Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Uzunları kapatmamaya karar verdim. (Yetti Artık)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    .
    Alıntı Quad87 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hmm en nefret ettiğim sürücü tipidir. Sis farı, sizin de tanımını yaptığınız gibi durumlarda kullanmak için var. "Ama ben gece açıyorum" demek bana sinir krizi geçirtiyor artık. Sürekli geceleri yolculuk yapmak zorunda kalan ben gibi insanları yoruyorsunuz yahu. "geceleri göremiyorum ne yapayım" savunması yapanlar da var mesela. Ben Ford Ranger Wildtrack kullanıyoum önde koca koca projektörler var ve bende göremeyince şehirler arasında göremiyorum deyip sis farıyla gelenlere açıyorum. Sizde benim kusuruma bakmayın göremediğim için
    Sis farı orjinalse ve doğru ayarlanmışsa karşıdan gelenin gözünü almıyor.Çok zifiri karanlıklarda yakın farla etkili görüş sağlamasını artırıyor.
    Birde far etkisi araç markasına görede değişiyor.benim arabam dacia marka çok kaliteli olduğu söylenemez malzemesinin.yakın farda bile görüş iyi değilken,haliyle sis farıda çok canlı yanmıyor

Ayrıca sis farı gündüz bile kullanılabilir,yakın farları kapatıp.gündüz aracın farkedilmesindede yakın fara göre daha etkilidir.Güvenli sürüş sağlar..
    Birçok dış devlette böyleymiş.
    Standart olarak türk trafik kanunlarınada getirilebilirmiş,araştırmama göre.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Kübra006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sis farı orjinalse ve doğru ayarlanmışsa karşıdan gelenin gözünü almıyor.Çok zifiri karanlıklarda yakın farla etkili görüş sağlamasını artırıyor.
    Birde far etkisi araç markasına görede değişiyor.benim arabam dacia marka çok kaliteli olduğu söylenemez malzemesinin.yakın farda bile görüş iyi değilken,haliyle sis farıda çok canlı yanmıyor

Ayrıca sis farı gündüz bile kullanılabilir,yakın farları kapatıp.gündüz aracın farkedilmesindede yakın fara göre daha etkilidir.Güvenli sürüş sağlar..
    Birçok dış devlette böyleymiş.
    Standart olarak türk trafik kanunlarınada getirilebilirmiş,araştırmama göre.
    sis farların açık mı geziyosun ?

Dostum çok mu çok haklısın ben bunlara inat sırf 1 tane led fara 250 tl verdim ve bmw nin led xenon sistemi gibi oldu efsane göz alıyor selektör yapınca öyle biri karşı şeritten geliyorsa direk şimşek gibi attırmaya başlıyorum :D

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Farımda açık, yolumda diye bir slogan vardı..
    Motora bindiğimde kadranda Mavi yi görmem gerek.
    Uzun gece yolculuklarında önümdekini rahatsız edecek şekilde ise kısaya alırım.
    Karşıdan tepki gelmedikten sonra uzunlar gece-gündüz dewam..

Neden ?

Görünebilmek için.. Mont kask motor her yerim fosforlu bant dolu pavyon gibi ışıl ışıl dolaşıyoruz ama halen "seni görmedim abi" diyenler var

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Araçta sis olmadan sis farını ve uzunlarını sadece düşüncesiz, saygısız cahiller, apaçiler yakar. Neden yaktıklarının bir açıklaması yoktur, boşuna açıklamaya çalışmayın. Orada amaç farları yakmak, şov yapmaktır. O araçta on tane daha yakacak far olsa onları da yakarlar. Dediğim gibi tam bir cahillik, magandalık göstergesidir. Büyük bir zevkle yine genelleme yapıyorum. Bunun cezası da ne olmalı söyleyeyim, polis aracı durduracak ve farları çekiçle kırıp, hem etrafa rahatsızlık vermekten, hem de farsız gezmekten cezasını yazıp yollayacak. Bir ay sonra bir tane böyle araç görülmeyecek. Şu memlekette cahilleri ve cahilliği yok etmek, soyunu kurutmak için her türlü çözüme varım.

Motosiklette ise far yakmak gereklidir ama uzun far özellikle geceleri yakılmamalı. Ben sadece karşı taraf taktığında yakıyorum, çoğunlukla o da kapatıyor.
    Quad87 bunu beğendi.

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    SİZ HAYIRDIR OĞLUM

Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Yanlışa yanlış ile karşılık vermek yanlışınızı doğru yapmaz. Hatta uzunlarla giderken özellikle kapatın ki kafatası içinde azıcık beyin taşıyana denk gelirseniz "bende öyle yapayım, insafsızlık" diyerek belki imana gelir. Toplumu düzeltme yolunda minicik bir adım atmış olursunuz

Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Alıntı AurorAbeam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlışa yanlış ile karşılık vermek yanlışınızı doğru yapmaz. Hatta uzunlarla giderken özellikle kapatın ki kafatası içinde azıcık beyin taşıyana denk gelirseniz "bende öyle yapayım, insafsızlık" diyerek belki imana gelir. Toplumu düzeltme yolunda minicik bir adım atmış olursunuz
    Hah işte tamda benim yıllar önceki saf ve iyi niyetli halim gibi :D Sonra bakıyorsun ki kimsenin umurumda değil. Sis farı denen meretle yardırarak gelmeye devam.

"gündüzleri de sis farı kullanılabilir" demiş arkadaş ama bunun da bir cezası var. Mersin de bizzat yediğimiz üstelik.Bunun bence bir savunması olamaz. "Benim farım çok güçlü değil o yüzden rahatsız etmez." ) Umarm yolda karşılaşırız. Çünkü bizim farlarda hiç rahatsız etmez ^^

Yanlışa yanlışla karşılık vermeden düzelmez kardeşim bu memleket. Kanun, yaptırım, uygulama olmayınca daha doğrusu düzen sağlayıcı görevini yapmıyorsa evet yanlış ama bir başka düzen sağlayıcı otomatik olarak devreye giriyor...

Herkese hayırlı günler.

Sis farı sisli havalarda ve görüşün zayıf olduğu zamanlar için ama ben gece açıyorum.karşı araçlardanda Sis farı açık olanlardan rahatsız olmam.bazı yol görüşleri çok zayıf.ama uzak farlar konusunda haklısınız.görüşü çok zorluyor.
    .karşıdan gelen aracın uzak farı açıksa,kapaması için ikaz yapılacağına kendinizi ve trafiği tekhlikeye düşürmicek noktalarda sizde ona uzak far yakın ki empati kurabilsin.oda rahatsız olunca anlıcaktır.arkadan gelen bir araçsa sizi geçmesine izin verin.yoluna gitsin.araçta ben öyle yapıyorum..saniyelik olaylar.çok umursamamak gerek.trafik işte türlü türlü insan dolu.
    Sis fari kullanan kimseyi anlamak mumkun degil. Gece aciyorsunuz ne isinize yariyor hocam sis fari? Sis fari yeri de aydinlatmaz ki sadece aracin 2-3 metre onunu belki biraz aydinlatir okadar. Cok rahatsiz edici bir sey sizin yaptiginiz da
    Quad87 bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    Burdan optik merceksiz sonradan üç kuruşa takılan çakma xenon farlı araç sahiplerine sesleniyorum. Akşamları yolda her gördüğümde o dağınık yüksek ışık gözümü her aldığınızda ananıza avradınıza yedi sülalenize sağlı sollu önlü arkalı her türlü sövüyorum. Siz o çakma farlarla devam ettikce karşı yönden gelenenler her dakika ailenizle daha da içli dışlı oluyor bilginize. Bi de almayanda ki kuzenime selamlar.

Bugraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14'Honda CBR250R Repsol - Triumph Daytona 675 Red
    Cift kasa cbr standart uzunlari, normal farla ayni nerdeyse bu yuzden bende uzunlari acik birakiyorim, birakmadigim zamanlardada -abi farin yanmis gibi cumlelerle karsilasiyorum.

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Şunu kabul edelim işin içine trafik girince anlayışsız bir millet oluyoruz. Bazı arkadaşlar ısrarla polyanacılık oynuyor. Rahatsız olmuyor arkadaş sellektör yapıyorum yok adam hem uzun hem sis farını yakıyor ve hiçbir şekilde zahmete giripte kapatmıyor. Zaten sis farını yakanlar Allah topunun cezasını versin.

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yak baba uzunları, bişey olmaz. Hadi çok çok farın en üst kısmına bir bant/kaş çekersin olur biter

Bi de arkadaşın dediği gibi projektör taktırırsın, baktın adam hiçbirşeyi umursamıyor açarsın projektörleri

https://s9.postimg.org/8em76giqn/Foto_raf0003.jpg

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Yakın çevrenizden birilerinin kulak çınlamalarını hayra yoramayacağınız durumdur.

Motosikleti
    F850 Gs
    Yanlışa yanlış ile karsilik verilmez. Kazaya sebebiyet verebilir... siz yine de doğru olani yapin bence . Polyannacilik degil kesinlikle.
    Yalniz insan cileden de cikmiyor degil...
    Uzun yolda cok denk geliyor Uzunlari yakip seyralan.. yol ikiye ayrilmis arada kocaman ciceklik var. Alakasiz olmaaliyiz . Karsi seritten bilmem nerden geliyor goz aliyor. Sellektor yapiyorum bana misin demek yok. Yaktim sis farlarini actim xenonlari o gece ... Mecbur kalmadikca gece surusu yapmam aman gerek yok.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Uzunları (merceği) açık olan araçlara selektör yapıyorum diruma göre umurlarında olmuyor bunlara müstehak )

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    gözleri bozuk olan sürücülere çok büyük eziyet çektiriyorsun bilesin.

Sis farı sisli havalarda ve görüşün zayıf olduğu zamanlar için ama ben gece açıyorum.karşı araçlardanda Sis farı açık olanlardan rahatsız olmam.bazı yol görüşleri çok zayıf.ama uzak farlar konusunda haklısınız.görüşü çok zorluyor.
    .karşıdan gelen aracın uzak farı açıksa,kapaması için ikaz yapılacağına kendinizi ve trafiği tekhlikeye düşürmicek noktalarda sizde ona uzak far yakın ki empati kurabilsin.oda rahatsız olunca anlıcaktır.arkadan gelen bir araçsa sizi geçmesine izin verin.yoluna gitsin.araçta ben öyle yapıyorum..saniyelik olaylar.çok umursamamak gerek.trafik işte türlü türlü insan dolu.
    siz hiç 20k sis li helezon ları kesilmiş şase dahi kesilmiş basık bir şahinin sisine denk gelmemişsiniz oysaki 006 diyor ankara gibi garip bi gece sincan ivedik ostim de yanlayan şahinlerin sislerine bakın
    uyarı:sislerdeki 20k ışık kalıcı körlüğe sebep olabilir

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    bu arada sadece karşıdan gelen için değil bu durum. Az önce davar yakmış uzunları geriden geliyor. 4 lüleri yaktım yok bana mısın demiyor. Yavaşladım arkasına geçtim yaktım uzunları ohh mis gözüne gözüne verdim ışığı anladı ama iş işteen geçti 10 km boyunca o şekilde gitti davar
    MimTolga bunu beğendi.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    aferin....

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)