Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yagmurda Motor Kullanmak

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2016 Kawasaki Ninja 650 ABS
    Arkadaslar herkese merhabalar, burdaki tecrubeli arkadaslara bi sorum olucak. Bugun sabah okula giderken yine baya bir yagmur yagiyordu. Korumalarimi giyiniyorum ondan dolayi hic islanmiyorum bu acidan hic bi sorunum yok ama vizorle alakali bi sorunum var. Vizor yagmurdan dolayi cok su topluyo ve gorus mesafemi gercekten cok dusuruyor. Yolda giderken eldivenle vizoru silmeye calisiyorum ama durumu cok daha kotu yapiyor. Bi kac kere bu konuyla alakali kaza atlattim. Buna bi cozum varmidir? Kime sorduysam ona yapicak bisey yok dediler. Arabalarin camlari icin ozel bi spray satiliyodu yagmur suyunu kayganlastirmak icin o tarz bi sprey alip vizore sIksam faydasi olurmu yada baska bi cozum yolu varmi?

Simdiden cevaplayan arkadaslara tesekkurler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    webingo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Su tutmayan spreylerden alıp sıkarsan su tutmaz vizorun sende sılmek yanı dahada kırletmek zorunda kalmazsın. Vizör çok önemli ihmal etme sakın. Tekerin düz bassın

Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Deneye bilirsin ama düşük hızlarda bir işe yaramıyor, küçük damlacıklar kalıyor ve kask vizörü yüzümüze yakın olduğu için küçük damlacıklar genede görüşü etkiliyor,

El beceriniz varsa sağ işaret parmağınıza araba sileceğinden parmak silecek yapa bilirsiniz, ya da hazır olanlardan alabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Belirli bir süratten sonra hepsi dağılır. Ya da çözüm aşağıdaki gibidir.

ilker_41 ve Jemand bunu beğendiler.

barismanco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    http://www.hepsiburada.com/wurth-20-...V4053479019994

20.000 km etkili yağmur kaydırıcı. Ben bu ürünü kullanıyorum dediği gibi gerçekten doğru hiç 20.000 mi diye ölçmedim ama bizim burada yağmurlar başladağı zaman bi kere sıkarım kaskımın vizörüne beni bütün bir kış götürür.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------

PARMAĞA TAKILABİLEN KASK SİLECEĞİ 15TL

https://www.motobakkal.com/parmaga-t...-silecegi-1060

Bir tane de bundan al tamamdır dostum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------

https://www.youtube.com/watch?v=FQjB-9jqOVs

Bak birde bunu buldum adam evdeki imkanlarla beleşe getirmiş işi
    Yağmurda kullanmıyorsan motosiklet kullanıyorum deme.

sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight200
    nanolife yağmur kaydırıcı sprey var bunu kullan 20 lira

barismanco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Alıntı sadraf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nanolife yağmur kaydırıcı sprey var bunu kullan 20 lira
    Hocam bu ürün camlarda işe yarıyor. Otomobil için kullanılabilir ama kask vizörü için tutmuyor bu sıvı ve ilk sıkmada dahi suyu kaydırmıyor. Ben çok denedim on a yakın ürün denedim bu konuda ama hepsi camda etkili kendi çapında tamam ama kask vizöründe işler öyle olmuyor. Buna her hafta para veresiye kadar wurth marka alırım bi tane bir kış boyunca kullanırım. hatta bu wurt urununu ben kaskın içine de sıkıyorum buhulaşmayı da önlüyor.
    Yağmurda kullanmıyorsan motosiklet kullanıyorum deme.

Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    Belirli bir süratten sonra silme ihtiyacı pek olmuyor. Damlacıklar süzülüp gidiyor. Görüşü engellemiyor.

Motosikleti
    Forza 250
    Arkadaşlar İstanbul gibi dur kalkı çok olan sıkışık trafikte damlalar olduğu gibi kalıyor vizörde, çözüm su kaydırıcı spreyler değil arkadaşım, arkadaşın linkini verdiği parmağa takılan silecek(Rahmi Barutçu'da Turing'deki eğitimde göstermişti) ya da Held'in işaret parmağında silecek olan eldivenleri var onlardan edinmek.

http://www.motomaxonlineshop.com/hel...ldiven-pmu3546

Silecek olayi icin RJ youtube kanalinda daily observation 173 videosuna bakabilirsin. (Dk. 5:30)

Motosikleti
    WR125R
    Dostum okula giderken hangi su geçirmeyen pantolonu kullanıyorsun acaba ?

Motosikleti
    Alıntı Graywolf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum okula giderken hangi su geçirmeyen pantolonu kullanıyorsun acaba ?
    Normal pantolonumun ustune yagmurluk giyiniyorum. Ceketim zaten yagmur gecirmiyor ve ozel su gecirmeyen motorcu botlari aldim onlari giyiniyorum pantolonumun ustunede bunu giyiniyorum http://www.revzilla.com/product/nelson-rigg-sr-6000-stormrider-rain-suit .

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:30 ----------

Arkadaslar bu arada cevap veren herkese tesekkurler, yarin ilk is olarak su tutmayan sprey almak olucak.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Öncelikle vizörün buğu yapıp yapmadığını yazmamışsın, görüşü etkileyen en kötü durum vizörün içten buğu yapmasıdır. Vizör buğulanan bir cins ise Pin-Lock takabilirsin.

Buğu sorununu çözdükten sonrası kolay, herkesin dediği gibi yüksek hızlarda kafayı ara sıra çok hafif sağa sola çevirdiğinde damlalar uzaklaşır. Kaydırıcı spreyler kullanmak çok faydalı olur, bir de bir çok eldivenin avuç içinde başparmak ile işaret parmağı arasında vizörü silebileceğin süet vb parça dikili olur.

Arada sırada eldivenin bu kısmı ile vizörü silersin, sıkıntı olmaz.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Motosikleti
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle vizörün buğu yapıp yapmadığını yazmamışsın, görüşü etkileyen en kötü durum vizörün içten buğu yapmasıdır. Vizör buğulanan bir cins ise Pin-Lock takabilirsin.

Buğu sorununu çözdükten sonrası kolay, herkesin dediği gibi yüksek hızlarda kafayı ara sıra çok hafif sağa sola çevirdiğinde damlalar uzaklaşır. Kaydırıcı spreyler kullanmak çok faydalı olur, bir de bir çok eldivenin avuç içinde başparmak ile işaret parmağı arasında vizörü silebileceğin süet vb parça dikili olur.

Arada sırada eldivenin bu kısmı ile vizörü silersin, sıkıntı olmaz.
    Vizorum bugu yapmiyor. Ama cok fazla yagmur yagdiginda vizorde oyle bi yagmur damlaciklari oluyorki gorusu cok fazla etkiliyor. Arkadaslarin ve sizinde dediginiz gibi yarin sprey alip deniycem umarim etkili olur.

bumbala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Yağmur damlaları sorun değil de asıl sorun memleketimin çamurlu yollarında öndeki araçlardan gelen sprey. Eldivenle geçmiyorsa durup temizleyeceksin başka çaresi yok. Ya da yarışçıların kullandığı vizörün üstüne takılan şeffaf zımbırtılardan alıcan, pislendikçe çıkarıp atıcan.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Enduro kaskı edin kendine, hani şu vizor üstü uzun olanlardan.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Yağmurlar başladı, konuyu hortlatmak istedim.
    Yağmurda güvenli sürüş ile ilgili tecrüblerini, tavsiyelerini paylaşmak isteyenler buyursun.
    Yağmurda daha dikkatli, daha yavaş kullanmalıyız, kışlık ekipmanlar kullanılmalıi lastik akü vs bakımlar yapılmalı, bunları belki de herkes biliyor.

Daha detay, daha teknik, daha ince noktalar varsa dağarcığınızda paylaşın lütfen.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

diablof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1998 Honda CMX 250 Rebel | X max 250
    https://www.motobakkal.com/parmaga-takilabilen-kask-silecegi-1060

sanırım işini görür hocam.

orhanay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer çalındı - hedef WR250
    Alıntı Erhan Tosun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Deneye bilirsin ama düşük hızlarda bir işe yaramıyor, küçük damlacıklar kalıyor ve kask vizörü yüzümüze yakın olduğu için küçük damlacıklar genede görüşü etkiliyor,

El beceriniz varsa sağ işaret parmağınıza araba sileceğinden parmak silecek yapa bilirsiniz, ya da hazır olanlardan alabilirsiniz.
    sağ işaret parmağı diye yazmışsınız ama...

sağ el de hem gaz hem de fren olduğu için bence sol işaret parmağına takmak daha mantıklı olacaktır. siz ne dersiniz?

Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Alıntı orhanay06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağ işaret parmağı diye yazmışsınız ama...

sağ el de hem gaz hem de fren olduğu için bence sol işaret parmağına takmak daha mantıklı olacaktır. siz ne dersiniz?
    https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)