Merhaba arkadaşlar castrol 10 w 50 yağ koyuyor servisim. Sizce bu yağ nasıldır kulanan var mı?
Merhaba arkadaşlar castrol 10 w 50 yağ koyuyor servisim. Sizce bu yağ nasıldır kulanan var mı?
Castrol zaten bu sektorde kendini kanitlamis bir marka, kaliteli urunler uretiyor. Diger yandan da tam bir fiyat/performans urunu. Ben bunun 4 litreligini 85 liraya aliyorum. Bir de herkesin pohpohladigi yere goge sigdiramadigi "piyasanin en iyisi bu" dedigi Motul var. Onun da ayni serisi olan 10w 50 yagin 4 litreligi 140 lira. Aradaki fiyat farki icin ise "adamlar yapmis abi" dedirtecek, motorda hissedilir bir fark yok acikcasi. Sadece Motul yag ile vites gecisleri cok cok az daha az yumusakti.Bunun icin de neredeyse 2 kati para verilmez diye dusunuyorum. Yani Castrol candir
castrolun kalitesine bir şey demiyorum.kendisini yag konusunda kanıtlamış bir markadır fakat motul 5100 serisi 15w-50 yag kullandıktan sonra hissedilir derecede motorum rahatladı ve vites gecişleri yumuşadı.
serviste castrolun mineral yagını kullanıyorlar ,belki sentetik yagını kullansalardı bunları yazmamiş olacaktım.
Ben kullanıyorum şu an motorda o var fakat sizin resimdeki kutulu değil Türkiyede bu kutudan yok bizdeki castrol power 1 racing 10 w 50.Castrol kaliteli bir yağdır ben hiç sorun yaşamadım.
Sizin pulsara mı koyuyorsunuz 10w50 veya motorunuz nedir?
Arkadasin sordugu Castrol 10w 50 tam sentetik yag, eger servis bunu koyduysa tabi.Diger yandan Motul moto gpde kullanilan bir yag, kalitesi tabiki tartisilmaz ama o parayi ona vermem icin ya ciddi anlamda motorda rahatlama ve performans belirtisi gormem lazim ya da yag degisim suresini uzatmasi lazim yani daha dayanikli olmasi lazim. Ben kendi motorumda performans ya da rahatlama namina pek bisey gozlemlemedim Castrol ile kiyasladigimda. Yag dayanikliligi icin ise labaratuar testi gerek, onunla da kim ugrasacak
Ben kullanıyorum 8 litre stock yaptım. Her 1500 km de bir 300ml yağ koyduğum için ve çok pahalı olmadığı için bu yağı tercih ediyorum. Bu yağın hemen soğuduğunu biliyor muydunuz ?
Gayet iyi bir yagdir, gonul rahatligi ile kullanilabilir. Ancak ozellikle yeni motorlarda katalog yag numarasina dikkat edin, artik yaglama kanallari dar,motor parcalarinin toleranslar dusuk,yag kapasiteleri azdir , yeni motorlarin ozellikle cok silindir yuksek devirli motorlarin. 10-30 katalog degeri ama , yazin sicak, 10-50, 15-50 koyalim diyen cahil cugala, eskide kalmis bilgileri olan tamircilere uyup, yepyeni az km yapmis motorunuza kalin yag koymayin. Katalog degerlerine uyun.
Arabamdada motorumdada ELF kullanıyorum.hatta motorumada 10/40 araba yağı koyuyorum daha sorun yaşamadım maşallah
5 beygir katar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)