Radar aracı olduğunu nasıl anladiniz ya da anladiniz mi ?
Radar aracı olduğunu nasıl anladiniz ya da anladiniz mi ?
Araba ile motorsikletin fiziksel karekteristikleri farklıdır,
Tüm araçlar için lastikleri ısıtmak için (Sürtünme) ani yüklemeler yapmalısınız,
**Motorsikler için ani yükleme gaz--frendir,
** Arabada slonom yaptıgında ise arabanın ağırlıgı dönüş yaptıgın istikamet transfer olur aksi istikamet de ise ağırlık azalır..
Elinize bir yayı alın sıkıştırıp bırakın bu hareketi sürekli yaptıgınızda yayın ısındığı göreceksiniz temel prensip budur..
** Motor sikletde slonom lastigin TOPLAM ISISINA SIFIR KATKI SAĞLAR , yani ISITMAYA HİÇ faydası yoktur..
Peki Motor siklet de slom ne işe yarar yani hiç mi işe yaramıyor sorusunu soralım?
Ejnebiler buna slonom demiyor değişik bir adı vardı hatırlayamadım hatırlarsam araştırmak isteyen 1/1000 form üyesi için yazarım,
Neden yapıyorlar
**Lastiğin merkezi ısınıyor ama kenarlar ısınmıyor ısıyı merkezden KENARLARA TRANSFER için..
** Lastik kenarlarına yapışmış taş pislik yağ V.S varsa virajlara yatmadan önce onların temizlenmesi için,
Genelde bunları söylemişler benim hafızamda kalan bunlar ..
bi bu eksikti
Oluroyle ))
Gecmis olsun
Sanirim bir daha trafikte slolom yapmam.
Cezaların gerçekten birşeyleri düzeltmek için olduğuna inansam, katılırdım.
Şerit içerisinde kalmak koşuluyla, şeridin sağ veya solunu tercih etmek ile ilgili kimsenin karışma hakkı olmadığını düşünüyorum. Kaldı ki, daha uzun mesafelerde, düzenli olarak yaptığımız birşey bu.
Slalom, uzun yolculuklarda sıkılmanın önüne geçerek, biraz kendimizi toparlamamız için, kısa süreli olarak özellikle de tavsiye edilen bir durumdur.
Bana kalırsa ceza keyfidir.
Ama bunu mahkemede anlatabilir misin? dersen, zor...
(Hortlasın, yeni birşeyler öğreniyoruz.)
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Ceza keyfi değil yanlış yapılmış bir hareketin sonucu dur.
Arkandan hızlı gelen bir araç olsa veya seni sollamak istiyen bir araç "kazaya sebebiyet vereceksin,hatta arabanın altında kalacaksın" yapma
Afiyetle yiyin efendim helal-i hoş olsun
Belirtmemişsiniz ama eminim ki slalom yaparken yol tamamen boştu. Görüş alanınızda araç bulunduğu halde slalom yapmak zaten akıllara zarar bir durum. Motorlular sakin gittiklerinde bile otomobil sürücülerini rahatsız ediyorken slalom yapanını düşünmek bile istemiyorum
Olur oyle seyler..odeyin gecin..
Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...
Ee sonuç isitaraz ettiniz mi?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)