Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Bu Trafik Cezasını Nasıl Ödeyeceğim?

REKLAM ALANI
    macremmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim merak ettiğim bu cezayı yemek için motoru nasıl bir şekilde bıraktınız kaldırıma insanların geçişini zorlaştıracak veya sizin motorunuz yüzünden insanlar kaldırımdan yürüyemeyip yola inmek zorunda kaldılarsa kusura bakmayın ama hak etmişsiniz diyorum çoğu kez burada yazdım yine yazıyorum kaldırımlara araçlarınızı bırakırken sadece yaya geçecek diye düşünmeyin bu bebek arabası ile giden biri olabilir yada tekerlekli sandelye kullanan biri de olabilir size gideceğiniz yere iki adım daha az atacaksınız diye insanları tehlikeye düşürürseniz cezayı fazlasıyla hak edersiniz tabi ben şimdi nasıl park ettiğinizi bilmediğim için direk size karşı bişey söylemiyorum tabiki genel olarak konuşuyorum oturduğum semt de adam aracını kaldırıma cıkartmış gececek bi yer yok elimde bebek arabası çocukla caddeye inip orayı geçmek zorunda kaldım o esnada aracın sahibide oradaydı saydırdım bi güzel sesini bile çıkartmadı yani oraya aracı o şekilde cektiyse zaten insanlardan her türlü küfürü azarı yemeyi göze alıyor demektir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı macremmm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim merak ettiğim bu cezayı yemek için motoru nasıl bir şekilde bıraktınız kaldırıma insanların geçişini zorlaştıracak veya sizin motorunuz yüzünden insanlar kaldırımdan yürüyemeyip yola inmek zorunda kaldılarsa kusura bakmayın ama hak etmişsiniz diyorum çoğu kez burada yazdım yine yazıyorum kaldırımlara araçlarınızı bırakırken sadece yaya geçecek diye düşünmeyin bu bebek arabası ile giden biri olabilir yada tekerlekli sandelye kullanan biri de olabilir size gideceğiniz yere iki adım daha az atacaksınız diye insanları tehlikeye düşürürseniz cezayı fazlasıyla hak edersiniz tabi ben şimdi nasıl park ettiğinizi bilmediğim için direk size karşı bişey söylemiyorum tabiki genel olarak konuşuyorum oturduğum semt de adam aracını kaldırıma cıkartmış gececek bi yer yok elimde bebek arabası çocukla caddeye inip orayı geçmek zorunda kaldım o esnada aracın sahibide oradaydı saydırdım bi güzel sesini bile çıkartmadı yani oraya aracı o şekilde cektiyse zaten insanlardan her türlü küfürü azarı yemeyi göze alıyor demektir.
    Yok hocam. Ben de herkes gibi kaldırıma park eden insanlara karşıyım. Fark ettiyseniz konumda ceza yazılmasına karşı sert bir tutum sergilemedim. Yani hatalı olduğumu kabul ediyorum. Ama şöyle bir durum var. Park ettiğim yer; Motosikletli arkadaşların her daim toplandığı oturup sosyalleştiği bir mekan. Fotoğrafta da görebileceğin gibi tam duvarın altına koyuyoruz motorları. O bölge duvar hizasından itibaren boydan boya motosiklet oluyor.

macremmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    heh şimdi resimle daha iyi oldu hocam evet burada bir sıkıntı yokmuş gerçekten de neyse bekleyin bakalım biraz daha belki uyarı amaçlıda yazılmış olabilir daha buraya çekmesinler diye yani zaten şuanda sizinde beklemekten başka yapacağınız bişey yok gibi görünüyor hocam.

Ceza gerçekmiş!
    Hayır benim anlamadığım niye 105 TL? 69 değil miydi? Tebliğ tarihinden itibaren süreç başlıyor, postacı cezayı şimdi getirdi bana. Haliyle faiz neyim binemez. E niye 105?

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    fotoğrafta gösterilen yer ise cezaya itiraz edin.

cezayla beraber fotoğraf gönderildi mi ?
    yaya yolu nasıl kapanmış anlamadım ?

fotoğraf var ise ibraz etsinler.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Belediyeye gidip cezani odeyeceksin panpa.

Belediye diyorum bak.

Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fotoğrafta gösterilen yer ise cezaya itiraz edin.

cezayla beraber fotoğraf gönderildi mi ?
    yaya yolu nasıl kapanmış anlamadım ?

fotoğraf var ise ibraz etsinler.
    Fotoğraf ile göndermişler cezayı. Zaten açıklamada da elde edilen delil adına; fotoğraf diyor.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Motoru park et plakayı yanına al.
    MickeyMouse ve birbilent bunu beğendiler.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Valla bizim kursun motoruna bi ara ceza yazmaya kalktilar iki kelam konustuk cezadan yirtmisdim banada kaldirim isgali vs demislerdi kaldiki agaca sifir kaldirimin en genis oldugu konuma koyuyorum ve arkasinda direk kaliyor direk ve agacin arasinda yani duz giden insanin mal olmasi lazim o araya girip birdaha cikmasi icin diger bir nokta diyelimki adam yola inecek isparka peşgeş cekildigi icin hic bosluk yok yani yine arac bunu dile getirdim ve ekledim ben araba gibi koydugumda ya bi baska biri arabasini parkt etmek icin ordan aldigini hatta yolun ortasinda buldugumu bir yere baglayamadigim icin calinma riskinin daha fazla oldugunu ve yine arabalarin carpip devirip kactigini dile getirdim ve gercekten insanlara engel durumda olmadigini ve bunun bilincinde olarak o noktaya koydugumu soylediniz gibi sorun teskil ediyor olsa seve seve razi oldugumu dile getirdim ve koskoca sisli belediyesi boyle ceza yazmak yerine isparka yerleri tahsis edecegine motosikletler icin park alani yapsa zaten boyle bi sorunun olmayacagini soyleyip iyigunler diledim 3 ay falan olmustur ne bir ceza oldu nede daha bunun konusunu yasadik ayni memurlar defalarca geciyor o noktadan

fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    bu kadar net bir kanıya nasıl vardınız bilmiyorum ama sunu belirteyim trafık zabıtaları mevcuttur büyükşehirlerde ve adı üzerinde ttrafik (hatta bir ara şehir içi trafık düzenlemesı vs trafık zabıtalarına devredılecektı vazgecıldı ) her türlü ceza yazabılırler ama arkadasa yazılan kaldırım işgalinden dolayı yazılan bir ceza normalde bunu yazmadan önce aracın basına gelip ihtar zabtı yazarlar yada belli bir süre silecegını kaldırarark bir nevi uyarırlar hala kaldırmamıs ısede tutanak tutulur .tutulan bu tutanak sonucu baglı bulunan trafık sube mudurlugune sahsın bılgılerı sorulur ve bu bilgilere istinadende belediye encümanınce ceza cıkarılır ve siz ödemem vs gibi düşünmeyin zamanla mecburen ödenmek zorunda maalesef gerek üzerinizde bulunan gayri menkul gerek ise 90-100 tl için aracınıza konabılecek haciz yoluyla.kısacası kaldırm üzeri part suç.gelelim ödeme meselesine ilgili belediyenin veznelerine giderek genelde mali hizmetler müdürlüğünde olur tc numaranızla ödeyebilirsiniz ama araç sahibinin tc numarası ile

hasangazili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    650 mt
    Kabahatler kanununa göre idari para cezası verebilir belediyeler. Yanlışım olabilir ama 100 lira civarı ceza yazarlar böyle durumlarda.

Düzeltme: Dediğim gibi polisler Karayolları Trafik Kanununa göre ceza yazarlar belediyeler Kabahatler Kanununa göre ceza yazarlar.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    ceza ile gönderilen fotoğrafı da ekleyin onu görelim,
    sonra ahkam keserim.

Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ceza ile gönderilen fotoğrafı da ekleyin onu görelim,
    sonra ahkam keserim.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Üzüldüm..
    Bari uyarsalardi once

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Kimse kusura bakmasın ama en güzel uyarı bu bence.Şamarı yemediğimiz sürece akıllanmayan.Birde yemediğimiz için cesaret alan bir milletiz.

belediye kızmış. ve vatanı kurtarmış
    https://www.google.com/maps/@40.1862...7i13312!8i6656
    birbilent bunu beğendi.

Alıntı qıp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    belediye kızmış. ve vatanı kurtarmış
    https://www.google.com/maps/@40.1862...7i13312!8i6656
    Güzel hava da veya pazar günleri buradan canlı bak. Zafer Plaza (Cumhuriyet Caddesi Girişi) özellikle pazar günleri ortam komple motosiklet oluyor. Demem o ki; cezalara rağmen hala motosikletçiler burada toplanıyor, motorunu bırakıyor. Tabii genel de başında olduklarından ceza durumu söz konusu olunca çekiyorlar.

Ben başında olmadığımdan gömdüler

canın sağolsun

Motosikleti
    gt250r
    Zabıtalar sıkıntılı park durumlarında hem ceza yazar hemde aracı çektirir,böyle bir yetkisi mevcut. Telsizlerimiz ortak kanaldı bi ara oradan biliyorum.

Motosikleti
    Lambretta V200 Special
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse kusura bakmasın ama en güzel uyarı bu bence.Şamarı yemediğimiz sürece akıllanmayan.Birde yemediğimiz için cesaret alan bir milletiz.
    neden motora biniyoruz kimseyi engellemediğimiz yerlere park edince ceza yiyeceksek.. devlet vatandaşını bu kadar sıkıştırmamalı.. bütçelerini vergi ve ceza ile ayarlıyor gibiler.. neyi çok alıyorsa vatandaş ona vergi/ceza uyguluyor devlet..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)