Mantar gibi türeyen motovlogger'ların arasına katılmayı istiyor fakat nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Endişelenmeyin. maddelik motovlogger rehberiyle siz de bir kaç kolay adımı takip ederek hemen motovlogger olabilirsiniz.
İhtiyaç Listesi:
1 adet aksiyon kamerası
1 adet mikrofon
1 adet motosiklet (max. 250cc)
Evet, yanlış okumadınız! Yalnızca bu üç malzemeyi edinerek, birkaç yüz km tecrübeyle bile motovlogger olabilir, You Tube kanalınızdan yalan yanlış bilgilerle takipçilerinize ahkam kesebilirsiniz. İhtiyaç listesini edindikten sonra tek yapmanız gereken rehberin adımlarını takip etmek.Bu adımları takip ederek bir anda nasıl bir motovlogger'a dönüştüğünüze inanamayacak,hayretler içinde kalacaksınız.
Evet, motovlogger adayı! Eğer hazırsan, başlayalım;
1) Videoya mutlaka "Bilmemne motorcudan herkese merhaba arkadaşlar" diye yüksek sesle bağırarak başlayın.
2) "Arkadaşlar" kelimesinin kullanımında cimri davranmayın. İyi bir motovlogger, 10 dakikalık bir videoda en az 180 kez "arkadaşlar" kelimesini kullanmalıdır.
3) Videonuzda mutlaka diğer araç kullanıcılarını trafik kuralları hakkında uyardığınız bölümler bulunsun. İyi bir motovlogger'ın her videosunda araba sürücülerine, yaptıklarının çok yanlış olduğunu anlattığı birden fazla enstantane mutlaka bulunmalıdır. Anlatım tonu mutlaka bir öğretmen edasıyla ve azarlar bir ses tonuyla olmalıdır.Olayın ardından takipçilerinize yine "arkadaşlar" hitabıyla başlayarak araba sürücülerinden ve trafikten yakının. "Gördünüz mü bana ne yaptılar?" diye şikayet edin.
4) Bu yakınmaların gerçeklik algınızı değiştirmediğinden emin olun. Trafikten yakınıp, trafik kurallarının yılmaz bekçisi pozları ardında kaldırımlara çıkan, ters yönde giden motorcu kimliğinizden bir şey kaybetmeyin.
5) Trafikte uyardığınız araç sürücülerinden bazıları sert çıkarak geri vites yapmanıza neden olabilir veya aşağı inip ağzınızı burnunuzu dağıtabilirler. Endişe etmeyin. Montajda o kısımları çıkarır, "Fena dövdüm arkadaşlar, kötü örnek teşkil etmemesi için buraya koymuyorum" dersiniz. (Kim bilecek amk?)
6) Motosiklet sürüş tekniklerinden bahsedin. Bu konuda alçak gönüllü olmanıza gerek yok. Yalnızca birkaç bin kilometre tecrübeniz dahi olsa sertifikalı motosiklet eğitmeniymişcesine akıl vermekten çekinmeyin. Verdiğiniz akılların doğru olup olmadığına takılmayın. İyi bir motovlogger yanlış bir bilgiyi, yüksek bir özgüvenle karşısındakine iteleyebilene denir.
7) Motosiklet incelemesi yapın. Motosiklet incelemeleri motovlogger'lığın şanındandır. Bu konuda da alçak gönüllülüğe geçit yok genç motovlogger; teknik bilginin yetersiz olması seni inceleme videosu çekmekten alıkoymasın. Kaliper, disk, motor bloğu, amortisör kelime ve kelime öbeklerini sık sık kullanarak yapacağın akıcı bir anlatım, seni kusursuz bir motosiklet otoritesi gibi gösterecektir.
8) Kadın araç sürücülerini ve genel olarak kadınları aşağılamaktan çekinmeyin.Cinsiyetçi saldırılarınız kadınlar söz konusu olduğunda mutlaka kadının trafikte yaptığı hatanın önüne geçmelidir. Kadın araç sürücüleri, erkek sürücüler gibi size sert çıkamayacağından ve sizi dövemeyeceğinden, alabildiğine çirkefleşebilir, tüm öfkenizi oracığa kusabilir, trafikteki hatalarını doğrudan cinsiyetlerine bağlayabilirsiniz.(Sonra dünya kadınlar gününde video mesajı yayınlayıp, prim toplarsınız dert etmeyin)
9) Trafikte tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalmak için adeta aranmalısınız. Tehlikeyle karşı karşıya kaldığınızda ise kaçınma manevrası yerine önce kornayı kullanın. Böylece vlog'unuzu izleyen takipçileriniz önlerine bir araç atladığında kontra ile kaçma gibi eskimiş bir tekniği uygulamak yerine, post modern bir sürüş tekniği olan korna tekniğini kullanabileceklerdir. Bu teknikle tehlikeyi atlatamasalar bile "arkadaşlar" ile başlayacakları bir "başıma gelenler" videosuna sahip olabilirler.
10) Araç sürerken cep telefonuyla konuşanları mutlak suretle ifşa edin ve polise bildirin. Bu esnada sizin de kameraya konuşarak hem kendinizi hem trafiği riske atıyor oluşunuz önemli değil. Hukukta kuraldır; kanıtlanamıyorsa, o suç aslında hiç işlenmemiştir.
Kullanıcı Yorumları:
Motorcu Hedesi:
Bu kurallar sayesinde bir günde motovlogger'a dönüştüm. Kurallar gerçekten işe yarıyor. Birkaç saat içinde kendimi trafik kuralları konusunda bir çok sürücüyü uyarırken buldum.
Hedehöde Adam:
Bu rehber adeta bir mucize yaratıyor. Motosikletimi alalı sadece bir kaç gün oldu. Rehberdeki adımları takip ederek kısa sürede ara sokaklarda apex'ten ve güç aktarımından bahsettiğim sayısız video çektim.
Höde Motorcu:
Özellikle trafikte gereksiz atarlanmayla ilgili kısma bayıldım. Bugüne kadar hep atarlanıp, sıkıyı görünce uzuyordum. Motovlog ile ilgili en büyük tereddütüm buydu. Montajda atma fikri çok yaratıcı. Hemen uyguladım. Videolarımda sadece baskın çıktığım kısımlar görünüyor, geri vites yaptığım kısımları atıyor, özgürce sağa sola salça olarak takipçilerime örnek teşkil edebiliyorum.
Evet, işte gördünüz. Motovlogger olmak aslında bu kadar basit. Haydi genç motovlogger; sahne senin!