Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 SonuncuSonuncu

Buyuk zamlar yolda

REKLAM ALANI
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kimse koyun değil fakat isteyene isteyen çobanlık yapabilir.
    Fakat, niye birbirinize it köpek vb yakıştırmalar yapıyorsunuz ki tartışırken?
    Nasıl düzlüğe çıkacak bu memleket düşündünüz mü hiç?
    Birbirinize düşmanlık ettiğiniz sürece ne elde edebileceksiniz?
    Bu mesele artık siyaseti geçti, siyaset üstü bir hal aldı bilmem farkında mısınız? Bunun müsebbibinin kim olduğunun önemi yok, önemli olan komşunun külüne muhtaç olan bir halkın, komşusunu boğazlayacak seviyeye nasıl geldiğinin farkına varabilmek.
    hasmet bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı qıp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Şanghay 5'lisi" de umutlandırıyor beni
    teşekkürler Türkiye İstatistik Kurumu
    "Ozbekistan'la birlikte el ele, daha mutlu ve refah gunlere"

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Ozbekistan'la birlikte el ele, daha mutlu ve refah gunlere"
    Şanghay İşbirliği Örgütü
    Çin Halk Cumhuriyeti.
    Hindistan.
    Kazakistan.
    Kırgızistan.
    Özbekistan.
    Pakistan.
    Rusya.
    Tacikistan.

İşin ekonomik boyutunu bilemem, fakat Avrupa birliğinin refah seviyesine avrupa birliğine girsek dahi erişemeyeceğimiz kesin.
    Ayrıca oradaki insani kültürü alamayacağımız da çok açık. Hiç bir avrupalı sokaklarına tüküren, parklarında çekirdek yiyip kabuklarını yere atan, trafikte canavara dönüşen Türk halkını ülkesinde görmek istemez.
    Avrupa birliği görünürde medeni ve refah seviyesi yüksek halkların, sınırları karşılıklı kaldırdığı bir oluşum olsada, günahım kadar sevmesemde birilerinin dediği gibi gerçekten iki yüzlü.
    Kendi halklarının refahı için, dünyanın geri kalanını yok etmekte sakınca görmemekteler (Halkları değil de siyasi kanadı, yada derin ilişkileri diyelim)
    Dünya kapitalist düzenden gerçekten yoruldu artık, kaynayan bir kazana döndü. Tüm insanlar, tüm dünya ülkeleri neler döndüğünün farkında, en cahili bile Amerika ve Avrupa birliğinin oyunlarını gördüğü halde bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modunda.
    Tüm dünya siyasetin ne kadar kirli, siyasetçilerin ne kadar yalancı olduklarını anladı.
    Araplar bahar esintisi havasıyla kandırıldılar belki ama, bunun benzeri plansız bir sosyal patlama avrupa veya asya ülkelerinde yaşanırsa dünya kökünden değişebilir.
    Ve bunun çok uzak değil, yakın bir zamanda gerçekleşmesi muhtemel.
    ŞAngay beşlisinden konuyu nasıl buraya getirdim bilmiyorum ama, sonra devam ederim
    Cloud bunu beğendi.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Avrupa Birliği'ne girmesek bile, kriterleri yerine getirmek, bizi on kat daha iyi bir devlet yapardı. Ne kadar eleştirsek te şahsi hukukun ve teşebbüs özgürlüğünün olduğu yerde hem yönetim, hem de ekonomi ve refah seviyesi yükseliyor. AB yolunda olduğumuz zamanki ekonominin durumuna bakın, olmadığımız haldeki duruma bakın. Vatandaş memnuniyetini saymıyorum bile.

Şangay beşlisi'nin AB'ye benzerliği, ülkeler topluluğu olduğu yerde bitiyor. Özbekistan gibi iğrenç yönetilen bir ülkenin üye olduğu bir gruba girmeyi kim ister? Gerçi evrimi yarı yarıya tamamlamış durumdayız. Kerimov'umuz hazır mesela.
    Scout76, exteras, Cloud ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

"bir dakika
    Umutlandırıyor beni"
    https://www.youtube.com/watch?v=anlI9gZ3490
    girmek, grup... deyince vuslat geldi aklıma.
    relax
    iyidileklerimle

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    http://www.fortuneturkey.com/jp-morg...-dusurdu-40671

Ekonomi kotu olunca ekonomi kotu oluyor haliyle...

osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "TC Merkez Bankası 2016 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 3,12 TL iken, bu anket döneminde 3,34 TL’ye yükselmiştir."

Yani 2017 model motor fiyatları kol gibi olacak. Doların artık 3.30 altına inmesi hayalden ibaret.

Avrupa Birliği'ne girmesek bile, kriterleri yerine getirmek, bizi on kat daha iyi bir devlet yapardı. Ne kadar eleştirsek te şahsi hukukun ve teşebbüs özgürlüğünün olduğu yerde hem yönetim, hem de ekonomi ve refah seviyesi yükseliyor. AB yolunda olduğumuz zamanki ekonominin durumuna bakın, olmadığımız haldeki duruma bakın. Vatandaş memnuniyetini saymıyorum bile.

Şangay beşlisi'nin AB'ye benzerliği, ülkeler topluluğu olduğu yerde bitiyor. Özbekistan gibi iğrenç yönetilen bir ülkenin üye olduğu bir gruba girmeyi kim ister? Gerçi evrimi yarı yarıya tamamlamış durumdayız. Kerimov'umuz hazır mesela.
    Babam 20 yıla yakın orada çalıştı ve orada rahmetli oldu 2 sene kadar önce. Oralarda cemaatin yapılanmasına müsade etmedi mesela. Adam dikdatör ama, zorla din dayatmıyor
    Rahmetli şişesi 2-3 dolar olduğu için her gece bir 70'lik votka devirirdi. Sırf o yüzden oyumu şangay beşlisinden yana kullanıyorum

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Alıntı osiosborn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "TC Merkez Bankası 2016 yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 3,12 TL iken, bu anket döneminde 3,34 TL’ye yükselmiştir."

Yani 2017 model motor fiyatları kol gibi olacak. Doların artık 3.30 altına inmesi hayalden ibaret.
    sıfır motor piyasası euro ile dönüyor. en azından yamaha, ktm, ducati ve kawasaki nin euro ile döndüğünden eminim. ha kaldı ki euronun artışta dolardan kalır yanı yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Babam 20 yıla yakın orada çalıştı ve orada rahmetli oldu 2 sene kadar önce. Oralarda cemaatin yapılanmasına müsade etmedi mesela. Adam dikdatör ama, zorla din dayatmıyor
    Rahmetli şişesi 2-3 dolar olduğu için her gece bir 70'lik votka devirirdi. Sırf o yüzden oyumu şangay beşlisinden yana kullanıyorum
    Cemaat'in yapilanmasi ne demek? Illegal faaliyete kimse musaade etmez. Peki okul acmak illegal mi? Kultur merkezi acmak illegal mi? Yardim kurulusu acmak illegal mi? Gorunurde bunlari yapip arkadan illegal is cevirmek tabii ki illegal. Bulur, cikarir, yargilar; sonra da ya iceri, ya da ulke disina atarlar. Hangi eli yuzu duzgun ulkede olmus bu?

Gordugum o ki disisleri deli gibi bastirmasina ragmen bir cok ulke koruyor cemaat okullarini. Niye ki?

Cemaat'in yapilanmasi ne demek? Illegal faaliyete kimse musaade etmez. Peki okul acmak illegal mi? Kultur merkezi acmak illegal mi? Yardim kurulusu acmak illegal mi? Gorunurde bunlari yapip arkadan illegal is cevirmek tabii ki illegal. Bulur, cikarir, yargilar; sonra da ya iceri, ya da ulke disina atarlar. Hangi eli yuzu duzgun ulkede olmus bu?

Gordugum o ki disisleri deli gibi bastirmasina ragmen bir cok ulke koruyor cemaat okullarini. Niye ki?
    Yahu onu diyorum bende işte.
    Çoğu ülke (Türki devletler) cemaate kol kanat gerdi, kimisi vazgeçti ürktü kimisi hala görmezden gelmeye devam ediyor.
    Özbekistan niyeyse hiç prim vermedi bunlara. Daha çok rusya yanlısı bir devlet olduğundan sanırım.
    Neyse bizene bundan
    Biz sıradaki cemaatimize bakalım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Oh, sonunda rahatlatici bir haber. Sayin Yigit Bulut'a tesekkur ediyorum:

"Türkiye’de kriz yok ve olmayacak. Türkiye değişecek, değişiyor, büyüyecek, büyüyor ve en önemlisi üretiyor ama çok daha fazla üretecek. Üretim ve bilgi odaklı yeni bir model doğuyor, doğum sancıları normal."

Panik yok arkadaslar... Hersey kontrol altinda. Cunku degisiyormuşuz, buyuyormuşuz, uretiyormuşuz ve bilgi şeyli bişeyler olcakmis. Iyi yani. Galiba. Sanki. Anlamadim ki? Bi anlayan anlatirsa... Model falan doguyo diyo? Ne ki o?

Arkadaşlar "Büyük zamlar yolda" başlığından çok uzak bir mevzu fakat şunu söylemek istiyorum.
    Özbekistan bir nevi Rusya'nın eyaleti gibidir, giden vardır illa ki aranızda, daha güzel anlatır. Orada tuvalet kapıları yerden 45 cm yukarda olmak zorunda, içerde biri var mı yok mu bilinmek zorunda, taharet musluğu ibrik gibi şeyler ülke güvenliğini tehdit edecek silahları saklayabilecekleri kaplar olarak göründüğü için ibrik ve taharet muslukları yok, halkı komple müslüman olmasına karşın ezanların okunmasında mıydı, cemaat olarak namaz kılınmasında mıydı neydi, yasağı vardı. Yani bir nevi Filistin. Shangay 5'lisinde olma nedeni de kesin Rusya ve Çin'in tampon bölgesi olmasındandır.
    Neyse konu bu değildi, kusura bakmayın.
    2017'de güzel bir devalüasyon bekliyorum ben açıkçası.
    Rüyalarımda Doların 2.20, faizin 0.35 benzinin 3.10 olduğunu gördüm. Varın nasıl bir rüya olduğunu siz hayal edin. Unicornlar falan vardı, gökkuşaklarının üzerinde koşturuyorlardı.
    Küfür olarak algılanır mı bilmiyorum ama Türkçe'si: Sıçtık!

Beyler sangay beslisi olayi cinli motorlarda fiyat dususune etki edermi

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı yukici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler sangay beslisi olayi cinli motorlarda fiyat dususune etki edermi
    Sangay 5'lisi ekonomiden once asil guvenlik toplulugu, NATO gibi. Ekonomik kismi da var, ancak oraya da Cin uye degil.

Bence zaten Sangay 5'lisi gibi bir ihtimal yok. Olmasi icin NATO'dan cikmamiz gerekir, ki o da cok mumkun degil... Olmasi degil, o yonde atilan ciddi bir adimin bile ekonomik sonuclari simdiyi mumla aratir.

Motosikleti
    CBR 250 R
    Oh, sonunda rahatlatici bir haber. Sayin Yigit Bulut'a tesekkur ediyorum:

"Türkiye’de kriz yok ve olmayacak. Türkiye değişecek, değişiyor, büyüyecek, büyüyor ve en önemlisi üretiyor ama çok daha fazla üretecek. Üretim ve bilgi odaklı yeni bir model doğuyor, doğum sancıları normal."

Panik yok arkadaslar... Hersey kontrol altinda. Cunku degisiyormuşuz, buyuyormuşuz, uretiyormuşuz ve bilgi şeyli bişeyler olcakmis. Iyi yani. Galiba. Sanki. Anlamadim ki? Bi anlayan anlatirsa... Model falan doguyo diyo? Ne ki o?
    "Değişiyor" evet değişiyor giderek daha sapık daha dikte bir rejim ile değişiyoruz
    "Büyüyor" hiç sanmıyorum gerek özelleştirmeler gerekse arapların satın aldığı arazilere bakılınca bence ülke olarak giderek küçülüyoruz.
    "Üretim" kesinlikle katılmıyorum TARIM ülkemiz "SAMAN" ithal ediyor neyin üretimi çok merak ediyorum !!!

Şangay 5'lisi denilen şey kendi arasında bir AB gibi oturmuş oluşum değildir, buna fazlaca bel bağlayanlar hüsrana uğrayabilirler, AB sütten çıkmış ak kaşık olmayabilir eyvallah ama siz ülkenizin özellikle insani kalkınmasını ve sosyal refahını AB'yi bırak kıta Avrupasının ulaştığı noktaya hedeflemezseniz, ekonomik kalkınmanın (ki o da tam olarak yok esasen) insani kalkınma olmadan işe yaramayacağını er geç anlarsınız. Daha bugün devlet hastanesindeydim, hani o at gözlüğüyle ya da rahat yaşamıyla ülkenin durumunu olduğundan bambaşka yerde sananlara tavsiyem şu: Türkiye gerçeğini mi görmek istiyorsunuz, lütfen bir devlet hastanesinden randevu alıp muayene olmak için gidiniz, hatta bırakın muayeneyi öylesine bir uğrayın boş vaktinizde, özellikle İstanbul'daki büyük devlet hastaneleri tavsiye olunur, hani seçimlerde bilboardlara başörtülü teyzeleri filan koyup "sıra beklemeden her hastanede tedavimi oluyorum" filan diye reklam yapıyorlardı, lütfen bir gidin, bahsini ettiğim "insani kalkınma"nın olmaması nasıl bir şeymiş ve bu ülke aslında ne haldeymiş en kolay görme yolu.

merkez bankamız neden söz dinlemez.

"baba kutup ayısı ile oğlu dolaşıyorlarmış.
    yavru ayı
    -baba, benim dedem kutup ayısı mıydı? diye sormuş.
    babası
    -tabii ki oğlum diye cevaplamış.
    biraz daha yürüdükten sonra
    yavru ayı
    -peki, dedemin babası kutup ayısı mıydı?
    baba biraz meraklanarak
    -tabii ki yavrum, dedenin babası da kutup ayısıydı, niye merak ettin ki?
    yavru ayı
    -hiiç... diye cevap vermiş.
    biraz daha yürüdükten sonra, yavru ayı yine
    -peki, dedemin annesi?
    baba, biraz da sinirlenerek
    -evet yavrum, o da kutup ayısıydı.
    diye sertçe karşılık vermiş. aradan fazla geçmeden. yavru ayı yine
    -peki baba, dedemin babasının babası, annesi, amcası filan hepsi kutup ayısı mıydı? diye sormuş.
    babası bu sefer kızarak
    -evet, hepsi kutup ayısıydı. benim babam, annem, annenin babası, annesi, onaların babaları, annaleri,
    senin bütün sülalen kutup ayısı tamam mı? diye bağırmış. ardından da niye soruyosun bunları diye azarlamış oğlunu.
    oğlu da
    -nerden bileyim. üşüyorum, a...a koyim. demiş."

üşüyorum, rusya, iran doğalgazı keserse? korkuyorum.

sadece zam değil yanlarında (önlerinde) vergilerde var
    "ÖTV düzenlemesinin bütçeye katkısı 3 milyar TL ama amaç gelir elde etmek değil, sistemin bozucu yapısını değiştirmek ve adaletli yeni vergileme sistemine geçmekti"

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Anlasilan o ki "Sangay beslisi ... Avrupa terore destek veriyor ... biz bize yeteriz" muhabbetleri ile amaclanan, zamaninda imzaladigimiz Avrupa Insan Hakları Sozlesmesinin iptaline bahane olarak kullanilacak...

Malum, haksiz yere hapse atilan onbinler, gaspedilen sirketler, akin akin AIHM'e basvuruyor. Hapisten cikarmak zorunda kalacagi yetmiyormus gibi getirecegi milyarlarca dolar tazminattan kacmanin yolu, bu anlasmayi iptal etmek...

Rusya ve Ukraynanin bile uye oldugu bu sozlesme iptal edilirse, tum dunyaya "insan haklarini tanimiyoruz, demokratik bir rejim de degiliz" demis olacagiz. Varin o zaman gorun dolari, zamlari, gecimi, ve ekonominin halini... Allah sonumuzu hayretsin.

9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)