“Çoğunuzun bildiği gibi bir ay önce Barkın Bayoğlu yani Altın Elbiseli Adam ile ben büyük bir motosiklet kazası geçirdik. Şükürler olsun ki ikimiz de kazayı kalıcı sakatlık ve/veya ölüm olmadan atlattık. İkimiz de iyileşiyoruz.
Barkın’ın youtube kanalına koyduğu kaza videosuna yapılan yorumları okuyunca, geçirdiğimiz kaza ile ilgili ve şu ana kadar bildiğim kadarı ile açıklanmamış bazı hususları bu vesile ile, lütfedip bizleri izleyenlere açıklamayı gerekli buluyorum: Kazanın olduğu sürüşün amacı Barkın’ın bir videosunda kullanması için birbirimizi yolda sürerken çekmek idi. Yani: Kesinlikle bir yarış, birbirini yakalama, geçme vb bir “hedef” söz konusu değildi.
Kazanın olduğu sürüşe çıkmadan önce, Devrim Sirmen arkadaşımın da gayet iyi duyduğunu sandığım bir şekilde Barkın’a kendisini mümkün oldukça SAĞ ARKASINDAN takip etmeye çalışacağımı çünkü kamera ekranından görebildiğim kadarı ile en beğendiğim açının bu olduğunu BİLHASSA söyledim. Kafası işle çok meşgul olduğu için tahmin ediyorum, Barkın bu uyarımı bir şekilde unuttu…
Devrim ile sol şeritte ve önü açık düz bir yolda giderlerken Barkın Devrim’e “Fuat Abi nerde onu görmüyorum, bekleyelim” demiş ve ikisi birden hemen hız kesince Barkın bir anda sağ şeride geçmiş… Ben ise o sırada “Barkın nasılsa biliyor nerede olduğumu” zannıyla çekim ile yani Iphone ekranından Gopro neyi nasıl çekiyor ile meşgul olduğum için yola tam bakmadığımdan, önüme hiç ummadığım bir anda geçen Barkın’a yandan çarparken buldum kendimi…
Uzun lafın kısası: Hayatta hiç bir şeyi hafife almamak lazım, hele motosiklet sürerken asla, hele hele motosikletle formasyon halinde toplu çekim yapmaya kalkılırsa en ufak bir iletişimsizlik, yanlış anlama vb çok büyük felaketlere yol açabiliyor… Çok ucuz atlattığımız bu büyük kazanın hiç değilse bizlere ve lütfedip bizleri izleyenlere bari önemli bir ders olmasını diler, bizler için üzülen herkesten kendilerini üzdüğümüz için çok özür dilerim.”