Hafta Sonu Zincir Yağlayacaklar (İstanbul)
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar. Motosikletimi (Honda Cbr 250R) 10/10/2016 tarihinden beri kullanıyorum. 500 km ye yaklaştım. Bu hafta sonu zincir temizliği ve yağlaması yapmak istiyorum. Videoları izledim, yapabileceğimi düşünüyorum fakat bu hafta sonu İstanbul da kendi motosikletinin zincirini yağlayacak arkadaş varsa ve yakından izleme imkanı sunarsa memnun olurum. Hem izlemiş, hemde aynı anda ilk temizleme ve yağlama işlemimi yapmış olurum diye düşündüm.
Reklamlar
-
gaz yağı zincir yağı senden mi?
öyleyse bende yağlamış olurum nerde oturuyon sen
-
IRau adlı üyeden alıntı
gaz yağı zincir yağı senden mi?
öyleyse bende yağlamış olurum nerde oturuyon sen
Kendi yagim ve temizleyicim var. Senin yokmu
-
senin orta sehpada yoktur şimdi motorda zor olacak gibi birde sakın ha motor çalışırken yapayım deme parmak kopartan çok oldu birde temizlerken zincirin dönüş yöü arka tekere değil ön tekere doğru olsun bir anlık hatanda parmaklarını kaptırırsın aman dikkat
-
Dostum bugun ben gaz yagi ile temizledim, bezle guzelce sildim sonra da yagladim. Sen de yaparsin 1 saat surer. Youtube dan da takip edebilirsin.
-
ayzek adlı üyeden alıntı
senin orta sehpada yoktur şimdi motorda zor olacak gibi birde sakın ha motor çalışırken yapayım deme parmak kopartan çok oldu birde temizlerken zincirin dönüş yöü arka tekere değil ön tekere doğru olsun bir anlık hatanda parmaklarını kaptırırsın aman dikkat
Evet sehpam yok tum bunlar ve daha fazlasi icin ilk deneyimimi tek basima yapmak istemiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------
fthaltan adlı üyeden alıntı
Dostum bugun ben gaz yagi ile temizledim, bezle guzelce sildim sonra da yagladim. Sen de yaparsin 1 saat surer. Youtube dan da takip edebilirsin.
Ben Motulun urunlerini aldim. Cok video izledim ama yinede benim icin degil de kendisi zaten bu haftasonu zincir yaglicak arkadas ariyorum. Hem izler hem yaparim. Acemiligimi atarim.
-
Böyle bir şeyin derdine düştüysen sen o işi beceremezsin. 20 lira ver bi usta yapsın.
-
Beyler adam açık açık yazmış yardım istiyor, ne değişik yorumlar var ilginç yaw. Ben motorumu kaldırdım on arka sehpa temizlik yapıldı garajda üzerinde brandasi fakat 1 hafta 10 gun once olsa cok isterdim yardimci olmayi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------
Şu forumda ne garip yaklaşımlar var bazen çok tutuluyorum!
-
bir adet diş fırçası ve 10 liraya selülozik tiner alıyorsunuz. bir tanede çay tabağı alıyorsunuz ve bana bırakın gerisini ben içli dışlı parlattım böyle ve şu an gıcır gıcır. aylar önce temizlemiştim ama etkisi sürüyor. ara sıra wd-40 sıkıyorum oda temizliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------
pitho adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Motosikletimi (Honda Cbr 250R) 10/10/2016 tarihinden beri kullanıyorum. 500 km ye yaklaştım. Bu hafta sonu zincir temizliği ve yağlaması yapmak istiyorum. Videoları izledim, yapabileceğimi düşünüyorum fakat bu hafta sonu İstanbul da kendi motosikletinin zincirini yağlayacak arkadaş varsa ve yakından izleme imkanı sunarsa memnun olurum. Hem izlemiş, hemde aynı anda ilk temizleme ve yağlama işlemimi yapmış olurum diye düşündüm.
ben "büyükçekmece"de ikamet ediyorum. eğer çok uzak değilseniz. bahçelievler falan gelirim beraber temizleriz.
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
bir adet diş fırçası ve 10 liraya selülozik tiner alıyorsunuz. bir tanede çay tabağı alıyorsunuz ve bana bırakın gerisini
ben içli dışlı parlattım böyle ve şu an gıcır gıcır. aylar önce temizlemiştim ama etkisi sürüyor. ara sıra wd-40 sıkıyorum oda temizliyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------
ben "büyükçekmece"de ikamet ediyorum. eğer çok uzak değilseniz. bahçelievler falan gelirim beraber temizleriz.
Zinciriniz oring li ise gazyagi veya zincir temizleyici ozel spreyler var onlardan kullnmaniz gerekiyor aksi takdirde gaz yagi disindaki diger cozucu maddeler ( benzin tiner vs ) oringlere zarar veriyor. Yamaha R25 in kullanim kilavuzunda zincir temizligi bolumunde aynen yazan bu. Her zincir icin gecerlidir demiyorum.
-
pitho adlı üyeden alıntı
Bana özelden ulaş haftasonu yanıma gel burada garajımda yağlamayı göstereyim sana kardesim
İlk bakışta aşık oldun oldun adamım, yoksa ikinci bakışta kimin ne mal olduğunu anlarsın.
- BOB MARLEY
-
Salurbey adlı üyeden alıntı
Beyler adam açık açık yazmış yardım istiyor, ne değişik yorumlar var ilginç yaw. Ben motorumu kaldırdım on arka sehpa temizlik yapıldı garajda üzerinde brandasi fakat 1 hafta 10 gun once olsa cok isterdim yardimci olmayi.
Çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------
Yorumlar için teşekkürler. Sanırım bol bol video izleyip kendim deneyeceğim herhalde.
-
fatih.met adlı üyeden alıntı
bir adet diş fırçası ve 10 liraya selülozik tiner alıyorsunuz. bir tanede çay tabağı alıyorsunuz ve bana bırakın gerisini
ben içli dışlı parlattım böyle ve şu an gıcır gıcır. aylar önce temizlemiştim ama etkisi sürüyor. ara sıra wd-40 sıkıyorum oda temizliyor.
kardeş naaptın yav,kapat forumu kapat kapat :D şaka bir yana
yıllardır gazyağı konuşulur forumda en kötü mazotu tavsiye eder forum ahalisi,tiner nedir hocam yaa... bildiğin solvent ki orjinal adı THİNNER dır yani "inceltici" bu işler için kesinlikle kullanılmaz oring ler çatır çatır kopar,varsa gazyağı yoksa mazot temizleyin,sonrasında suyla yıkayıp durulayın kurumaya bırakın bezle silin güzelce enson yağlayın.
-
Salurbey adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------
http://i.hizliresim.com/5Y1nOA.jpg
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------
http://i.hizliresim.com/mEWgjR.jpg
Lastiğin altındaki demirlerden çekerek çalmazlarmı onu ya
-
pitho adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------
Yorumlar için teşekkürler. Sanırım bol bol video izleyip kendim deneyeceğim herhalde.
Orta ayaklık yoksa tek başına yağlayama sın yanına bir arkadasını alarak dene
İlk bakışta aşık oldun oldun adamım, yoksa ikinci bakışta kimin ne mal olduğunu anlarsın.
- BOB MARLEY
-
ne bilim :D o derece sağlamlıkta bir metale zarar vermesi mümkün değil beni hayatta inandıramazsınız. selülozik tine metal rengini çıkardı hafiften, iyice fırçaladıktan sonra 10w40 motor yağım ile yağlıyorum iyi oluyor yani.
haklısınızdır ama dediğim gibi bu sağlamlıkta bir metale ne derece zarar verir? eritecek zayıflatacak hali yok. zaten tinere bırakmıyorum, temizleme bittikten sonra yağlıyorum.
düzeltme: temizleme konusunda şüpe bırakmayacağı kesin. demiri dahi yontacak gibi yanıtlar geldiğine göre gerçekten sağlam temizlemişim o zaman
-
mustafaSRC adlı üyeden alıntı
Lastiğin altındaki demirlerden çekerek çalmazlarmı onu ya
Evin kapalı garajinda. En kötü ihtimal kaskosuda var
-
-
Gençler konu dağılmış son durum nedir bilemedim. Pitho, yardım edecek kimseyi bulamadıysan motorunu al gel. Bende sehpa da var, fırça da falan fıstık da. Kartal'dayım. otopark da var.
-
Bende Kaynarcadayım kardeşim sehpa yok ,fakat nasıl yapıldığını gösteririm. Yardım alamazsan kimseden haber ver.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)