Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Farkli benzin motoru bozar mi??

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha YZF-R25/XMAX 250 ABS
    Arkadaslar merhaba kisaca sorunumu anlatmak istedim fikir almak amaciyla x max 250 kullanicisiyim ve x maxime hep ayni benzini alirdim opetten bir kere mecburiyetten total den almak zorunda kaldim ve son bi haftadir motorumda inanilmaz bi titresim ve cinlama sesi duyuyorum ( calistirdiktan sonra 3-4 dk) daha once motorumda egzoz vardi onu cikarip orjinalini taktim bu sorunu cikaran hangisi olabilir ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    sorunsuz benzinden başka bir sorunsuz benzine geçersen sorun olmaz.
    egsozdandır bi ihtimal, performans egsozlarıyla stok egsozlar farklı karbüratör ayarı ister.

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Muhtemelen egzost.
    Yakıt değişimi öyle çok etkilemez. bozmaz yani.
    İnsanlar türkiyeden çıkıp afrikada, bidonlardan 70 oktan benzin koyuyorlar

Egzosttan olabilir, içine parça kaçmış olabilir. Civatalardan birini gevşek sıkmış olablirsin. Sanmıyorum bunun benzinden olacağını.

He ben bazen shellden alınca motosiklet daha hızlı gidiyormuş gibi oluyordu (150cc eski motosikletim). Ama biliyordum bunun psikolojik olabileceğini, shell fantazim ve fanatiği olduğumdan dolayı.
    He şimdi bu motosikletime ıntruder 800, neresi denk gelirse alıyorum, lukoil,bp, po, moil, total. Fark sezmedim. He adını ilk defa gördüğüm petrollerden almışlığım olmadı. yolda kalmadıkça da almam oralardan.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Bende total den takılırım sürekli sıkıntı yaşamadım..

obarey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda CBR 250R (10k), 2015 Yamaha R25
    bozmaz.....

KIDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Aman allahım başlığı görünce kesin 'kararsız' dedim ohh iyiki değilmiş.
    Mengu16 ve Grakul bunu beğendiler.
    'Saygı göster, saygı gör.'

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı HasanK7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar merhaba kisaca sorunumu anlatmak istedim fikir almak amaciyla x max 250 kullanicisiyim ve x maxime hep ayni benzini alirdim opetten bir kere mecburiyetten total den almak zorunda kaldim ve son bi haftadir motorumda inanilmaz bi titresim ve cinlama sesi duyuyorum ( calistirdiktan sonra 3-4 dk) daha once motorumda egzoz vardi onu cikarip orjinalini taktim bu sorunu cikaran hangisi olabilir ?
    Kardeş hava epeyce soğudu, bundan dolayı motor yağı ciddi ölçüde koyulaşıyor. Hele bir de motor yağının ömrü dolmaya başlıyorsa.

http://www.viscopedia.com/viscosity-...es/engine-oil/

Aynı şey benimde başıma geldi, yağın yarısını boşalttım yeni yağ ile tamamladım, büyük ölçüde azaldı.

Bir de varyatör bagaları aşınınca titreşim ciddi ölçüde artıyor. Bunun çözümü de varyatör bagalarının ve plastik klipslerinin değişmesi. Bir de açmışken debriyaj balatasını ince zımparayla zımparalatıp üstündeki parlamayı aldırırsanız süper olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------

Alıntı sey_47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen egzost.
    Yakıt değişimi öyle çok etkilemez. bozmaz yani.
    İnsanlar türkiyeden çıkıp afrikada, bidonlardan 70 oktan benzin koyuyorlar

Egzosttan olabilir, içine parça kaçmış olabilir. Civatalardan birini gevşek sıkmış olablirsin. Sanmıyorum bunun benzinden olacağını.

He ben bazen shellden alınca motosiklet daha hızlı gidiyormuş gibi oluyordu (150cc eski motosikletim). Ama biliyordum bunun psikolojik olabileceğini, shell fantazim ve fanatiği olduğumdan dolayı.
    He şimdi bu motosikletime ıntruder 800, neresi denk gelirse alıyorum, lukoil,bp, po, moil, total. Fark sezmedim. He adını ilk defa gördüğüm petrollerden almışlığım olmadı. yolda kalmadıkça da almam oralardan.
    Bu olay da gerçektir, motorda beklemiş benzin vardı (3 hafta üstü) bu benzin azalınca gittim Shell'den benzin aldım. Motorun performansı fark edilir ölçüde arttı. Daha doğrusu eski bozuk benzin performansı düşürüyor.

Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Motosiklet kaç km'de.. Yakıt dediğin 2 günde biter gider, başkasını alırsın sorun benzinden mi değil mi anlarsın, kalıcı bir hasarı olmaz, patlama sağlıklı olmazsa arkadasın dediği gibi çekiş düşük olabilir.

Arda net bilgi vermiş, Scooter'larda titreşimin ağa babası bagalardır. Km'yi bu yüzden sordum.

Motosikleti
    Yamaha YZF-R25/XMAX 250 ABS
    motorum 2500 km de henuz

Kontamine / Yetersiz oktan gibi durumlarda vuruntu yaptıkları biliniyor , hasılı evet diyorum mümkün mertebe kaliteli yakıt kullanın ( motorunuza uygun oktan).

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Farklı benzinden ziyade farklı pompacı motoru bozar. O pompayı kavrayan ellerin kıvrımlı ve bir o kadar da narin dokusunu her benzinlikte bulamayabilirsin. Bu da motorunun performansını negatif yönde etkileyebilir.

Motosikleti
    R25
    Size katılıyorum Beylikdüzü'nde oturuyorum sürekli Shell ve PO dan benzin alırım son depoyu torium avm ye giderken E-5 üzerindeki total den aldım motosiklet kaplumbağa gibi oldu ve titreşim başladı

Motosikleti
    falcon flash 100
    farklı istasyonlardan alınan benzin arasında fark yoktur. Marmara bölgesinde bütün şirketler tüpraştan alır. o benzini kendi istasyonlarına dağıtır. depolama mecburiyetleri olduğu için sanki farklıymış hissi uyanır. motordaki çalışma farkı başka sebeplerdendir veya pisikolojiktir. kullandıkları katkıları söylersen onlar pazarlama taktiğidir. milyar dolarların çerez olarak konuşulduğu akar yakıt ve ulaşım sektöründe yakıtın kalitesi devletlerin üstünde bir konudur.

Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Aldığın şey benzinse bozmaz.

fkambay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cb125e-mt 03 -cbr 250-ybr125-pcx125
    sözüm sana değil kardeş yanlış anlama daşu aynı istasyon aynı pompadan benzin alma takıntısı olan arkadaşlar uzun yola çıkarlarsa ne yapacaklar merak ediyorum..

serhat207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NSS FORZA 300
    Sorun benzinde değil motor yağı ve filtresinde... Hava soğuyunca normal aslında değiştir yağını, filtreni ve marşı basar basmaz gazlayıp gitme hemen, sıkıntın çözülür büyük ihtimalle. İyi forumlar.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)