Sırtlıklar ne kadar koruyor?
Reklamlar
-
Geçmiş olsun, epey büyük ameliyat geçirmiş gibisin. Bence şimdiye kadar yazılan cevapları unut, doktorunun dediğini yap. Bu işi bilen, ameliyatını yapan, ters bir şey gelişse uğraşacak olan adam yine o. Doğal olarak başına bela almak istemeyecektir. Hal böyleyken doktorun motor kullanabilirsin diyorsa tıptan anlamayan bizim gibi kişilere laf düşmez.
Ayrıca, motosiklet kazaları çeşit çeşit. Yüksek enerjili bir çarpışma sonucu motordan fırlama, fırlama sonrasında bir sürü yere çarpma ile sonuçlanan kazalarda değil senin gibi ameliyat olmuş biri, sapasağlam adamlar bile ciddi yaralanmalara uğrayacaktır. Böyle şiddetli bir kazada bence ameliyatlısın, değilsin çok önemli olmayacaktır. Risk o kadar fazla olacaktır ki senin ameliyata bağlı dezavantajın büyük ihtimalle yüksek risk değeri arasında eriyip gidecektir.
Öte yandan, low side crash dediğimiz yan yatarak devrilme gibi kazalarda da omurgan yüksek bir enerjiye maruz kalmayacağı için omurgan veya platinlerine aşırı bir yük binmeyecektir. Yine bu tarz kazalar için konuşayım, bu kazalar devrilme ve sürüklenme kazasıdır. Yani maruz kalacağın darbe, özünde oturur pozisyondayken düştüğün kadardır. Şimdi, banyodan çıkarken ayağının kayıp düşme ihtimali var mı? Var. Havuz kenarında yürürken ayağının kayıp düşme ihtimali var mı? Var. Bu iki düşme çeşidinde de (kayarak düşme) sırtına binecek yük, yan devrilmede binecek yükten daha fazladır. Şimdi sormak lazım, böyle riskler var diye banyoya girmeyecek misin? Veya tatilde havuz kenarında yürümeyecek misin?
Platinler tabii ki doktorunun dediği gibi riskini bir miktar attıracaktır. Ama olay düşmeyse, motosiklet dışında düşeceğin onlarca yer var. Karşıdan karşıya geçerken adamın biri ışıkta durmayıp sana çarpabilir. Bu olasılık var diye karşıdan karşıya geçmeyecek misin? Vs vs. Yüksek enerjili bir çarpışma sözkonusu ise zaten Allah yardımcın olsun. Bu da benim görüşüm.
Sonuçta, doktoruna güven. Yok olmadı, ikinci bir doktorun görüşünü al, olmadı üçüncünün görüşünü, ta ki ikna olana kadar. Ama ne hastalığından, ne ameliyatından anlamayan bizlerin görüşünü alma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------
shruikan adlı üyeden alıntı
bi de, eğer rahat bir şekilde omurganızı eğip bükemiyorsanız motor tepesinde oturmak işkenceye döner. boyun, bel, bilek, omuz ağrısı derken hayattan soğursunuz.
Bakın bu konforunuzu olumsuz etkileyebilecek, sürüş zevkinizi azaltabilecek bir şey
shruikan adlı üyeden alıntı
dik oturulmaz motorda baston yutmuş gibi, alttan her darbe her sarsıntı omurgaya ve boyna vurur. o yüzden kambur oturmak lazım seleye, kambur oturmakta sıkıntınız yoksa, bir süre sonra ağrı falan oluşmuyorsa binersiniz motora; yoksa o iş yaş.
Ancak buna katılmıyorum. Touringlerde gayet de güzel dik oturulabiliyor. Ayrıca, motorda da olsa kambur oturmak vücuda zarar verme ihtimali olan bir davranıştır.
Reklamlar
-
Motosiklet mi bence çok riskli. Kaliteli bi Sirtlikli ve diğer ekipmanlarla elektrikli bisiklet felan alınabilir çok güzel şeyler çıktı son zamanlarda. Çok geçmiş olsun
-
Hacım öncelilkle geçmiş olsun. Arkadaşlar yukarıda yazmış.Canından kıymetli değil tabi. Ama şunu da eklemek istiyorum. Çok üzüntülü olmayın. Bu dünyada süremezsiniz diğer tarafta elbet sürersiniz .
Aklıma şu yazı geldi.
--Bu dünya zevkini düşünüp hastalıktan ıztırap çeken kardeşim! Bu dünya eğer daimi olsaydı ve yolumuzda ölüm olmasaydı ve ayrılık ve zeval(sona erme) rüzgarları esmeseydi ve musibetli, fırtınalı gelecekte manevi kış mevsimleri olmasaydı , BEN DE SENİNLE BERABER SENİN HALİNE ACIYACAKTIM.
Fakat madem dünya birgün bize ''HAYDİ, DIŞARI'' diyecek, feryadımızdan kulağını kapayacak; o bizi dışarı kovmadan , biz bu hastalıklar münasebetiyle şimdiden onun aşkından vazgeçmeliyiz.O bizi terketmeden, kalben onu terke çalışmalıyız.--
Bu yazıyı okuduktan sonra kimin hastalğı varsa ona üzüntülü bir şekilde bakmıyorum .
-
bisiklete bin, iki teker zevkini almış olursun.
-
spi adlı üyeden alıntı
Yaklaşık 4 ay önce skolyoz ameliyatı geçirdim ve 26 platin takıldı (aynı bu resimdeki gibi
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...cQ5E-EB-gflHqf) Dün doktoruma kontrole gittiğimde motosiklete binmenin sakınca olmayacağını ama her hangi bir düşüş anında bütün yük boyun ve bel kısmındaki platinsiz ve daha hareketli kısıma bineceği için ciddi kırılmalara yol açabileceğini söyledi.
Şimdi soruya gelirsek bu sırtlıklar omurgayı ne kadar koruyor? Daha önce tecrübe edinen oldu mu? Alternatif önerileriniz var mı başka? Sonraki kontrolümde soracağım ondan da bir şey çıkmazsa motosiklet hayalden öteye gidemeyecek.
Merhaba dostum bende de skolyoz var %30 derecesinde doktorum ameliyat olmana gerek yok sadece şekil bozuklugu var dedi. Sendeki bozukluk yüzde kaçtı? ameliyat riski var mı acaba
-
Bende bu var dostum
http://www.mototas.com.tr/dainese-wa...-koruma-pmu462
2 ay kadar önce duvardan motordan fırlayıp büyük kare bir sütuna çarptım sonra yere düştüm. 60 kmh ile çarpmıştım. Sırtım sütuna denk geldi. Monta sırtlığın izi çıktı. Şükür bir şeyim yok kalktım yamuk gidonumla devam ettim yola Bence Önemli sırtlık
-
75 derece olmuştu. 70 den sonra ameliyat yapılıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)