Oncelikle sa abilerim kardeslerim motora basliyicam fakat scooter mi yoksa vitesli motorlami baslamaliyim ilerde cc yukselticem tabiki yardimci olursaniz sevinirim saygilarimla...
Oncelikle sa abilerim kardeslerim motora basliyicam fakat scooter mi yoksa vitesli motorlami baslamaliyim ilerde cc yukselticem tabiki yardimci olursaniz sevinirim saygilarimla...
Scooter la başla otomatik vites olsun, trafiğe alıştıktan sonra istersen geçersin motora
Eğitim Ehliyet var mi?
Yaş kaç ailenin bilgisi varmi
Acemi birisi olarak 1 sene scooter tavsiye ederim. Trafiğe kolay alışıp, tüm melekeleri hayatta kalmaya kaza yapmamaya odaklanmak için.
Abi zaten benim buradaki amacım trafiğe alışmak deil ilerde vitesli motor alacağım için şimdiden alırım mahalle içinde vitese alisirm sonra trafiğe çıkarım.
motor tecrübem yok halen forumlar, videolar v.s. okuyup tecrübeli diğer arkadaşlara sorup konuşup araştırarak karar verme dönemi içindeyim. İleride chopper kullanmak istediğim için ve ilk etapda da ev-iş arası kullanacağım için ufak cc vitesli bi motor almayı düşünüyorum. ybr125 veya cbf150 son iki tercihim halinde yakında karar verip birisini alacağım.
Umarım farklı bi bakış açısı yaratmışımdır.
İyi günler.
Uzun mesafeler arası kullanacaksan (10-20-30-40km gibi) şehir içi trafiğiyle pek işin olmayacaksa manuel vitesli klasik motosiklet.
Yok çoğunlukla (%50'den fazla) şehir içinde kullanacağım diyorsan sukuter.
Pratiklik açısından ise tatışmasız sukuter. En kötü sukuterde bile ayak altı, sele altı ve kuyruk bagajı mevcut. Klasik tip motosiklette böyle bir imkan çoğunlukla yok. Anca yan çanta, kuyruk bagajı vs.
Sana şöyle diyeyim, sukuterle çanta vs olmaksızın markete pazara gider bir sürü alışveriş yapar motora yükler zorlanmadan eve dönersin, klasik tip motorda bu pek mümkün değil. Anca seni taşır, hadi bir de arkadaşını.
Cup al bence çok eğlenceli ama söyleyim vites sırası farklı
Yav hacı ben şehir içi kullanicam fakat böle gezme amaçlı yani öle markete gidip alışveriş filan yapmam zaten market dibimizde. Yani şöyle açıklayalım ben motoru öğrenmek amaçlı alicam ilk motorumu onun için vitesli alipmi öğrenim yoksa scooter alipmi öğrenim. Öğrendikten sonra almayı hedeflediğim motor Yamaha yzf r125.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)