Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Rosso 2 lastik ömrü?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
    Ben de şunu sorayım:
    Lastikler Brezilya üretimi mi Almanya mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu bilgi yanlıştır, motosiklette birbirinden iki farklı desen kullanmak motosikletin gidişinden duruşuna kadar şaşırtır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:25 ----------

Mengünün dediği gibi aşaıdaki resimde göreceğin çentik her lastikte mevcuttur. Bu lastiğin güvenle kullanılabileceği seviyeyi işaret eder. Yine lastiği iplerine kadar kullanmak doğru olmamak ile birlikte günümüz şartlarında senin motosikletinde olduğu gibi görülür.

Bu arada doğru bir bilgi verelim yeri gelmişken, kafalarda lastik 3 bin gitti, lastik 5 bin gitti, ya da bu lastiği al 50 bin gider gibi ifadeler var ama doğrusu şu şekildedir.

1 Lastiğin kullanım ömrü 5 yıl, raf ömrü ile toplamda 10 Yıldır. Ya süresi geçince değişmesi gerekir, ya da lastiğin üzerindeki çentiğe kadar lastik aşınırsa değişir, bu arada 3 ya da 5 bin km yapmış olmanız ölçü değildir.

Bu işin bir standardı olmadığı için km ile ifade edilemez, ben hayvan gibi gaz açarken, diğer arkadaşın yumuşak gaz açması ve yumuşak sürüş stili iki lastik arasında dağlar kadar km farkına sebep olur.

http://i.hizliresim.com/nE9d41.png

Ayrıca arka lastik için dipnot. Lastiğin inceldiğini, delinmeye, yarılmaya çok çok müsait hale geldiğini göz ardı etmeyin, buna göre gaz açın.
    Hocam gözardı etmeyin gaz açmayın yazacaktın herhalde klavye mi sürçtü☺

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

Bir de evet acemiler için farklı marka farklı hamurlu farklı desenli lastikler sorun oluşturur. Eğitimli ve tecrübeliysek ön farklı arka farklı şekilde kullanacağımız lastikleri daha önce ön arka takım halinde kullanmışsak özetle karışık kullanacağımız lastikler ile alakalı bir fikrimiz var ise neden oluşacak bileşimi hem test etmek hem de keşfetmek istemeyeyim.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Alıntı berkay3212 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende de orjinal 600rr arka lastiği 10000 kmde ipleri çıktı. Rosso corsa aldım herhalde 5 6 binde biter.
    Bende bilgisi olan varsa şu soruyu sorayım, Lastiğe gazyağı veya wd40 gelmesi lastiğe zarar verir mi?
    Rosso corsa binrr 12bin km arka bitti cadde kullanımı.lastigi hafif ıslak bezle temizle yeterli
    "Tecrube, limitlerini bilmektir"

Motosikleti
    klr650-R25-600RR
    bende 4000 km bile dayanmadı

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Alıntı r48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende 4000 km bile dayanmadı
    Desene benzinden çok lastik yakıyor motor. 1350tl/4000 33 kuruş km
    r48 bunu beğendi.
    https://www.youtube.com/channel/UCG8V2OFsRDyxuCrAklq8aBg

Motosikleti
    Hornet 650
    17.000 km dir IRC kullanıyorum, daha lastik anca yarı oldu

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı enderbilgi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam gözardı etmeyin gaz açmayın yazacaktın herhalde klavye mi sürçtü☺

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:17 ----------

Bir de evet acemiler için farklı marka farklı hamurlu farklı desenli lastikler sorun oluşturur. Eğitimli ve tecrübeliysek ön farklı arka farklı şekilde kullanacağımız lastikleri daha önce ön arka takım halinde kullanmışsak özetle karışık kullanacağımız lastikler ile alakalı bir fikrimiz var ise neden oluşacak bileşimi hem test etmek hem de keşfetmek istemeyeyim.
    Klavyede otomatik pilot var, etme yazıyorum, et sen et bişi olmaz diye düzenliyor ;)

Xavosa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Cevaplar icin tek tek cok tesekkurler.

Valla lastiklerimi 800 km de aldim. Ilk motorum oldugundan irclerle cok sıkıntı cekip kayma yaşadım bir kac defa. Rosso yu adını vermek yasak mı bilmiyorum bilinen siteden alıp yamaha servisinde taktırdım ve cok faydasını gördüm. Rosso almam soylendi, o nedenle aldım.

Buranın yolu evet, çakıl taş genelde fethiye yi bilen bilir. Belki lastikler bu nedenle de cabuk bitmistir bilemiyorum.

Lastik basıncı konusu servisin titiz davrandığını düşünmüyorum ben de cok anlamiyorum açıkçası. Bu gib etkenler bir araya gelmis olabilir.

Arka freni sık kullanırım ama kesinlikle kaydirma, yanlama vs yapmadım.
    r48 bunu beğendi.

ugurcan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX-R 600
    Arkadaş bu lastiği nasıl bu kadar çabuk bitirebiliyorsunuz? CBR 250 ile bu lastikleri tamı tamına 24.000 km kullanmıştım... son 50 km de lastiğin telleri görünmeye başlamıştı.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)