Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

14 yaşında cbr 125r kullanmak?

REKLAM ALANI
    cank07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 MG Superboy
    Bak küçük kardeşim, 1.80 boyum ve 76 kiloya sahip bir insanım. 100'lük bir touring(commuter diyebiliriz) motoru -ki azami ağırlığı da 97 küsur kilo mu ney- başlangıç motoru olarak aldım ve ilk ayaklıktan indirmemle tam üstüne binecekken ellerim elciklerden kayıp motor düştü. Sen şimdi bu boyla motora binsen ayakların yere deymez, bu motoru yatıracaksın ani frenler de üstünden uçmamaya çalışacaksın. Kağıt gibi bir şeysin şu anda, bir boyun altına bakar canın. Annene babana acı çektirme, bir de CBR diyorsun. 100 küsurat kiloyu nasıl taşıyabileceksin küçük dostum? Şimdiden kendine bir bisiklet al ve 16-17 yaşına kadar iki tekerlek dengesini öğren. 16-17 yaşında vücudun da yerine oturmuş olduğun da rahatlıkla bir başlangıç motoruyla hayallerinde ki motora erişmek için yavaş yavaş adımlarını at. Her şeyi geçtim, yaşına bağlı olarak küçük gösterdiğin belli oluyordur büyük ihtimal. Mahalle araların da olsa dahil şu aralar yaşanan terör olayları vesayre derken mahaller de bile devriye olmaya başladı. 3600 TL az para değil, haberin olsun. Daha küçüksün, 2 yıl daha sabret.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kerem999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ne istersen var
    ben 8-9 yaslarimda mobilette ile baslamistin 125r kunlana bilirsin ama nerde koyde gunluk 10 km trafikten uzak sessiz sakin yerperde az az kask tak ama 2 yil sonrada ehliyeti alir girersin trafige
    MOTOSTONE SİNİRLİ TAMİRCİ
    ( ----SCOOTER DÜŞMANI----- )

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Paranı biriktir ehliyetini al eğitim al ekipmanı al sonra motor

Yolcu0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Abicim şimdilik gidiyosun internet kafede moto gp oynuyorsun hevesini o şekilde atıyorsun. Bisiklet bin sokak maçı yap motosiklet için biraz daha bekle 16 yaşına girdiğinde önce ehliyetini al. Gerisi gelir

Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Alıntı SONSiyah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ve neden CBR 125 ?
    Çünkü reyzing...

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    ng650 iyidir hem teker de yaparsın.

darkness3335 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cb 900 f hornet
    Kardeşim selam 34 yaşındayım boyum 1,86 kilom 96 olumsuz yorumları hiç kafana takma .Ehliyet almadan motorsiklet kullanmak istiyorsan cbr 125 yerine trafiğe kapalı alanlarda kullanabileceğin alçak seleli bir cross motorsiklet bakmanı tavsiye ederim ve bedenen kendini geliştirmen için ise mutlaka yaşın da uygunken bir spor dalı ile uğraşıp protein ağırlıklı beslenirsen ehliyetini aldığında hem uygun beden yapısına hem de crossla dağlarda kazanacağın tecrübeyi kolay kolay hiç bir yerde kazanamayacağın için güzel bir tecrübeye sahip olursun.

Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Ehliyetini al, aldıktan sonra da MSX 125 derim. Epey tatlı şirin bir alet.

R3d - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aha kardesım 2. 14 yasında, cok ıyı duz gıdıyor. Konusurken adeta omrunun 67 senesını motosıklete adamıs bırıne benzıyor. Gecenlerde kaza yapmıs, karsısındakı ıyı bırı olmasa suan tazmınat oduyor olabılırdık. Bende sızın yasınızdayken motorlarla ıc ıceydım. Ama motoru uzerıne bınmeden ızleyıp aksamda saklambac oynuyordum. Kusura bakma ama, yasınızı haddınızı bılın. Gıdın saklambac oynayın, daha ıyı bısey yapın teoga calısın, ıkısınıde yapıyorsanız kıtap okuyun butun bol zamanlarınızda. Bu roman hıkaye olmayabılır. Motosıkletle ılgılı seyler okuyun. Ama alıp, bınıp surmek son ısınız olsun. Yasınızı bılın. Nedır bu cocukların sankı gereklı olgunluga erısmıs gıbı gunlerce kafalarında tasarlayıp sordugu sorular yav. Kımse sızın hoyratlıgınızın, o cahıl cesaretınızın sonuclarını cekmek zorunda degıl. Ne carpıp yaraladıgınız kısı, ne aılenıze verecegınız maddı manevı zarar. Motosıklet alıp bınmeyı dusunecegınız kadar, ben yeterınce buyudum mu, olgunlastım mı, dogruyu yanlısı ayırt edebılıyormuyum dıye dusunun ve henuz kucuk oldugunuzun, henuz olgun olmadıgınızın, henuz ayırt edemedıgınızın farkına varıp cocuk gıbı davranın. Uslubum sert olabılır. Bu hepınıze boyle gelebılır, buyukler ıcın bıle. Ama basına gelen bılır.

Ha olumlu bır cevap ıstıyorsan, motor al. (kı alacak kadar paran yok bunu hepımız bılıyoruz, kardesımde motor alıcam dıyor, al dıyorum cunku alacak kadar parası yok, ALIN)

arifziyaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XV950 BOLT
    Hemen hemen herkes giydirmis cocuga boyun kisa yasin kucuk diye ama burdaki 30 35 yas uzeri motorculardan bircogu eminim 12-13 yasinda basladi motor kullanmaya.

13 yasinda 250 cc 4 vites iki zamanli postaci jawa kullaniyodum gayette guzel kullaniyodum. 3-5 kez orta ayakcaga alirken diger tarafa dusurdum sadece giderken hic sorun yasamadim.

Trafiksiz uygun yerlerde sureceksen ailen izin ve imkan veriyorsa aslan gibi kullanirsin boyla kiloyla alakali bir is degil bu.

Motosikleti
    CBR 125 R
    burda herkes 14 yaşına dönmüş bir anda

kardeşim yapacağın iş basit :
    - 16'ya kadar para biriktiriyosun.
    - bu sırada bol bol basketbol oynuyosun ve süt ürünleri tüketiyosun.
    - sonra aslanlar gibi ehliyetini alıp, istediğin motoru alıyosun. her türlü sürersin yeter ki boyun en azından 1.60'ı geçsin

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    ya siz 14 yaşınızda potalara mı işiyodunuz?

14 yaşında çocuk, "ben oldum mu?", "ben büyüdüm mü?" diye düşünmez; adı üstünde çocuk.

bazı yorumlar çok tuhaf.

wind16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XMAX 250 ABS
    14 yaş motor için erken bir yaş. Kanunen de yasak zaten. benim tavsiyem güzel bir bisiklet al. Bol bol bin. 2 sene bin o bisiklete. Arada ıssız, trafiksiz yerlerde motor kullan yine ama bisiklete bin 2 sene. Motora geçince inanılmaz faydasını göreceksin.
    Bir de arkadaşlara katılıyorum, boy işi genetiktir ama basket filan oyna bol bol, belki faydası olur.

R3d - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @arifziyaar

Dedıklerın dogru, motor kullanan hemen herkes, ozellıkle motosıkletı a noktasından b noktasına gıtmek dısında kullanan kısıler dedıgın yaslardan, belkı daha kucuk yaslardan ıtıbaren kullanıyor. Ama soyle bı handıkap var, bugun 35 yasındakı adam, 15 yasında surmeye basladıysa, bundan 20 yıl once demek oluyor bu. 20 yıl oncekı ınsanlarda, 20 yıl oncekı trafıkte, 20 yıl oncekı sehırde, koyde cok farklıydı. Bu yaptıkları yıne dogru sayılmasada bugunun sartlarıyla kıyaslandıgında cok daha makul sevıyedeydı tehlıke.

Sert mesajları gayet haklı buluyorum. Cunku benımde 14 yasında bır motor cılgını kardesım var muhtemelen benı ornek alan. Her gun motor tepesınde, telefonu motosıklet resmı dolu, koskoca semtı tanıdıgımdan, koskoca semtte benden oturu kardesımı tanıdıgımdan motosıklete bınme ımkanı cok yuksek ve bınıyorda. Benım hatrımla, cocugun yalvarıslarına sebep motosıkletlerını verıyorlar surmesı ıcın. Cocuk motosıkletle kaza yapıyor. Bırınde dusup kafayı dagıtıyor, bırındede yayaya carpıyor. Olay benım kulagıma gelmıyor. Tabı ınsanlar ben bılıyorum sanıyor ama haberım bıle yok. Haberım oldukca gıdıp uyarıyorum, motorunuzu dagıtırsa bır kurus vermem, bu cocuk kazaya karısırsa olayın sızın basınıza acacagı sorunlarıyla zerre ılgılenmem, bu cocuk dusup eve gelırse canınızı yakarım dıye. Tabı bunlar kardesımden bagımsız seyler bır bakıma. Sımdı bu cocuk yaralamalı ya da ölumlu bır kazaya sebep olsa, yaralamalıda karsı taraf sıkayetcı olsa, aıleye maddı zarar, ölümlü tarafını dusun? Aramızda karsı tarafa para teklıf edebılecek kadar vıcdansız ve zengın var mı? Ben vıcdansız ve zengın degılım. Kardesım cezasını once cezaevınde, sonra ıs hayatında, sonrada ıcınde ceker. Bunlar hep olasılık. Olacak dıye bır sey yok ama, once kendı kardesını, sonra baslık sahıbını dusun bu olasılıkları hesaba katarak.

Sımdı bu durumda, motor al sur demek dogru mu? 14 yasında bır cocuk, kapalı alanda surer mı? Laf dınler mı? Hayır. Sert tepkıler ve red cevaplarından daha dogru bır sey olabılır mı?

FORUMDAN RICA EDIYORUM, 16 YASINDA EHLIYET ALABILECEK YASTA BIR COCUGA DAHI ONERI VERMEYIN. MADDI BIR BIRIKIMLERI OLSA DAHI, EHLIYET MOTOR EKIPMAN UCLUSUNE SAHIP OLACAK MADDI BIRIKIMLERI OLMA IMKANI COK DUSUK, BU ALETI KONTROL EDIP, OLASI TEHLIKELERI ATLATMA IHTIMALLERI COK DUSUK. 20 YIL ONCE SIZLERIN(SOZUM ONA BUGUN 35 YASINDAKILERIN YANI 15 YASINDA MOTOR SURMEYE BASLAYANLARIN) MOTOR SURDUGUNUZ DONEMLE BUGUNKU DONEM BIR DEGIL.

Kendımden ornek verıyorum, 20 yasındayım, gectıgımız yıllarda dogru kararlar verebıldıgımı dusunmuyorum. Ve 16 17 18 yasında bır cocugun, motosıklete hakım olabılecek bılıncte oldugunu dusunmuyorum. Yazımda gorecegınız uzere, benımde kardesım var, onerdıklerınızde bır baskalarının kardeslerı evlatları. Onlar bılıncsız sız rıca edıyorum bılınclı olun.

@shruikan

14 yasında cocuk bunları dusunmez evet. Aa bu dusunmuyor, alsın mı demelı? Elbet sert tepkıler verılecek. Ne denmesını beklıyorsun? Aa yavrum sen daha ufaksın, almamalısın vs. dedıkce kım ufak ya trıbıne gırecekler. Kardesımden bılıyorum. Ha herkes kardesım gıbı olmayabılır, cevremde gordugum her cocuk boyle, ha benım kardesım, etrafımdakıler ıstısna ıse;

Gereklı olgunluga ulasana kadar motor almamalısınız cocuklar

Yorumlarınızı alaycı değilde bilgi amaçlı vermeyi öğrenseniz bu ülke o zaman gelişir arkadaşlar.

Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ondan sonra diyoruz ki; neden bizim ülkemizden iyi motor sporcuları çıkmıyor? MotoGP de neden pilotumuz yok? Dünyaca ünlü motorcular kaç yaşında başlamış bir araştırın, en basitinden Kenan ve ya Toprak. Çocuğa hadi al bi 600 lük racing demiyouz. İmakanı varsa alsın küçük ve dayanıklı bir motor, yapsın ekipmanını, TRAFİĞE ÇIKMADAN ehliyetini alana dek sürsün, düşsün, kalksın, ki 16-18 ine girip bir bilinçsizce bir reyzig alıp Allah muhafaza helvasını dağıtmasınlar.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)