Merhaba arkadaşlar, kullandığımız kasklar saçımızın dökülmesine yol açıyormu banamı öyle geliyor yakında kel olucam
Merhaba arkadaşlar, kullandığımız kasklar saçımızın dökülmesine yol açıyormu banamı öyle geliyor yakında kel olucam
vallahi bu sabah bende düşündüm bunu ,
yazın balaklava takmadığım için oldu sanırım .....
Evet geldik en cikcikli bölüme.. ;)
Kullandığımız kaskların saç dökülmesine etkisi var mı? Bilimsel olarak bunu araştıran birileri muhakkak olmuştur ama şahsi fikrim içerisinde hava almayan saç köklerinin zamanla kendini saldığı yönünde.. Yaklasık 20 yıldır bir fiil saclarım dökülüyor, fakat bir fiil de motosiklet üzerindenyim. Eskiden anlımdan saç çıkardı tabiri caiz ise, simdi yanlardan ortayı bulduk ;) hayırlısı.
Benim motosiklet kullandığım ve moto kuryelik yaptığım süre içerisinde saç tellerim çok zayıfladı inceldi ve dökülmeye başladı.. Bioxcin kullandığım halde oldu bu öncesinde böyle bir durum yoktu saç tellerim daha kalındı..
Ve kabul edilebilir seviyede dökülüyordu..
Bende balaklava kullanmamıştım..
bende bişi yok şükür en son belimdeydi küt kestirdim alışamadım nedense ... :(
Peki konuya başka bir açıdan giriyim
Balaklava takmalı mıyız?
Artı ve eksileri nelerdir?
benimde saçlarım hiç dökülmez. Ama erkeklere oranla kadınlar çok daha az motosiklet üzerinde oluyorlar,bu da daha az kask takıyor olmak demek.
Kasklar yapıları itibarı ile bakteri üretmeye ve üzerinde barındırmaya çok müsaittir. Bu yüzden balaklava veya benzeri bir şey kafanızda olur ise, terinizi kaska geçirmez, ve istediğiniz zaman istediğiniz kadar yıkayıp temizlersiniz. Balaklavanın espirisi budur. Kaskınızı bakteri yuvası yapmaktan korur kısaca.
Azıcık kendiniz ile barışık olun. Dökülen saç olsun. Zaten kıl da keramet olsa...
Bu arada saç dökülmelerinin genellemesi ; ırsi , stres vb olarak gidiyordu liste. Eğer ırsi yada stresten değilse siz diğer nedenler kategorisine giriyorsunuz
- Doktorların çözüm bulamadıkları her b.k ırsi,stressten ve üzüntüden zaten. Daha iyi bi açıklamaları yok.
- Yaklasık bir buçuk ay önce Dr'a gittim, sakalımda saç kıran oluştu, Dr baktı, ve sorduğu şey Sıkıntı mı yaptın? Stresslimisin?
- Sonuç, 1-2 krem verdi, ne bir halt oldu ne değişen bişi. Hala sakalım yok.
- Saçmalık..
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Şişmanım kelim gözlüklüyüm ve öfkeliyim!
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Benim saçlar o kadar kalın ve sert ki dökülme yok ama siyah saç oranı beyazdan %80 az , kask yeni iken sorun yoktu, 1 aydan sonra kaskı 1 saat ve ya daha fazla takınca kafam o kadar çok kaşınıyordu, yolda kenara çekip kaşıntı molası veriyordum, biraz saçma ola bilir ama berberde uv ışığı ile taraş takımları steril ediliyor ve dikkatimi çekmişti, bende elimde bulunan uv lambasını kullanarak kaska 2 günde bir 1 saat uv ışını vermeye başladım ve kaşıntı sorunum kalmadı.
https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0
"dökülecek saç kafada durmaz" atasözüne benzeteyim dedim; ama sıvadım galiba.
saç derisine baskı yapan her şey, dökülmede-yıpranmada etken. kask takmasan bu sefer rüzgardan esintiden daha beter olur. bioxin-mioksin zart-zurtun bi b.ka yaradığı yok zaten.
azıcık saçım, dertsiz başım deyip geçicen.
shruikan "dökülecek saç kafada durmaz" atasözüne benzeteyim dedim; ama sıvadım galiba.
saç derisine baskı yapan her şey, dökülmede-yıpranmada etken. kask takmasan bu sefer rüzgardan esintiden daha beter olur. bioxin-mioksin zart-zurtun bi b.ka yaradığı yok zaten.
azıcık saçım, dertsiz başım deyip geçicen
Dökülmüş saçın davası olur mu hocam ?
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
dokmesi belki mumkun ama gunde kac saat motor uzerindeyiz ki?
dokulmesi icin biraz kaskla zaman gecirmek lazim sanki.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)