Yarışlarla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi acaba?
Reklamlar
-
Herkese merhaba. Forumda yeniyim. İnşallah bi aksilik olmazsa seneye yarışlara katılmayı planlıyorum. Bu işin masrafı nedir neler gerekir gerçek fiyatları yazabilecek olan var mı? Yani daha önce yarışa girmiş birileri varsa LÜTFEN DETAYLI bilgi ve fiyat verebilirler mi acaba?
Reklamlar
-
Motosiklet,lastik,tulum, uzun bot ve uzun eldiven. Minimum bunlar gerekiyor, stock motosikletlr girip ayna, yan ayaklık,cart curt sökerek dahi girebilirsin.
-
ben lisans çıkartacaktım. Byğı bayağı başvuruyordum. aile onayımı aldım. Kararım kesind. Sonra bi yarışa 8bin euro para vermen gerek olduğunu öğrenince acayip soğudum. Bıraktım.
-
işte bu para nereye gidiyor ne için 8 bin detayını soruyrum yani neleri kapsıyor bu para?
-
Kenan sofuoglunun bir röportajını izlemiştim. İstanbul parkta süren miydi ligde yarisanlardan miydi ne motora hakim iyi sürebilen gençleri alıp kendi yetiştirip yarışlara sokuyor şu an bildiğim kadarıyla 2 kişiyi Kenan eğitiyor.
-
Romedon adlı üyeden alıntı
ben lisans çıkartacaktım. Byğı bayağı başvuruyordum. aile onayımı aldım. Kararım kesind. Sonra bi yarışa 8bin euro para vermen gerek olduğunu öğrenince acayip soğudum. Bıraktım.
Nereden aldınız bu bilgiyi? Yarışlar lisans olduktan sonra tamamen ücretsiz
Az silindir, çok iş
-
Motosiklet Eğitmeni
TMF internet sitesinde aradığınız bilgiler mevcuttur.
Türkiye'de nasıl bir uygulama var bilmiyorum ama 8bin euro gibi sallama rakamları dikkate almayın.
Katılım ücreti olsa olsa 100-150 lira falandır.
Ayrıca yine dünyanın bir çok yerinde lisans çıkarmanız da gerekmez. Bir yarışa geçici lisansla katılıp kendinizi deneyebilir, devam etmeye karar verirseniz lisans çıkartırsınız. Muhtemelen bu uygulama ülkemizde de vardır.
Türkiye'de yarış düzenleme yetkisi TMF'de.
Bu yüzden en sağlıklı bilgiyi oradan alırsınız.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Ben şahsi harcamalarımdan bahsediyorum tmfye yada piste vereceğim ücretten değil
-
COQ adlı üyeden alıntı
TMF internet sitesinde aradığınız bilgiler mevcuttur.
Türkiye'de nasıl bir uygulama var bilmiyorum ama 8bin euro gibi sallama rakamları dikkate almayın.
Katılım ücreti olsa olsa 100-150 lira falandır.
Ayrıca yine dünyanın bir çok yerinde lisans çıkarmanız da gerekmez. Bir yarışa geçici lisansla katılıp kendinizi deneyebilir, devam etmeye karar verirseniz lisans çıkartırsınız. Muhtemelen bu uygulama ülkemizde de vardır.
Türkiye'de yarış düzenleme yetkisi TMF'de.
Bu yüzden en sağlıklı bilgiyi oradan alırsınız.
peki dediği gibi gördüğüm bilgi yalan ise bu işi nasıl yaparım lisans çıakrtma ile ilgili. bilginiz var mı?
-
Hazırlıklarınızı yaparken tmf'den emin olunuz. Çünkü bildiğim kadarıyla şuan pist yarışlarının 1.ayağı yapıldı ve diğerleri ertelendi.Yapılan yarışların hepsi yunanistan'ın serez pistinde. Kenan Sofuoğlunun'da paylaştığı yeni bir pist yapımı projesi mevcut önümüzdeki sene için yetişmesi zor görünüyor. Yeni pist ile yarışlar tekrar ülkemizde yapılabilir diye tahmin ediyorum. Diğer klasmanaki yarışlar devam ediyor.
-
Motosiklet Eğitmeni
Romedon adlı üyeden alıntı
peki dediği gibi gördüğüm bilgi yalan ise bu işi nasıl yaparım lisans çıakrtma ile ilgili. bilginiz var mı?
Pist yarışlarına katılan motosiklet klüplerinin listesi TMF'de vardır.
Onlardan size yakın olan bir tanesine başvurup lisans çıkarabilirsiniz.
Fakat ben yinede geçici lisans ile bir yarış haftasına katılıp kendinizi bir denemenizi tavsiye ederim.
Yarışlara katılmak için gerekli evrak külfetli olmasa da diğer masraflar gayet ciddi rakamları bulur.
Ülkemizde yarışacak pist yok.
Motosikletin transferi sizin masraflarınız, yarış için motosikletin hazırlanması ve yarış sonrası bakımı gibi sağlam kaynak gerektiren maddi ihtiyaçlarınız olacak.
Ama yapılmayacak şey değil. Hevesiniz varsa vazgeçmeyin.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
COQ adlı üyeden alıntı
Pist yarışlarına katılan motosiklet klüplerinin listesi TMF'de vardır.
Onlardan size yakın olan bir tanesine başvurup lisans çıkarabilirsiniz.
Fakat ben yinede geçici lisans ile bir yarış haftasına katılıp kendinizi bir denemenizi tavsiye ederim.
Yarışlara katılmak için gerekli evrak külfetli olmasa da diğer masraflar gayet ciddi rakamları bulur.
Ülkemizde yarışacak pist yok.
Motosikletin transferi sizin masraflarınız, yarış için motosikletin hazırlanması ve yarış sonrası bakımı gibi sağlam kaynak gerektiren maddi ihtiyaçlarınız olacak.
Ama yapılmayacak şey değil. Hevesiniz varsa vazgeçmeyin.
önce sadece lisans çıakrtmak ile başlayacağım. Ardından motosikletimi yükseltip yavaş yavaş ayarlayacağım. Benim için zor olan kısım sponsor bulma konusu.Bir şekilde ifnansal desteği sağlayabilirsem bu işi profesyonel olaarak sürdürürüm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)