Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Gezi seruvenine baslangic tavsiyeleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Haziran 2016
    Hayirli aksamlar abilerim ablalarim. Bu konu altinda gezmeye, seyahat etmeye, uzun yol yapmaya meraklilari toplayip motosikletlerinize ve diger ekipmanlariniza yaptiginiz modifikasyonlar ve yatirimlari paylasirsaniz benim gibi "abi 125cc ile basliycam ilerde buyuturum ama buyutene kadar bu motorla ufak tefek geziler yapayim usb sarj vs neler lazim?" Dusunen arkadaslara yol gostermis olursunuz.
    Ben ybr 125 0 km ile motosiklete baslamayi dusunuyorum fakat racinge degil enduroya yonelecegim suan a1 ehliyetimi alma asamasindayim. Siz gezgin abiler ablalarimdan "motorunda şu da olursa yolda isine yarar" veya "canta hazirlarken sunlara dikkat et yolda başin agrimasin" diyebileceginiz tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum. Biraz basinizi agrittim tekrardan hayirli geceler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    04 Haziran 2004
    Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Reyzing değilde Enduro düşünüyorum diyen birini ilk defa görüyorum. Helal olsun.

  3. #3
    ulassscannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul
    Aynı benim kafa işte En önemli tavsiyelerim şunlardır;
    -Çantaları arkaya güzel ve sağlam bağla ki yolda icap ettiğinde güvenle yaslanabilesin.
    -Kamp düşünüyorsan küçük bir sandalye, ispirto ocağı, mat ve en önemlisi koçtaş gibi yapı marketlerde satılan güneş enerjisi ile yanan küçük bahçe ampulleri var. 2 li paket 20 lira civarıydı. Kesinlikle ama kesinlikle onlardan edinmek gerekiyor. Bu saydıklarımı eksikliğini resmen ıssız bir koyda sabah öğle akşam ateş yakmaya çalışıp, bağdaş kurarak oturup sırt ağrısı çekerken, sırf ışık için telefon şarjını bitirerek tecrübe ettim
    -Muhakkak gidon için bir telefon tutucu, powerbank ve mümkünse yedek iş görecek bir telefon. Ve her molada 15-20 dk bile olsa şarj edilebilen her şeyi şarj et.
    -Her durmada bir çikolata bile olsa bir şeyler atıştır. Yolda acıktığını anlamıyorsun ve refleksler farkında olmadan yavaşlıyor.
    -Dinlenecek müzikleri iyi seç, fazla hareketli müzikler kafa yoruyor. Mümkünse türkü vs dinle ve sözlerine eşlik et ki algın açık olsun.
    -Yemek molalarında köylü esnaf işi yerleri tercih et ki lezzetli bir yemekle karnın doysun, çay ve meyve ikram edilsin, güler yüzle ayrıl.
    -Belinde veya kolay ulaşacağın bir yerde kılıflarıyla beraber teleskopik jop, biber gazı, elektro şok ve sağlam bir bıçak bulundur ( Bıçak her zaman lazım olan bir ekipmandır adam öldürmek için değil )
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Varsa özellikle sormak istediğin bir şey yardımcı olmaya çalışırım
    Kübra006 bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    13 Ekim 2016
    Sevgili kardeşim nacizane önerilerim şunlardır;
    -bir çakı bulundur çok iş görür
    -bim den ve ya benzeri marketlerden alışveriş yapıp konserve al gene çorap al yedek gene yedek iç çamaşırı(ani bir yağmurda iş görür)
    -lastiğin tupless ise lastik tamir kiti değilse ayak pompası çok uzun süre götürür
    -pilli fenerler çok büyük iş görür
    -tüplü ocaklar çok pahalı onun yerine manuel yapabilirsin bir süngerle ispirto çok büyük iş görür
    -iki tane çakmak biri kuru ve sağlam bir yerde kalsın yağmur yerse çalışmayabilir
    -kamp atacaksın köpekleri uzaklaştırmak için kaçırıcı almalısın ıssız yerlerdeki çoban köpekleri bölge koruma odaklıdır bunlar şehirdekiler gibi siz durunca durmaz tedarikli okun
    -mutlaka sinek böcek ve haşere yaralanmalarına karşı batikon bir tane sargı bezi ve bant çok büyük iş görür küçük bir ilk yardım çantası
    -mutlaka sizi ulaşılabilir yapan eski model iyi çeken sadece görüşme odaklı bir telefon
    -kamp atacağınız bölgenik ufak bir haritası
    -bölgeye bağlı jandarma ve ya kolluk kuvvetleri ilgili ulaşım numarası
    tabi bunlar güvenli kamp için bizim zamanımızda motorcu yön seçer gider di bölge bile bilmezlerdi ayrıyetten 125.cc gitmez falan dicekler olacaktır gene bizim dönemden bir söz var motor gitmez motorcu gider her motor her yere gider iyi eglenceler bol maceralar.
    Kübra006 bunu beğendi.

  5. #5
    barismanco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2016
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Bende uzun yolculuklara çıktım halen de çıkarım. Benim yolculuklarımda gündüz sürerim akşam konaklarım. Konaklama yerlerim önceden rotam üzerinde belirlediğim oteller olur. Bir tane sırt çantası alırım normal boyutta spor birşey ve bununla yoluma devam ederim.

    Yolda sırt çantamda neler bulunur:

    - 2 Litrelik termos bir kapta benzin.
    - Telefonum için yedek batarya yada powerbank.
    - Max 2 küçük şişe su ve 2-3 tane çikolatalı gofret.
    - Motorun orjinalin de gelen alet edevat çantası.
    - Yedek buji, plastik kelepçe ve el feneri.
    - Yara bandı, selpak, peçete.
    - İç çamaşırı, çorap, güneş gözlüğü, şapka ve av bıçağım.

    Bunları sırt çantama atarım, cüzdanımı telefonumu montumun ceplerine koyarım, ruhsat, kimlik ve ehliyetimi de montumun iç cebine koyarım. Ve gündüz yol alır akşam hava karardığında konaklamaya başlar sabahın neredeyse ilk ışıkları ile tekrar yoluma devam ederim.

    Her zaman uzun yolculuklarımda tam techizat giderim. Kask,eldiven,mont,dizlik,bellik,boyunluk,bot ve gaz sabitleyici aksesuarım ile.

    Şimdiye kadar 3 kere gece konaklamalı yolculuklara çıktım. Diğer bütün uzun diyebileceğim yolculuklarım sabahın köründe başlayıp gün batmadan son bulmuştur.

    Uzun yol yaptığım motor sport bir modeldir. Su soğutmalıdır fakat buna rağmen max her 2 saatte bir 15 dk ara vararım en az. Motorun ihtiyacı olduğundan değil ama benim içim böyle rahat ediyor. Hem motor hem kendi sağlığım açısından.
    Kübra006 bunu beğendi.
    Yağmurda kullanmıyorsan motosiklet kullanıyorum deme.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)