merhaba;
0 motor aldım ama sigorta ücreti hayli pahalı çıkıyor satıcı evraklarıyla ne kadar süre ruhsat çıkarmadan motoru kullanabilirim tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.
merhaba;
0 motor aldım ama sigorta ücreti hayli pahalı çıkıyor satıcı evraklarıyla ne kadar süre ruhsat çıkarmadan motoru kullanabilirim tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.
kullanamazsın.
sigortası yapılmadan araç kullanamazsın sana kullanabilirsin diyorsa düşersen vs
elma değil ayvaaaa her suç sana kalır
Tecübeli derken kanunsuzluk konusunda tecrübe yapmış kişileri mi arıyorsunuz
anladım. peki ruhsat çıkarmak için tanınan bir süre varmı nette araştırdım farklı şeyler yazıyor emin olamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:57 ----------
bu konuda yasal olmayan bir durum yok sadece boş geyik yapmak yerine varsa bir bilgin paylaşırsın.
Boş geyik falan yaptığım yok.İki defa sıfır motor aldım ve kesinlikle ruhsat çıkartılmadan motoru teslim etmediler.Yasal olmayan bir durum yoksa dayanağınızı gösterin herkes bilgilensin.
Yanlış hatırlamıyorsan sıfırda 3 ay, ikinci elde 1 ay süre.
Tabi bu kullanabilirsin anlamına gelmiyor.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
0 km aracın tescili için öngörülen azami bir süre yok.
yani fatura tarihinden şuı kadar gün içinde tescili yapılmak zorunda diye bir süre yok.
Ancak bu süre içinde de motoru yasal olarak kullanabilmenize imkan yok.
Belki aklınızda şu kalmıştır.
sigortası olan İkinci el bir araç aldığınızda eski malik adına olan trafik sigortası poliçesi 10 gün için yeni malik için de geçerli olur.
Ama sıfır araç tescilinde doğal olarak böyle bir olasılık yok.
Soru şu olmalıydı en çabuk nasıl ruhsat çlkarabilirim. Çünkü hayatta bir yanlış bütün doğruları götürür.
Trafikten baktım şimdi doğru hatırlıyormuşum.
Fatura tarihinden itibaren 3 ay süre var.
Süreyi geçirirseniz cezası var.
Bu arada bir kaç eksik bilgiyi tamamlayalım.
Aracınızı trafiğe çıkartmayacaksanız tescil ettirmenize gerek yok.
Ama çıkacaksanız mecbursunuz.
Bu 3 ay süre aracınızı trafiğe çıkartabileceğiniz anlamına gelmez.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)