Mondian xtreme 250 enduro hakkında bilgisi olan var mı?
Reklamlar
-
merhaba arkadaşlar. enduro bölümüne açtım fakat 150 görüntüye rağmen kimse bilgi vermedi. Genelde buraya açınca yardımcı oluyorsunuz o yüzden yeri yanlışsa da buraya açıyorum konuyu.
bu motorsikleti neden kimse almıyor? internette bilgi bulamadım doğru düzgün, aletin tipi çok güzel. Kalitesi güzel. Kw iyi, tork iyi, süspansiyonlar çok iyi, kısacası herşey gayet iyi. CRF250l ile karşılaştırınca fiyat-performans ikilemesinde üstün bile geliyor. ( 10.000 tl VS 16.000 TL)
Ben sıfır bir motorsiklet almak istiyorum, ilk başlarda aklımda wr125r vardı birkaç aydır sürüyorum sıkılmaya başladım diyebilirim. 250liklerle yola çıktığımızda 130-140larda cruise yapınca wr125r 95-100 le kalıyor tabiki de hız bu motorsikletlerde önemli değil biliyorum da yine de 125lik almak istemedim aklımda en az 5 yıl falan kullanmak var değiştirmeden.
aslında bu motorsikleti aklıma sokan da bir arkadaşımdı, o da ikisi arasında kalmış geçen sene, sıfır 250 enduro yerine aynı paraya 2. el crf almış. Ben mekanik olarak bilgim 0 oldugu için kazıklanmak vb istemiyorum. Dürüst satıcı bulmakta zor o yüzden sıfırcıyım bu konularda. 5700tl de az bir rakam değil.
ne düşünüyorsunuz bilgisi olan var mı?
teşekkürler şimdiden.
Reklamlar
-
5 yıl kullancağınızı yazmışsınız, o zaman uzun soluklu bir motor almanızı tavsiye ederim temiz ikinci el bir CRF sizin için daha iyi bir tercih olacaktık. bende Xtereme 200 var Mart çıkışlı sıfır aldım 1 ayda boyası vs kalktı bazı yerlerınde kalite olarak emin ol çok iyi değil orta belki ortanın altında kalıyor . Şükür daha motorunda bir problemle karşılaşmadım ama iki tane aldık, diğeri fabrika çıkışlı teknik problemlerle karşılaşmıştı.
Kıyaslanmamalı bence Mondial ile Honda.
-
Konu aslında doğru yerdeydi cevap verilmemesinin nedeni kullanmadığı motor hakkında yorum yapmaktan çekinilmesidir tahminim, en azından benim için öyle.
Xtreme kağıt üzerinde üstündür, crf kesinlikle daha keyifli, kaliteli ve sorunsuz olacaktır.
Başka bir konuda wr250 istediğini yazmıştın, olumsuz fikir belirtmek istemedim, crf pek istemiyorsun anladığım, neden klx düşünmüyorsun?
Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/
-
KLX fiyat açısından daha güzel gelebilir sana Mondial in bütün motorlarında gaz tepkimesi rezalettir ve 150cc ligini kullanmıştık yani bilemiyorum keyifli sayılır ama ilk kez bir enduro bindiğim için bir şey diyemeyeceğim
-
" 5 yıl kullanmak istiyorum" diyorsan mondial yanlış motor, alsan bile 5 yıl içerisinde bakım harici (zincir,dişli, yağ dışında) çıkarması kuvvetle muhtemel abidik gubidik arızalara yapacağın masraf eli yüzü düzgün 2. el bir crf fiyatına denk gelecektir.Ama "alayım 2 yıl bineyim, üzerine para biriktireyim" diyorsan bu daha mantıklı gibi.
-
Xtereme ender da,4 bin km ye geldim.enduro-cross ağırlıklı.gücü torku ivmelenmesi çok iyi.enduro olarak kullanacaksanız kesinlikle fp ürünü.ben 8 bine 9 taksit almıştım 6 ay önce.bu arada motor mondialin kendi üretimi değil,kalite olarak crf den geri kalmaz hatta cros da üstündür bile.motorun üreticisi shineray firmasıdır, xy 250 g diye geçiyor normalde.shineray kendi sitesinden inceleyebilirsiniz.ama yol ağırlıklı kullanacaksanız crf daha mantıklı tabiki de.xtrem 250 ender sayfası var facebook da oradan inceleyebilirsiniz.adı mendil yazıyor diye saydıran arkadaşlar,kullanmadığınız motor hakkında yorum yaparken bir az daha dikkat lütfen.zararı yanlış yönlendirdiğiniz arkadaşlara verirsiniz.
-
X-Treme Enduro modelini Maxx'larla karıştırmayın. Onlardan çok daha kaliteli bir motor. Bir torkunu diğer 250'liklerle karşılaştırın bakalım daha yükseğini bulabilecek misiniz ? Bir Mondial yetkilisiyle bu motorun daha ucuza satılıp satılamayacağını konuştuğumda, başta amortisörleri ve karbüratörü olmak üzere üzerindeki bir çok parçanın çok kaliteli ve pahalı oladuğunu söylemişti. İsterlerse daha ucuza satarlarmış ama ucuz amortisör ve karbüratör kullanmaları gerekiyormuş. O zaman da zaten motor bütün arazi özelliklerini kaybederdi.
Özetle fiyatına göre gayet iyi bir motordur. CRF ile arasındaki 5000 TL farka kesinlikle değmez.
-
Selçuk Keleş adlı üyeden alıntı
Konu aslında doğru yerdeydi cevap verilmemesinin nedeni kullanmadığı motor hakkında yorum yapmaktan çekinilmesidir tahminim, en azından benim için öyle.
Xtreme kağıt üzerinde üstündür, crf kesinlikle daha keyifli, kaliteli ve sorunsuz olacaktır.
Başka bir konuda wr250 istediğini yazmıştın, olumsuz fikir belirtmek istemedim, crf pek istemiyorsun anladığım, neden klx düşünmüyorsun?
hocam öncelikle ben öğrenciyim. Hem çalışıp hem okuyup hem de para biriktirmek çok zor geliyor. motor almayacak olsam bütün parayı harcardım dövme yaptırmak için falan filan. arada 2-3 aylığına almanya ya hollanda ya falan gidiyorum öyle öyle biriktirdim 10000tl 1.5 yılda.
benim bir arkadaş gurubum var. 5 kişiyiz. 4 ünde cross var haftada bir gün toplanıp akşam üstünden gece yarısına kadar sürüyoruz hepsi kardeşim kadar yakın olduğu için istediğimin motorsikletini alabiliyorum kafama eserse. Wr250R hastalığı var bende. iki yıldır çok düşlüyorum ama 23.000tl sıfırı yani çok fazla. bende hali hazırda ekipmanlar zaten var- 10.000tl kadar var. inanın otobüsle seyahat etmekten bıktım artık. o yüzden bir araç istiyorum kendime. wr125r düşünüyordum. Crf250 yi çokça sürdüm ona rağmen wr125r ı alıyordum arkadaştan. Beni gerçekten tatmin etmedi. Sanki cross motoru değilmiş gibi hissettiriyor commuter'i almışlar cross diye kakalamışlar gibi. 125 cc olmasına rağmen 125r in üzerindeyken hissettiğim cross hissiyatıyken crf de bunu hissedemiyorum. Sanki şehir içi kullanım için yapılmış bir cross görünümlü bir motorsiklet gibi. bu yüzden ısınamadım crf'ye. Honda yı da zaten sevmem. Alırsam yamaha alırım çocukluktan beridir yamaha'ya bir ilgim var.
wr125r dan son anda vazgeçme sebebim açıkçası 125lik olması. Alet çok güzel, premium bir his uyandırıyor insanda, boyum 1.95 zaten yüksekliği falan çok rahat ettiriyor beni. Fakat dediğim gibi max hız 100 olması biraz soğuttu beni 120-130 dan sonrasını istemiyorum zaten. yaklaşık 4-5 yıl kadar 125cc kullandım hız meraklısı değilim falan tamam da, insan azcık daha güçlü olsun diyor artık.
klx250 aslında çok güzel. Hiç sürme imkanım olmadı, üzerine dahi oturamadım ama bizim arkadaşlar falan çok överlerdi. wr250r kadar iyi değil ama crf250 kadar da kötü değil. İşte ama dediğim gibi, öyle ya da böyle wr250r alacağım ben, onu alana kadar da 250cc işimi görebilecek bir motorsiklet bulsam kardeşime veririm satmakla falan da uğraşmam. klx e o parayı vereceğime wr250r için 1-2 yıl daha beklerim yani demek istediğim bu o yüzden klx düşünmedim hiç.
aklımda olan, xtreme max 200 alıp 1-2 yıl kullanıp kardeşime vermekti. 1-2 yılda 20.000tl biriktiririm sonuçta alırım çok temiz bir wr250r. Fakat sonra aklıma başka bir mevzu geldi, max serisi gerçekten de çok kötü gerek performans gerek kalite olarak. Araziye girmiyor girse de çoook zorlanıyor, o fiyata bu kalite açıkçası. Ben alırsam hurdaya çeviririm motoru sürekli binerim çünkü. Motorsikletle can sıkıntısından saatlerce geziyorum ben çok hoşuma gidiyor. son anda xtreme enduro çeldi aklımı. Gerçekten sordum birkaç insana internet üzerinden tanıştığım, bayiyle konuştum. Aleti birebir gördüm zaten müthiş bir kaliteli duruşu var. Crf den falan daha oturaklı duruyor. Mondial yazmasa mondial demezdim hatta onu bir kere gören birisi de demez. Mondial'e 10.000tl önceden olsa asla vermezdim ama bu motorsiklet aklımı çeldi. Sonra özelliklerine baktım. Gerçekten çok iyi. Crf250 den daha bile iyi hatta fiyat olarak ta %30 daha ucuz olduğu için cezbetti beni.
-
Mondi ve crf yani Hondaaaa.Bravo mukayese süppeer.
-
normalde ben de öyle düşünürdüm hatta öyle de düşünüyorum hala. Fakat crf gerçekten de çin malı gibi. Japon kalitesi dışında bir artısı yok bu yüzden arada kaldım zaten.
-
Crf e laf soyleyen carpilir, borumu ya mondialle..tovbe tovbe crf in lesi mondialjn sifirina 2 vurur tek sayar...
Eger cinli diyorsan Kadirgalar var bakilabilir...
-
hocam tabikide mondialden iyi. Honda sonuçta. Ama crf kendi klasmanındaki 250liklerin arasındaki en çöpü. Wr250r in üzerine oturmuş birisi olarak fark scooter ile mobilet arasındaki fark gibi. wr250r dual sport'sa crf250l ne o zaman diyor insan. bu yüzden de ha crf ha mondial moduna girdim çünkü gerçekten crf güzel değil. sadece en hesaplısı 250lik dual sportların içerisindeki. Sadece honda diye de almak istemiyorum. dediğim gibi öğrenciyim. yedek parça falan çok ucuzmuş. kullanıcılarından bilgi aldım fb sayfasında epey hesaplıya geliyor.
-
Mondial sahipleri soylesin 1000 km sonra getir vidalari sikalim der servis...bunu japonlarda duymak zor... biraz butce kasip 2. El crf 450x alabilirsin 14-15 e bulunur.. ben 450 un neler yapabildigini gordum...
-
stupid adlı üyeden alıntı
Piyasada yeni sayılır ondan kullanıcısı az olmalı. Geri dönüşlere bakılcak olursa pek sıkıntı yaşamazsın gibi görünüyor. Zaten tek seçenek bırakmışsın kendine Alınca yine konuşulur gerçi lastikleri değiştirmeyi ihmal etme
Kawasaki KLX Türkiye - https://www.facebook.com/groups/klxturkiye/
Atılgan'ın Seyir Defteri : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262332-at%C4%B1lgan%C4%B1n-seyir-defteri/
-
stupid adlı üyeden alıntı
hocam tabikide mondialden iyi. Honda sonuçta. Ama crf kendi klasmanındaki 250liklerin arasındaki en çöpü. Wr250r in üzerine oturmuş birisi olarak fark scooter ile mobilet arasındaki fark gibi. wr250r dual sport'sa crf250l ne o zaman diyor insan. bu yüzden de ha crf ha mondial moduna girdim çünkü gerçekten crf güzel değil. sadece en hesaplısı 250lik dual sportların içerisindeki. Sadece honda diye de almak istemiyorum. dediğim gibi öğrenciyim. yedek parça falan çok ucuzmuş. kullanıcılarından bilgi aldım fb sayfasında epey hesaplıya geliyor.
4000 km.oldu cross da yaptım.hiç cıvata sıkmadı.xtrem enduro yu,diğer mondiallerle karıştırmak yanlıştır.bir kere denemediğin motoru kötülemek bu formun genel hastalığıdır.xtrem in,üzerinde mondiallerle yazmaktan başka benzerliği yoktur.arazide 5 crf yi bağla köpek ölüsü gibi çeker.bu cevap yukarda ki crf tokatı,sallaması arkadaşadır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)