Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

sürücü kursu aldatmacası

Motovento
    REKLAM ALANI

a2 ehliyeti için kursa yazıldım her kurs gibi 12 saat eğitim vb. dediler yazılı sınavı geçtik.Motor eğitim geçen hafta başladı ,Söyledikleri saat olarak sıkıntı yok 18:00 20:00 arası 7 gün fakat o saatler arasında en fazla 15-20 dakika sürebiliyoruz sıra oluyor bunu söylediğimde her kurs da böle olduğunu söylediler gerçekten öylemi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    yamaha yzf r125
    Ben 2 yıl önce almıştım ehliyetimi bizde de böyle bir sıkıntı vardı bir okulun bahçesinde parkur alanı vardı ve direksiyon derslerinin yapılabilmesi için okulun kapanıp parkur alanının kurulması gerekiyordu o yüzden de geç saate kalıyordu bu sene yeni sistem gelince değişmiştir belki ama aynı sorunu bende yaşamıştım
    kraker_190 bunu beğendi.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Bizim kursta oyle degil arac ustunde 50 dakika her ders icin kullanimin var genelde 1 gunde 2 ders veririz ve arada 50 dakka surdukten sonra 10 15 dakika mola sonra bi 50 daha surer adaylarimiz sen kursa bunu tekrar hatirlat ve yonetmelikte sizin dediginiz gibi olmadigini dile getir ve kayit esnasinda kayit formu ve sözlesme imzaliyorsun ve bu sozlesmedede ders suren yaziyor iste ve oku sonra o maddeyi gozlerine sok burayada kadar yol gosterdim simdi papara zamani kardesim acin bi yonetmeligi okuyun ayiptir be cakala cukala paranizi kaptiriyorsunuz hepsi madde madde yaziyor haklarinizi bilin ya yil olmus 2016
    kraker_190 bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    insanlar genellikle ilk defa yazıldıkları ve çevresinde genellikle kurslar konusunda bilgili kendilerini yönlendiren kimse olmadığı için kursların insiyatifi ile baş başa kalıyor. kendi tecrübemi anlatayım. tesadüfen gördüğüm bir kursa yazıldım yazılmadan önce bir kaç kursa telefon ettim bazıları telefonda biz sadece sürmesini bilenleri alıyoruz dedi (gerisini anla). kursta genelikle herkesi aynı saate topluyorlar sırasıyla iki tur attırıp tamaman geç sıradaki diyorlar. bazıları sürmeyi biliyor kendi motoru ile geliyor onlara bir tur attırıp sen bu işi biliyorsun deyip es gece bildikleri kadar es gecip mümkünse imtahana gel diyorlar. kursları kontrol eden hiç yok. yazıldıktan sonra baktım olmayacak başka kursların dersine seyirci olarak gittim bu işin hakkını veren aldığı her kuruşu hak eden kurslarda var.( özelikle kadıköy salı pazarında ders verenler)hele bir kursta saat sınırlandırması bile yok sabah gel akşama kadar bin böyle kurslarda var. ben tabi yazılmış oldum. baktım olacak gibi değil kursu dondurdum. kendime motosiklet aldım. evimin yakınındaki okulun bahçesinde ve gece 2 den sonra kendi sokağımda kendi kendime öğrendim. kursa gitim ben öğrendim dedim onlarda bana imtahan günü aldılar. kursa söyledim beni en sona yazın diye çünkü sonuncularda imtahan yapanlar yoruluyor bir an önce gidelim havasıyla kısa kesiyorlar (bir önceki imtihanda gelip bakmıştım ne yapıyorlar diye) böylece imtahana girdim ve geçtim. kursta kendine pay çıkardı bizde başarı şu kadarda şu kadar diye. benim nacizane tavsiyem yazılmadan önce kursların derslerine gidip kaç saat motora bindiriyorlar bire bir gözlemlemeli not bu işi hakkıyla yapan kurslarda var biz sadece sürmesini bilenleri yazıyoruz diyenlerde ama gördüğüm kadarıyla dersleri denetleyen yok
    kraker_190 bunu beğendi.

Ben işin içine girene kadar kurslar hakkında sizin gibi düşünüyordum.Ancak kursların amacı ileri sürüş eğitimi vermek vs değil,Ehliyet almanızı sağlamak ülkede maselef ki altını çizerek yeniden söyleyeyim malesef ki ehliyet alabilmek için motorun üstünde durabilmek yeterli neredeyse.E böyle bir konjüktürde siz işletme sahibi olsanız derse motoruyla gelen adaya yeniden ders verip fazladan benzin ve zaman harcamak istermiydiniz.? İşin daha ilginç boyutuda kursların sınavlarda belli bir başarı kotası var.Bu kotanın altında kalırlarsa müfettiş denetimine girip tekrarı halinde ciddi müeyyidilerle karşılaşabiliyorlar.Misal bizim hafta sonu girdiğimiz sınavda üç kişiydik ben geçtim diğer arkadaş kaldı, öğleden sonra a 1 için girecek arkadaşda kaldıysa ( sonucu bilmiyorum ) bizimkiler sıkıntı çekeceklerdi ordan biliyorum bunu.
    Ha denirki ehliyet için bize bu kurslara mecbur etmeleri yanlıştır.Sonuna kadar katılırım.
    kraker_190 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Olay dönüyor dolaşıyor yine varoluş amacı düzenleme ve denetlemekten başka birşey olmayan devletin işlememesi, işini yapmamasına geliyor.
    yaşlıveacemi ve kraker_190 bunu beğendiler.

A ehliyet sınavını 24 Eylül 2016 günü geçtim. Öncesinde de 125CC'den başlayarak, Suzuki Vstrom (650 CC)'a kadar çeşitli motosikletlerde - asla ve asla eğitim almadım- pratik yapma (!) fırsatım oldu. Daha önceden gelen herhangi bir motosiklet deneyimim yok. Sadece aktif bisikletçi olduğumu ve uzun yıllardır vitesli otomobil kullandığımı öğrendikleri anda "tamam abi yaa, sen yaparsın" deyip, sahaya yolladılar. Ancak haklarını yememek gerekir ki, tüm derslerimiz dolu dolu, 1 dakika bile erken bırakmadan geçti.

Ancak benim devam ettiğim motosiklet kursunun işlev ve yapısına (bilmiyorum hepsi öylemidir) bir anlam veremedim. Kurs boyunca neredeye hiç teorik bilgi verilmedi. Derslerde söyledikleri 3-5 kelime bilgiyi de zaten ben kursa başlamadan önce izlediğim binlerce yerli ve dış kaynaklı videolardan öğrenmiştim. Kursa devam ettiğimiz sürece, sadece kendi kendimize motosiklet kullanma becerimizi geliştirebilmemiz adına bize motosiklet ve yer tahsis edilmiş oldu. Başımızda bulunan hoca (2 dersten sonra "hocam" diye hitap etmeyi de bıraktım zaten) sadece motosikletlerin emanet edildiği bir çalışan gibi, makinalara ve bizlere göz kulak olmaktan başka pek fazla bir şey yapmadı. Eğitim sahasında da en basit bir ilk yardım, acil müdahale çantası vs. yoktu. Yanılmıyorsam 3. derste sağa viraj alırken düştüm ve sol bileğim sol ayaklığa çarptı ve orada o anda şişti. Şiş bölgenin üzerine koyacak bir parça buz bile bulamadık.

Maalesef, ülkemizde kanun bazında bir takım değişiklikler olsa bile, ehliyet edindirme konusunda uygulamada herşey aynı hamam aynı tas.

Herkese iyi forumlar / Sevgiler.
    kraker_190 bunu beğendi.

Motosikleti
    mondial r3xi evo
    Sürücü kursunun motoruyla ölüyordum az kalsın.
    kraker_190 bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha İron Max
    Benim kayıt olduğum kursta oyle bir problem yoktu kişiye özel ders veriliyor ve saat sınırlaması da yok kullanıyorsun hoca seni yeterli bulursa devam etmek istermisin diye soruyor. 3 gün egitim aldim hic sira beklemedim. Ilk egitim Ybr 125 ikinci eğitim pulsar 200 üçüncü eğitim yamaha mt07 ve sinav günü sınavdan önce yarım saat daha kullandırdılar. Alışmak için.

Telefondan yazıyorum yazim hatalari için kusura bakmayın.
    kraker_190 bunu beğendi.

ufukt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben pazar günleri ders aldım sanırım 5 defa ders almıştım 2şer saat. Hakkını savun çakallara karşı. O kadar para veriyorsun. Merak ettiğin her şeyi sor öğren. Susarsan istifade edip boş boş vakit kaybettirirler.
    kraker_190 bunu beğendi.

cevaplar için teşekkürler, bugün kurs da konuya değindim diğer kursiyerlerde gaza geldi ben konuşunca hocalar saati problem etmemiz gerektiğini öğretmeden göndermicez tarzı şeyler söylediler ama sıra bekleme olayına çözüm bulunmayacak gibi gözüküyo

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    İyiymiş bizim kurs hiç eğitim vermedi.
    kraker_190 bunu beğendi.

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kurstan memnun kalan arkadaşlar o kursların adını yazsa bizde faydalansak.Bende bir kursa yazılacağım.İstanbul anadolu yakası kartal Pendik civarı iyi eğitim veren bir kurs varmı.Tam olarak nasıl bir başlangıç yapayım bilemedim.
    kraker_190 bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı okanbagiscan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kurstan memnun kalan arkadaşlar o kursların adını yazsa bizde faydalansak.Bende bir kursa yazılacağım.İstanbul anadolu yakası kartal Pendik civarı iyi eğitim veren bir kurs varmı.Tam olarak nasıl bir başlangıç yapayım bilemedim.
    ben yazıldıktan sonra sürücü kursu araştıranlardanım bilgim olmadığı için tesadüfen yazıldım. yazıldıktan sonra yaptığım araştırmaya göre Kadıköy de bir kursa yazılmanı tavsiye ederim. eğitim yeri salı pazarı bence uygun bir yer. birde imtahan yeri kısıtlı trafik ışığı rampa yok mesafe kısa yani güzergah kısıtlı ve kolay fazla bir trafik yok imtahan listesini kurs yapıyor rica et seni sona yazsınlar çünkü genellikle sona doğru yoruluyorlar bitse de gitsek havası oluşuyor. birde yazılmadan kursun dersine seyirci olarak git bak bakalım kaç dakika veya saat bir fil motora bindiriyorlar bir kaç kursun dersine git farkı gör. şahsım için söylüyorum ben Şaşkınbakkal sürücü kursunu beğendim ama diğerleri de onun kadar iyi (salı pazarında ders verenleri kast ediyorum.) not imtahan yapılan yer önemli onu da araştır ben Maltepe de girdim güzergah zor önce çıkış hemen karşı şeride geçiş sola keskin dönüş trafik süratli iniş ve ışıklar, göbek ışığa yakalanıyorsun bayır yukarı çıkış bayırda ışık ve acemi için bayırda motoru stop ettirmeden kaldırış sağdan soldan araç giriş ve çıkışları Kadıköy de bunların hiç biri yok

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)