Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Uzunları kapatmamaya karar verdim. (Yetti Artık)

REKLAM ALANI
    freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Valla bıktım yahu. Nerdeyse her araç sürücü sis farları açık geziyor ve hatrı sayılır bir kısmı da merceksiz zenon far kullanıyor kalan kısmın da neredeyse tamamı ayarsız kullandığından uzunlar açık gibi gidiyor. Bugün yeter lan dedim ve uzunları kapatmamaya karar verdim. Çok da güzel oldu karşıdan deliler gibi sellektör yapanlar mı ararsınız el kol hareketi yapan mı ama artık ben de umursamıyorum. Gözlerine gözlerine o uzunları sokuyorum. Ta ki karşı şeritte motosiklet sürücüsü görene kadar artık daha iyi görebiliyorum yolu tenk yu beni bu duruma getiren davar sürüsü artık sizden biriyim
    H_H_A, ramcixx, burakcvck ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Uzunları yaktığın vakit karşıdaki araç kör olup senin üstüne yada önündeki başka bir araca çarpabilir.
    Yarardan çok zararı olacaktır.
    TimFx bunu beğendi.

"kötünün en kötü tarafı: sizi kötü olmaya zorlamasıdır"
    efendy06, ...garip..., Quad87 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Siyah olmasaydı beyaz kendini bu kadar iyi belli edemezdi sen kötülerin arasında iyi ol kötü olmadan iyi nasıl olur ha gündüz yak aynada görünür ol gece kısaya al nacizane fikrim iyi geceler

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    kızmakta haklısınız ama tepkiniz yanlış.
    bir şekilde azınlık da olsak doğru hareketi yapa yapa zamanla bu toplumu dönüştürmeyi başarıcaz. Herkes yapıyor ben de yapayımın sonu yok.
    Arkadaşların dediği gibi ben de gündüz görünmek için sisleri açıyorum ama gece olunca mutlaka kapatıyorum.
    olay sadece karşıdan gelenin gözünü 1-2 sn almak değil önünde giden arabanın dikiz aynası vasıtasıyla retinasına tecavüz etmek de var.
    Görünür olmak için başkalarını bu denli rahatsız etmeye hakkımız yok diye düşünüyorum.

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Ben o bahsettiğin tipte araçları görünce iki sellektör yapıp uzunları yakıyordum uyanıp kapatıyorlardı uzunları, sen şimdi sürekli yakıyorsun sürekli küfür yiyorsun ayrıca karşıdan gelenin sana çarpma riski var pek akıllıca değil doğrusu.

Sorun polisin görev yapmaması. Normalde sis farı açık gitmek yasak.
    braveguy bunu beğendi.

Motosikleti
    Karşıdaki aracın bana çarpması zor zira yol boyunca refüj var gündüzleri zaten uzunlar sürekli açık. aaygın nın dediği gibi nedense egzoz konusunda gösterdikleri özveriyi göremiyoruz. Bune dostum bırak sellektör yapmayı farı kafasına atsan ısrarla kapatmayan davarlar var. chopperrider haklısın ama 7-8 yıldır aktif olarak motosiklet kullanıyorum sanırım 200bin km kadar yol yapmışımdır. Fakat hiç bir zaman karşıdan benim gösterdiğim düşünceyi görmedim. ısrarla üstüne basa basa söylüyorum yaptığım doğru değil ama beni buna mecbur bırakanla utansın. Ve tüik denen denetleme kurumu. Far ne durumda olursa olsun hafif kusurla geçiyor neredeyse. Saçmalığın danişkası.

Motosikleti
    .
    Sis farı sisli havalarda ve görüşün zayıf olduğu zamanlar için ama ben gece açıyorum.karşı araçlardanda Sis farı açık olanlardan rahatsız olmam.bazı yol görüşleri çok zayıf.ama uzak farlar konusunda haklısınız.görüşü çok zorluyor.
    .karşıdan gelen aracın uzak farı açıksa,kapaması için ikaz yapılacağına kendinizi ve trafiği tekhlikeye düşürmicek noktalarda sizde ona uzak far yakın ki empati kurabilsin.oda rahatsız olunca anlıcaktır.arkadan gelen bir araçsa sizi geçmesine izin verin.yoluna gitsin.araçta ben öyle yapıyorum..saniyelik olaylar.çok umursamamak gerek.trafik işte türlü türlü insan dolu.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Benim kullandığım motorların uzun farı normal bir aracın kısa farı kadar uzağı aydınlattığı için genelde uzun far kullanırım zaten, kimse de rahatsız olmaz.

Motosikleti
    kübra hanım keşke son mesajımı okusaydınız dediğim gibi o yöntem bir işe yaramıyor. Hatta bir ara youtube kanalında da bahsetmiştim bu durumu. Milletçe a vitamini eksikliği çekiyoruz gibisinden serzenişte bulunmuştum

mengu burgmanın farları çok başarılı araba farından farksız 2 adet 55 w lık ampul var sen düşün

Motosikleti
    R25
    Çin de uzunları yakan araç sürücüsüne ceza olarak, aracın karşısına oturtup uzunlara baktırıyolar

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Devamlı Uzunları yakmaktan sgortalar elektirik tesisatın gümlemesin sıkıntı yok

Bir servis bunlar araba deyil devamlı uzun yakabilesin ısınıyor ve arza çıkartıyor dendi model marka değişirmi motorsiklet için bilemicem
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kübra hanım keşke son mesajımı okusaydınız dediğim gibi o yöntem bir işe yaramıyor. Hatta bir ara youtube kanalında da bahsetmiştim bu durumu. Milletçe a vitamini eksikliği çekiyoruz gibisinden serzenişte bulunmuştum

mengu burgmanın farları çok başarılı araba farından farksız 2 adet 55 w lık ampul var sen düşün
    Pulsar'ın farı tek ampül 55/60W ama nasıl bi reflektör tasarladılarsa spot ışık gibi. Işığın yüzde 90'ı en fazla 2 metre genişliğinde 60-70cm uzunluğunda bir alana toplanıyor. Çinlinin farını hiç sorma gece otoyola çıkarsam duvara karşı gidiyorum sanki
    efendy06 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devamlı Uzunları yakmaktan sgortalar elektirik tesisatın gümlemesin sıkıntı yok

Bir servis bunlar araba deyil devamlı uzun yakabilesin ısınıyor ve arza çıkartıyor dendi model marka değişirmi motorsiklet için bilemicem
    sıkıntı değil değiştiririz geçen top case takarken baktım kablolar kalın çekilmiş sıkıntı yok ne de olsa capon

Motosikleti
    2016 Kawasaki Ninja 650 ABS
    Uzunlari bende geceleri hep aciyorum. Tek isik yeterince aydinlatmiyor bence uzunlarda bi arabanin uzunu gibi degil karsi tarafin gozunu o kadar almiyor yani onceden denemistim. Daha cok gorulmenizi sagliyor ben ondan dolayi hep uzunlar acik gezerim.

wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    Karşı taraf selektör yapıyorsa ciddi rahatsızlık veriyordur. O an adamı kör ediyorsun, anlık bir direksiyon hatası hem zenin hem de diğerlerinin zarar görmesine sebebiyet verebilir.
    Onun yerine kısaların görüş alanını genişletmeye bak veya ne bileyim sen de kenarlara takılar sislerden takdır. Tabi yine kaliteli ve karşı tarafı rahatsız etmeyecek bir şey olsun derim nacizane.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla bıktım yahu. Nerdeyse her araç sürücü sis farları açık geziyor ve hatrı sayılır bir kısmı da merceksiz zenon far kullanıyor kalan kısmın da neredeyse tamamı ayarsız kullandığından uzunlar açık gibi gidiyor. Bugün yeter lan dedim ve uzunları kapatmamaya karar verdim. Çok da güzel oldu karşıdan deliler gibi sellektör yapanlar mı ararsınız el kol hareketi yapan mı ama artık ben de umursamıyorum. Gözlerine gözlerine o uzunları sokuyorum. Ta ki karşı şeritte motosiklet sürücüsü görene kadar artık daha iyi görebiliyorum yolu tenk yu beni bu duruma getiren davar sürüsü artık sizden biriyim
    sende gözlerimize bişey yapacak birilerinden oldun demek ha.. biz seni hep bagajında 3 damacana su taşıyan zararsız biri olarak bilirdik

Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Alıntı Kübra006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sis farı sisli havalarda ve görüşün zayıf olduğu zamanlar için ama ben gece açıyorum.karşı araçlardanda Sis farı açık olanlardan rahatsız olmam.bazı yol görüşleri çok zayıf.ama uzak farlar konusunda haklısınız.görüşü çok zorluyor.
    .karşıdan gelen aracın uzak farı açıksa,kapaması için ikaz yapılacağına kendinizi ve trafiği tekhlikeye düşürmicek noktalarda sizde ona uzak far yakın ki empati kurabilsin.oda rahatsız olunca anlıcaktır.arkadan gelen bir araçsa sizi geçmesine izin verin.yoluna gitsin.araçta ben öyle yapıyorum..saniyelik olaylar.çok umursamamak gerek.trafik işte türlü türlü insan dolu.
    Hmm en nefret ettiğim sürücü tipidir. Sis farı, sizin de tanımını yaptığınız gibi durumlarda kullanmak için var. "Ama ben gece açıyorum" demek bana sinir krizi geçirtiyor artık. Sürekli geceleri yolculuk yapmak zorunda kalan ben gibi insanları yoruyorsunuz yahu. "geceleri göremiyorum ne yapayım" savunması yapanlar da var mesela. Ben Ford Ranger Wildtrack kullanıyoum önde koca koca projektörler var ve bende göremeyince şehirler arasında göremiyorum deyip sis farıyla gelenlere açıyorum. Sizde benim kusuruma bakmayın göremediğim için

mustick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R
    Geceleri ben de uzunları hiç kapatmıyorum karşıdan gelen kimse selektör yapmıyor, demek ki kimse rahatsız olmuyor. demek ki gerçekten kimse motosikletleri farketmiyor.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)