cbr 250 r ilk motor olur mu
Reklamlar
-
Sevgili ağabeylerim ve kardeşlerim, aranıza yeni katıldım. Motor almayı düşünüyorum, ilk motor için cbf 150 almayı düşünüyordum, ancak cbr 250 r ın inceleme videolarına denk geldim, motor çok hızlı değilmiş sizce ilk motor olur mu? Ha illa onu alayım demiyorum tabi sadece diğer Ss'ler gibi hızlı gitmediği için alınabilir mi sorusu geldi aklıma. Hepinize iyi sürüşler diliyorum...
Reklamlar
-
Hocam önceliğin hız olmasın.
İlk motorum diyosun öyleyse yenisin ve ilk defa motor öğreniceksin sanırsam o yüzden hızdan önce yakıt , yol tutuş , ağırlık vs gibi konulara yönel
-
Olur, çok da güzel olur. Birçok bilinç kullanıcı var cbr250r ile başlayan.
-
cok hızlı değil dediğin motor 180i geçiyor öncelikle onu belirteyim.
Vites, denge ve trafik bilgi/becerin var ise ayrıca cbr250r dan başlangıç motor olma ihtimali var bence.
fakat bunların yanı sıra kullanırken gencim havalıyım tarzı sürüşlerden ziyade olgun memur amca modunda takılmak gerekli.
Ama yinede oncesine bir ybr yada cbf deneyimi iyi olucaktır.
Özellikle hızlı yada yavaşken düştüğünüzdeki masraf, can acısı ve motora gelen zarara üzüntünüz düşük olur.
-
musclegent adlı üyeden alıntı
Hocam önceliğin hız olmasın.
İlk motorum diyosun öyleyse yenisin ve ilk defa motor öğreniceksin sanırsam o yüzden hızdan önce yakıt , yol tutuş , ağırlık vs gibi konulara yönel
Önceliğim kesinlikle hız değil hiç bir zamanda olmayacak, zaten sizinde tahmin ettiğiniz gibi amatörüm ve iki teker üzerinde yeni yeni adımlar atmaya başladım. Sadece cbr'ın görüntüsü aklıma soru işareti düşürdü. ilginiz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------
Ranay adlı üyeden alıntı
cok hızlı değil dediğin motor 180i geçiyor öncelikle onu belirteyim.
Vites, denge ve trafik bilgi/becerin var ise ayrıca cbr250r dan başlangıç motor olma ihtimali var bence.
fakat bunların yanı sıra kullanırken gencim havalıyım tarzı sürüşlerden ziyade olgun memur amca modunda takılmak gerekli.
Ama yinede oncesine bir ybr yada cbf deneyimi iyi olucaktır.
Özellikle hızlı yada yavaşken düştüğünüzdeki masraf, can acısı ve motora gelen zarara üzüntünüz düşük olur.
ilginiz için teşekkür ederim, motorun üzerine çıkmadığım için fikrim pek yoktu sadece bir kaç youtube kanalında diğer 250 liklere göre daha yavaş ve daha az gittiğini öğrendim ve aklıma acaba olur mu sorusu geldi.
-
Öncelikle kendine bir plan yap ilk 5000 km 100 km i geçme (zorda kalmazsan) sonrada ikinci 5000 km de 140 km i geçme üçüncü 5000 km de 160-170 yapabilirsin ama kendine güvendiğinden değil lazımsa 15 000 km den sonra eyerli trafik içinde guzel dikkatli otobanda dikkatli isen bas git bu 5000 km lerde yağ değiştir ha ... Bide bos alanlarda 8 ani gaz fren ani yon değişimi hep çalış viraj çalış kontra çalış dehşet yardımı olur .net
-
radaraa61 adlı üyeden alıntı
Önceliğim kesinlikle hız değil hiç bir zamanda olmayacak, zaten sizinde tahmin ettiğiniz gibi amatörüm ve iki teker üzerinde yeni yeni adımlar atmaya başladım. Sadece cbr'ın görüntüsü aklıma soru işareti düşürdü. ilginiz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------
ilginiz için teşekkür ederim, motorun üzerine çıkmadığım için fikrim pek yoktu sadece bir kaç youtube kanalında diğer 250 liklere göre daha yavaş ve daha az gittiğini öğrendim ve aklıma acaba olur mu sorusu geldi.
diğer 250 lere göre yavaş olduğu doğrudur fakat şahin ile ferrari gibi bir fark yok arada.
Örneğin R25den yavaş fakat başlangıç anından bir kaç saniye sonra 100 km hızı geçer ve acemiler için agrasif gaz tepkisi verebilir.
Vites/denge/trafik ve benzeri konuda bilginiz yoksa çok tehlikeli olabilir
tabi bilir kişi değilim ben
-
kerem999 adlı üyeden alıntı
Öncelikle kendine bir plan yap ilk 5000 km 100 km i geçme (zorda kalmazsan) sonrada ikinci 5000 km de 140 km i geçme üçüncü 5000 km de 160-170 yapabilirsin ama kendine güvendiğinden değil lazımsa 15 000 km den sonra eyerli trafik içinde guzel dikkatli otobanda dikkatli isen bas git bu 5000 km lerde yağ değiştir ha ... Bide bos alanlarda 8 ani gaz fren ani yon değişimi hep çalış viraj çalış kontra çalış dehşet yardımı olur .net
ilginiz için teşekkür ederim fikirlerinizi dikkate alacağım, iyi forumlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------
Ranay adlı üyeden alıntı
diğer 250 lere göre yavaş olduğu doğrudur fakat şahin ile ferrari gibi bir fark yok arada.
Örneğin R25den yavaş fakat başlangıç anından bir kaç saniye sonra 100 km hızı geçer ve acemiler için agrasif gaz tepkisi verebilir.
Vites/denge/trafik ve benzeri konuda bilginiz yoksa çok tehlikeli olabilir
tabi bilir kişi değilim ben
Sanırım ikinci yada üçüncü motorum yapacağım Ss motorları tam olarak öğrenince.
-
radaraa61 adlı üyeden alıntı
Sevgili ağabeylerim ve kardeşlerim, aranıza yeni katıldım. Motor almayı düşünüyorum, ilk motor için cbf 150 almayı düşünüyordum, ancak cbr 250 r ın inceleme videolarına denk geldim, motor çok hızlı değilmiş sizce ilk motor olur mu? Ha illa onu alayım demiyorum tabi sadece diğer Ss'ler gibi hızlı gitmediği için alınabilir mi sorusu geldi aklıma. Hepinize iyi sürüşler diliyorum...
ben de seninle aynı durumdayım. Hemen hemen 1 aydır bu forumda epey bir araştırma yaptım. Eğer vitesli düşünüyorsan naked tipi bir motor öneririm ; örneğim benim almayı düşündüğüm NS150, veya yine aynı sınıfta özgün bir dizayn istiyorsan Honda MSX 125.
Naked tipi motorlar hem sürüş açısından hem olası bir tehlikede müdahele durumundan daha pratik motorlar. Senin bahsettiğin epey bir güçlü makine. Benim de aslında gönlümden geçen SS tipi bir makine, hem yakışıklılık olarak hem performans olarak güzel makineler ama henüz bize fazla gelir dostum ;) Özellikle youtubeda NS150nin tanıtım videolarını izlemeni şiddetle tavsiye ederim. (Çin malı falan da değil bu arada, sıfırı 6 lira)
Benim projem NS150 ile başlayıp Yamaha MT-25 ile devam etmek..
Şimdiden hayırlı olsun makinen inşallah..
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine...
-
Tüplü araba kullanan bilir Lpg de gaza tepkisi uzun sürer sollamada güven vermez sürekli tapagaz gidersin ama benzine geçirince alet yarım gazda deli gibi kaçar. Ybr cbf alsan tapagaz kullanıcan (lpg gibi) cbr alırsan yarım gaz bu kadar basit bunu düşünemeyecek insan da trafiğe çıkmasın. He bana aman 250 lik alma ölürsün diye direttiler ama olayın içyüzü buymuş pulsar ve inazuma deneyimledim ybr ile sürünmeye değmez
-
bilirkişi adlı üyeden alıntı
Tüplü araba kullanan bilir Lpg de gaza tepkisi uzun sürer sollamada güven vermez sürekli tapagaz gidersin ama benzine geçirince alet yarım gazda deli gibi kaçar. Ybr cbf alsan tapagaz kullanıcan (lpg gibi) cbr alırsan yarım gaz bu kadar basit bunu düşünemeyecek insan da trafiğe çıkmasın. He bana aman 250 lik alma ölürsün diye direttiler ama olayın içyüzü buymuş pulsar ve inazuma deneyimledim ybr ile sürünmeye değmez
hocam eyvallah da, bebeğin anne sütünden başlayıp devam sütü sonrasında mamayla beslenmeye devam etmesi de bir gerçek.. Sürünmek demeyelim bence buna, biz acemiler demoralize olmayalım
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine...
-
İlk motor muhtemelen çok düşme yapar. Senin yerinde olsam daha ucuz, geniş gidonlu hafif bi şeyler ile bi kaç kez düşene kadar beklerdim.
Maddiyat sorun değilse başlanır, neden başlanmasın. Herhangi bir 250 cc ile de başlanır. Bu motosikletlerin inanılmaz hızlanmaları, istemsiz tekere gelmeleri vs leri yok ve göreceli olarak hafifler.
Bilinçsiz olunduktan sonra bisikletle de ölünür.
-
Ben ilk motorumu dün aldım. CBR 250 R. Gayet sakin ve ilk tecrüben. Aldığım gün 70km yaptım. Tadına doyum olmuyor.
-
Neden olmasın? Benim oldu mesela. Bisikletten direkt cbr250'ye geçtim. cbf lerle ybr lerle vakit kaybetme.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:43 ----------
pitho adlı üyeden alıntı
Ben ilk motorumu dün aldım. CBR 250 R. Gayet sakin ve ilk tecrüben. Aldığım gün 70km yaptım. Tadına doyum olmuyor.
Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
-
mustick adlı üyeden alıntı
Neden olmasın? Benim oldu mesela. Bisikletten direkt cbr250'ye geçtim. cbf lerle ybr lerle vakit kaybetme.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:43 ----------
Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
Allah razı olsun. Hiçbirimize kaza bela vermesin inş.
-
Hız yapmam diyen adam yalan söyler, o ss motorlara binen herkes hız yapar ve sende yapacaksın, ama motora biraz alış trafiği iyi oku ve şehiriçinde yavaş kullanmaya çalış, uzun yola çık orda bas
-
Eğitim alırsan kesinlikle ilk motor olur
, sadece MT 25 gibi çıplak motorları da düşün derim. Çıplak sevmiyorum dersen tam motorudur CBR 250... Güvenli sürüşler 😃
-
125cc ile hata yapmayı 250cc de yapmaktan daha çok istersin emin ol
-
Cbr 250 ile baslangic yapilabilir ancak trafik bilgisinin olmasi sart. Uzun yillar araba kullanan birisi trafige ve vites kullanimina hemen adapte olacaktir. Sahsi dusuncem cbf veya ybr gibi motosikletlere al-sat, noter, sigorta masrafi yapana kadar cbr 250 ile profesyonel bir egitim merkezine katilmak daha yararli olur.
-
İlk motoru cbr600r olan arkadaşım da vardı. Gaz elinin altında, apaçilik yapmadığın sürece istediğin cc motorla başlayabilirsin.
125/150cc lik motorla gidilebilcek kadar gazı açarsın olay biter.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler