Trafikte herhangi bir araç sahibine sor "abi bu kaç basıyor" diye. Hiç "ya bilmiyorum ben 90-100'ün üstüne hiç çıkmadım" diyen birini bulabilecek misin?
İnsanoğlu elindeki gücü imkanı sonuna dek kullanır.
Mesela benim motorumla göstergede 85 gördüm. Belki daha da giderdi ama motoru dibine kadar zorlamak istemedim (açıkçası tırstım )
Para senin can senin bize önce hayırlı olsun demek düşer..
Helva yapanlara gidicez helva yemeye , allah korusun kimseninkini yemeye değil yanlış anlaşılma olmasın. Birileri keyfine yapar davet eder diye düşündüm. Kaza bela ölüm kalım olmadan yiyelim bir günde şu helvalari.
Bildiğini zanneden çok ama bilmediklerini bilmiyorlar. İşin birinci ayağı eğitimdir. Gider eğitim alırsın, yada yaşadıklarınla ve gördüklerinle kendini eğitirsin. Tecrübe edinmek için zaten makinenin kendisine sahip olman lazım. 250cc 20-30hpden 600cc 120hp ye geçiyosun... Kendini eğiteceksin bir makineye alışana kadarda uslu uslu süreceksin iki. Kimisi 1.000 km de işi kapar kimi 500...
Karşınızda sizi anlayan kadar bilginiz değerlidir. Eğitim alıyorum değil, kendimi eğitiyorum. Neler yapacağımı ve neler yapamadığımı biliyorum felsefesi sizi hayatta tutar.
Konunun açılış nedenine katılıyorum. Her ss alana helva - cenaze muhabbeti sıktı artık. Sen isteyipde alamıyosan, maddi gücün yetmediği için değilde malum " organın " yemiyorsa biz napalım ? Sen korkuyosan bizde mi korkalım ?
Bide yeni bi felsefeciler var, yok sesli 600 e karşıyım, yok şehiriçinde 1000 e karşıyım. Onlarada Nietzsche den örnek verelim: " korkarak yaşıyorsan, sadece uzaktan seyredersin"
bi bıkmadınız şu konudan yaa :D al bin gitsin sormana gerek yok atın ölümü arpadan olsun.
Neler yapacağını, neler yapmayacağını bildiğine inanan insan varsa ve bunu başarabiliyorsa elini öperim. Buradaki birçok insanın serzenişi bu tip konuların sonlarına tanık olmalarındandır, kimsenin kötülüğünü istemelerinden değil. Anladığım kadarıyla hoşunuza gitmeyen postlara cevap atmıyorsunuz, canınız sağolsun.
Ağustos'ta 20'li yaşlarda, 3 bin kilometre CBR 250R kullanıp, R6'ya geçen bir arkadaşı kaybetmiştik. Siz 70 bin yapmışsınız, pişmişsinizdir zaten de,
aklınızda bulunsun diye iliştirmek istedim.
70 bin kilometre 150 cc'ye yahut 250 cc'ye alıştıktan sonra 600 cc umarım kapanmayacak yaralar açmaz sizlere,
selametle.
ama bak videoda diyor ki istediğin motorla başla. trafiği öğrenmek için cbr600rr alıp yavaş kullanabilirsin. bu yine sürücünün elinde olan bir şey.
olay sürücüde bitiyor. bence başlangıç motoru diye bir konu olmamalı artık. çok sıkıcı çünkü ve bu konuda sabit bir fikir otaya koyamayız çünkü her insan farklı bir yapıya sahip. herker istediğiyle başlasın.
Pardonda neresı bos? Ha bak soyle bos ıkı ıhtımal var, 1) 600cc ve yukarısı veya torklu guclu bır makına alamıycaklar ıcın 2) bu makınaları surmeye cesaret edemeyenler ıcın bos ıstedıgın motoru alabılırsın demek. Turk mılletının cekememezlıklerının ornegı bu helvalı tepkıler. Bak mesajımda sana ozel yer ayırdım yukarda.
"Sımdı bu yorumu okuyup herkes ne demek ıstedıgımı anlayacak ama o sahane bılgı bırıkımlerıyle dedıklerımı carpıtarak bana yorum yazacak. Olur, sız haklısınız. Sız mukemmelsınız, herkesın favorısı sızsınız, herkes sız gıbı surmek, sız gıbı bılmek ıstıyor."
Senın yerın tam olarak o ıkı tırnagın arası. Bak hatta aklıma ne geldı. Nietzsche'nın Boyle Buyurdu Zerdust kıtabında Ölümü Vaaz Edenler Üzerine adlı bir söylev var ilk bölümde. Okuyun, ozellıkle helvacılar. Soylevı dırek buraya yazacak ve ya lınk atacaktım lakın, sız engın bılgılerı olan ınsanlarsınız. Ustınsansınız. Arastırmayı sevdıgınızı dusunuyorum. Okuyun efenım. Iyı forumlar.
Şimdi 3 yılda 70 bin km yapan biri ile 10 yılda 70 bin km yapan 2 kişi arasında seçim yapmak zorunda kalsak kim daha tecrübeli sonucuna varacağız ? 3 yılını çok mesai harcayarak bu işe ekstra emek ve gönül vermiş arkadaşımız. Hala 70 bin km sürüs tecrubesi olan ve bunu vitesli belli belli hacimlerde yapmış biri , 600f 600rr r6 gsxr600 her şekilde rahatlıkla kullanır. Motora alışması 1 saatini almaz sonra iyice ısınır, kullanmak isterse limitleride zorlar. Bu arkadaş özelinde degerlendiriyorum mevzuyu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)