntü insanda bir beklenti yaratıyor. Zaten SS seviyorsanız, hız da isteyeceksiniz, CBR onu veremiyor haliyle.

Pulsarlar gayet güzel, mantıklı motosikletler. Çok sattı zaten, şikayet eden tabi ki var, ama bence japonlarla arasında 10 kat gömlek yok. Şahsi görüşüm tabi. Eminim karşı çıkacak vardır. Pulsar' ın güzel tarafı yedek parçası, aksesuarı falan epey ucuz. Bakıma girerken, parça değiştirirken oturup ağlamazsınız (son bakımım 510 TL çok koydu be).

Alabiliyorsan CBR 250R, alamıyorsan Pulsar derim ben. Ama hani kış geldi artık, tatlı su motorcusuysanız satın çinliyi de, yaza doğru apra biriktirin 250R alın derim. 1-2 ay gezmek için gereksiz olur bence, kenarda da para durur biraz. Allah göstermesin bir ihtiyaç halinde elinizde paranız da olur.

Benim içime doğan Nisan'a kadar belki Mayı's a kadar hiç motora binmeyeceğiniz yönünde. En azından elinizdeki motor boş dura dura değer kaybetmesin.
    Öncelikle merhabalar değerli uzun yorumunuz için teşekkür ederim Yorumunuzu okudum iyice , kullanım şeklim açıkcası hergün aktif olarak ikisinide kullanıyorum max hız benim için önemli değil ev iş arası 3 km , onun harici sağa sola git gel yapıyorum gezme amaçlı , iş yerinde de kapalı otoparkta kalıyor motoru bağlıyorum , eve gelincede aynı şekilde apartmanın bodrum katında kapalı alanda kalıyor . Motoru bahçeden sokup çıkartmak için 4 tane kapı açıp kilitliyorum çalınma endişesi çok çok fazla yok gittiğim bir yerde çalınmadığı sürece yağmurda binmiyorum e5 yada otobana çıkmam gerektiğinde motoru bırakıp aracımla gidiyorum hani motor 100 km ile keyifli seyir verse yeter uzağa gitmiyorum ama 150cc motordan inip 125ccye binmek yerine cc yükselteyim diyorum tapagaz giden birisi değilim motoru daha çok kız arkadaşımla gezmelerde kullanıyorum artçılı oluyor sürüşüm ama gel gelelim eyüpten çıkıp beykoz riva felan tatilde kaçamaklarıda arabayla trafik çekerek yapmak yerine motorla bir denize gidebileyim istiyorum 200 ns bana çok iyi geliyor ama hiç oturup sürmedim boyum 170 171 , 72 kiloyum çok büyük gelirmi bilmem ama cbr 125de sorun olmuyor . İkinci el yüksek km cbr 250r yerine düşük kmli bajaj bana çok mantıklı geliyor . Çin motorumdan hondaya binince farkı çok çok hissediyorum tamam ama bajaj ile honda arasındaki fark bundan daha fazla gibi anlatıyor kimisi o yüzden aklım karışıyor açıkcası :/

Değerli Emre Fırat kardeşim 69 doğumluyum 94 beri hondanın binmediğim motoru kalmadı en iyi süren de 100 bin gördük motor da en kötüsü de 40 binden aşşağıda parçalayamadı bozulmaz ama pulsar da sürdüm akıyo bi sıkıntı yok öyle aman aman bi fark yok honda memur işidir görüntü güzeldir bozulmaz ama performans geridedir arabada da öyle cbr 250r alırsan ve düzgün binersen en aşşağı 40.000 km periyodik bakımla gidersin çok düzgün sürersen 80.000 falan yürür ama imkansız bence ama bu gözler gördü yani düzgün bakarım üstüne titrerim diyorsan pulsar da yürür gerçi sen onun üstünde istemesende titrersin çok titriyor alet :D

Motosikleti
    Alıntı ölü adam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli Emre Fırat kardeşim 69 doğumluyum 94 beri hondanın binmediğim motoru kalmadı en iyi süren de 100 bin gördük motor da en kötüsü de 40 binden aşşağıda parçalayamadı bozulmaz ama pulsar da sürdüm akıyo bi sıkıntı yok öyle aman aman bi fark yok honda memur işidir görüntü güzeldir bozulmaz ama performans geridedir arabada da öyle cbr 250r alırsan ve düzgün binersen en aşşağı 40.000 km periyodik bakımla gidersin çok düzgün sürersen 80.000 falan yürür ama imkansız bence ama bu gözler gördü yani düzgün bakarım üstüne titrerim diyorsan pulsar da yürür gerçi sen onun üstünde istemesende titrersin çok titriyor alet :D
    Abi öncelikle merhabalar yorumun için çok teşekkür ederim . Ben sök tak işlerini çok seven birisiyim arabada olsun motorda olsun , mesela pejoyu sattım getz'i aldım hiç bir sıkıntısı yoktu masraf edilecek ama araca yaklaşık 1 sene olmadan 5 bini harcadım orjinal parçalarını yenileyebilmek için , aracı aldıktan 2 ay sonra motor aldım oda aynı şekilde keyfi parçaları söküp takıp içinde ne var ne yok görmek için karbüratörüne kadar hep sıfırıyla yeniledim , bakımları aksatmam düzgün kullanıcıyımdır . Hani şöyle söyliyim örnek cbf 150'den vereyim sıfır alıp binmek yerine 3-3.500 liraya felan alıp dişlilerine zincirine kadar tek tek değişip grenajları yenileyip yapasım var bu tarz şeyleri yapmak maddi olarak zarara uğratsada çok hoşuma gidiyor )) Pulsar alsamda hor kullanan biri değilim , bakımını suyunu yağını zamanında değişip haftada 2 kere detaylı yıkayıp yağlarım hep )

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Bikere vitesli model aldınmı kız arkadaşını unut unutmasanda o senin arkana artçı olmayı unutur senin için güzel bi scooter 200 veya 250 lik gerisi tıraş demedi demiyesin diye yazdım çekiliyorum aradan
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

o zaman sevgili kardeşim sana tavsiyem hemen gidip bir hyosung gt250r yada megelli 250 r yada hyosung gt650r bakman sök tak sana hayli hayli yeter ha bazı parçaları japon alırsın zaten motor ikinci el sorunsuz bi makina elde edersin hemde proje olur arkadaşlar örnek teşkil eder bence bir değerlendir bu fikrimi

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bikere vitesli model aldınmı kız arkadaşını unut unutmasanda o senin arkana artçı olmayı unutur senin için güzel bi scooter 200 veya 250 lik gerisi tıraş demedi demiyesin diye yazdım çekiliyorum aradan
    yazıp çekilme yahu niye çekiliyosun ? xmax mi alsın xcity mi sym mi ne alsın bu çocuk
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

Motosikleti
    Abi yorumu sanki babam yazdı yemin ederim , oda aynı diyor uzun yola zaten araba var şehir içi vitesle uğraştın mı ne anlamı kalacak motorun diyor , 200lük bi scooter al diyor enjeksiyonlu ben vitesli süremem böyle yine sağa sola gidiyorum diyor . Arkanda kurye gibi topcase ile mi gezceksin bagaj yok bişey yok diyor aklımı karıştırıyor şimdi senin bu yorumunu gördüğümde de aynı duyguyu yaşadım valla aklımı karıştırdın gittin ))

Alıntı ölü adam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o zaman sevgili kardeşim sana tavsiyem hemen gidip bir hyosung gt250r yada megelli 250 r yada hyosung gt650r bakman sök tak sana hayli hayli yeter ha bazı parçaları japon alırsın zaten motor ikinci el sorunsuz bi makina elde edersin hemde proje olur arkadaşlar örnek teşkil eder bence bir değerlendir bu fikrimi
    Önceden bakmıştım ama niye bilmiyorum bir kaç kronik sorundan dolayı kafamda elemiştim , çok heybetli cazbedici bir görüntüsü vardı , Serviste usta demiştiki beyin arızası var 1000tl yatıyor 1 aydır demişti o geldi aklıma :(

Motosikleti
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazıp çekilme yahu niye çekiliyosun ? xmax mi alsın xcity mi sym mi ne alsın bu çocuk
    Hele bir karar versin olmadı vitesliyi alsın sonra kız arkadaşı isyan bayrağını çeksin ya scooter alırsın ya bi diyardan giderim desin ağlıya ağlıya bi konu açsın abi ben ettim sen etme gel babamın elini öptüm bide senin elini öpem ama harçlık çıkmaz benden ayık ol

E sonra kaç kuruşa ne alırık desin engin ve zengin fikirlerimi sunar tüyerim sonra bi hayır duası alırım o kadar
    Emre Fırat bunu beğendi.

Motosikleti
    7 milyara kadar ne bulabilirim acaba ? Gerçi 7 milyar diyorum ama aklımda ki rakam o fazlasına çıkmak istemiyorum , elimdeki motoru 2 bine versem 9 bin olur ama onu saymıyorum hiç . Geçenlerde gördüm kredi kartına 12 taksit geliyormuş şeytan hazır parayı verme taksitle al diyorda 10 milyarı 10 taksit yapıp ayda 1000 lira ödemek daha doğrusu ortada hiç bişey yokken keyfi bir motor değişimi için ödemek gereksiz geliyor şuan için bana , 7 bine güzel önerebileceğin scooter varmı ? Eniştemin motoru sym evo joyride 200i , güzelde makine kullanıyorum rahatta geliyor sorunsuz 16 binde o civarlara satıyordu aslında

Motosikleti
    Alıntı Emre Fırat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    7 milyara kadar ne bulabilirim acaba ? Gerçi 7 milyar diyorum ama aklımda ki rakam o fazlasına çıkmak istemiyorum , elimdeki motoru 2 bine versem 9 bin olur ama onu saymıyorum hiç . Geçenlerde gördüm kredi kartına 12 taksit geliyormuş şeytan hazır parayı verme taksitle al diyorda 10 milyarı 10 taksit yapıp ayda 1000 lira ödemek daha doğrusu ortada hiç bişey yokken keyfi bir motor değişimi için ödemek gereksiz geliyor şuan için bana , 7 bine güzel önerebileceğin scooter varmı ? Eniştemin motoru sym evo joyride 200i , güzelde makine kullanıyorum rahatta geliyor sorunsuz 16 binde o civarlara satıyordu aslında
    joyride 200i farklı sym evo 250 cc scooterdır neyse joyride sana yeterde arta ortası boş koltuk altı fena çarşı pazar ortası ve bagajı alır piknik piknik gezilir 6 bine alırsan tadından yenmez güvendiğin olsa bi sym servisine sok baktır ve bakıp periyodu kulanma kulavuzunda var hangi km rede bakımlarda ne yaptırmış yazar kazası belası varmı bakın joymax 11 bin tl sıfıra yakın veya 10 9 binede bulunur önümüz kış malum aynaları sa sola düşersen rahmet okursun 750 tl böcek elick koruma ayak koruma takarsan sıcak hava ufli hamam mis

Kymco grand dink 250 2013 üstü herkese gelmez kiymetini bilene 250 xcting 2013 üstü model çift farlı model vur taşa dağa ağırdır meret ama performans hoştir

Burgman 200 çiçek 2 el yok gibi sıfır seni bozar eski kasaya bulaşm mumkünse yenilerden alır evliyadelik gidersin

joyride 2013 yeni kasasını almaya bak biraz değişiklik var bundada evo varmış benim kafa gts evolarda kaldı halen

Bendeniz fukara kymco süper 8 le yol almaktayım pereyi bulursam kymco 300i nasipse gönlüm onda gözüm şuankinde

Motosikleti
    joyride 200i farklı sym evo 250 cc scooterdır neyse joyride sana yeterde arta ortası boş koltuk altı fena çarşı pazar ortası ve bagajı alır piknik piknik gezilir 6 bine alırsan tadından yenmez güvendiğin olsa bi sym servisine sok baktır ve bakıp periyodu kulanma kulavuzunda var hangi km rede bakımlarda ne yaptırmış yazar kazası belası varmı bakın joymax 11 bin tl sıfıra yakın veya 10 9 binede bulunur önümüz kış malum aynaları sa sola düşersen rahmet okursun 750 tl böcek elick koruma ayak koruma takarsan sıcak hava ufli hamam mis

Kymco grand dink 250 2013 üstü herkese gelmez kiymetini bilene 250 xcting 2013 üstü model çift farlı model vur taşa dağa ağırdır meret ama performans hoştir

Burgman 200 çiçek 2 el yok gibi sıfır seni bozar eski kasaya bulaşm mumkünse yenilerden alır evliyadelik gidersin

joyride 2013 yeni kasasını almaya bak biraz değişiklik var bundada evo varmış benim kafa gts evolarda kaldı halen

Bendeniz fukara kymco süper 8 le yol almaktayım pereyi bulursam kymco 300i nasipse gönlüm onda gözüm şuankinde
    Zahmet edip yorum yazdığın için çok teşekkür ediyorum tekrar abim , değerlendirmelerinin hepsini dikkate alıcam kesinlikle fakat önce tarz belirlemem lazım kafamda , bunuda kullanım ihtiyacıma göre karar vericem . Sabah sakin kafayla biraz daha araştırıcam benim için öncelik şuan enjeksiyonlu ve su soğutmalı motor olması birinci plan bu . İkinci olarak yakıt . 50 km yol yapıp dolduruyorum her seferinde 11 ile 15 lira arasında benzin alıyorum arabadan farkı yok meretin

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yada borca harca girmek yerine az daha koyup ybr.. arkadaya da topcase (artçıya) herkes mutlu herkes huzurlu

Zahmet edip yorum yazdığın için çok teşekkür ediyorum tekrar abim , değerlendirmelerinin hepsini dikkate alıcam kesinlikle fakat önce tarz belirlemem lazım kafamda , bunuda kullanım ihtiyacıma göre karar vericem . Sabah sakin kafayla biraz daha araştırıcam benim için öncelik şuan enjeksiyonlu ve su soğutmalı motor olması birinci plan bu . İkinci olarak yakıt . 50 km yol yapıp dolduruyorum her seferinde 11 ile 15 lira arasında benzin alıyorum arabadan farkı yok meretin
    mengüç demişler ona mengüç. bak bilmediği yok

Motosikleti
    Yazdığım modelerin hepsi su soğutmalı ve enjeksiyonlu modeler yamaha honda var ama cebin sonra için yanar

Ben karbürotörlü kymco süper 8 le şehir içi kısa mesafa kontak aç kapa yaparak 100 km rede 15 tl ykaıt tüketiyorum yane 3.300 gibi uzun yolda 50 km re devamlı gidiceğim yolum olsa 130 km re bile yapıyorum sen 50 km rede 15 tl yane 3.300 lt benzini nasıl yaktın bilemedim veya çinli model yakarmı yakar

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------

yada borca harca girmek yerine az daha koyup ybr.. arkadaya da topcase (artçıya) herkes mutlu herkes huzurlu

mengüç demişler ona mengüç. bak bilmediği yok
    ağır işsizlik senduromu geçiriyorum şuan nerde gerksiz birşeyler var bakınıyorum yarın bana elbet lazım olur ALLAHIN bildiğini kuldan saklamaya gerek yok varsa paylaşırız mezaramı götürcez

Varsa deyerli fikirlerin ver gitsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:36 ----------

Bu arada danışmanlık ücretine tabi olarak

Kaç para işsizlik maşşı alıcağını kaç ay alıcağını ve hangi madelerde alabiliceğini ayrıca başvuru süre nasıl ilerlediğinide bizat anlata bilririm

Ayrıca bu süre içinde maaşı alırken ve çatır çatır yerkes işkur tarafında zerre rasız edilmeme yoları ve maaşına balta vurmama yoları benden sorulur

8 ay almış ve son 2 aydır iş arıyan bi vatandan olarak çok koşturdum bea

DKN insan anotomisinde 70 ve üstü yaşlarında leğen kemiği kırılmalarında kaynama veya platin le yaşama imkanı %90 takla oluyorsun hemen mezarlık müdürlüğünden manzarası güzel bir yer ayırtmak menfatimize

Hocaya vasiyet ediyoruz pamuğu vazarinlesin diye malum ölüye huzur lazım
    Emre Fırat bunu beğendi.

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    @MeNGuC; tavsiyelerine ek olarak Yamaha Xenter 150 de bakabilir. Motor gücü joyride, hd200, hd2 ile aynı. Zaten onlarda adı 200 ama aslı 171cc.

Ayrıca rica ediyorum; lütfen kmre yazmayın. "kmre" nedir yav kim çıkardı bunu? Ulusal, uluslararası, tüm dünyada "km" diye yazılır. Kim başlattıysa bu "kmre" akınını ağzına çinli abart egzoz ile vurmak istiyorum.

Motosikleti
    Alıntı AurorAbeam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @MeNGuC; tavsiyelerine ek olarak Yamaha Xenter 150 de bakabilir. Motor gücü joyride, hd200, hd2 ile aynı. Zaten onlarda adı 200 ama aslı 171cc.

Ayrıca rica ediyorum; lütfen kmre yazmayın. "kmre" nedir yav kim çıkardı bunu? Ulusal, uluslararası, tüm dünyada "km" diye yazılır. Kim başlattıysa bu "kmre" akınını ağzına çinli abart egzoz ile vurmak istiyorum.
    Bende bilmiyorum nerde gördüysem anlaşılır olsun diye km re yazıyorum doğru bahsettiğin modelerde malum bagaj yok denecek kadar az olduğu için hiç tavsiye etmedim yamah hondaya tavsiye verilcek yok ama ilk alış pahalı hem işletme maliyeti yüksek bahajı büyük ferah üstüne fiyat performans ürünleri saydım aralarında en kalavisi burgman 200 oda saten eksilierini yazdım ama para olursa abs iyi giderdi

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Bende bilmiyorum nerde gördüysem anlaşılır olsun diye km re yazıyorum doğru bahsettiğin modelerde malum bagaj yok denecek kadar az olduğu için hiç tavsiye etmedim yamah hondaya tavsiye verilcek yok ama ilk alış pahalı hem işletme maliyeti yüksek bahajı büyük ferah üstüne fiyat performans ürünleri saydım aralarında en kalavisi burgman 200 oda saten eksilierini yazdım ama para olursa abs iyi giderdi
    Xenter evet bagaj yok gibi bir şey ama maliyet o kadar yüksek değil. Heleki ikinci el piyasası düşük, böyle almak daha avantajlı.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)