BÜYÜK ARŞİV... Yeni başlayanlar için ekipman önerileri
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Sadece bir not eklemek istiyorum : Mesajın başındaki Prohel marka montun özellikleri içinde *Ekstra hörgüçlü sırt koruması yazıyordu. Daha önce hörgüçlü mont kullandınız mı bilmiyorum ama hörgücün amacı koruma değildir. Yüksek süratte motorun üzerine iyice yattığınızda Aerodinamik açısından fayda sağlar hörgüçler. Koruma sağlamazlar.
-
Öncelikle emeğinize sağlık
Eldiven ve Kask da eklerseniz konuya daha güzel olacaktır.
-
SONSiyah adlı üyeden alıntı
Öncelikle emeğinize sağlık
Eldiven ve Kask da eklerseniz konuya daha güzel olacaktır.
En kısa zamanda ekleyeceğim
-
Bu ekipmanlar hakkında pek bir bilgim yok ama şunu söyleyebilirim ki titanyum omuz korumasının titanyum olmasının tek sebebi göze hoş gözükmesidir. Gerçek titanyum bile olmayabilir. Yani titanyum diye iyi koruyor sanmayın plastik koruma ile hemen hemen aynı seviyede korur. Belki tasarımı iyi yapılırsa birkaç gram daha hafiftir.
-
Bende Prosev var, dirsek ve omuz korumaları EN1621-1 imiş öyle iddia ediyorlar. (üzerinde de öyle yazıyor) Sırt korumasına gelince kışlık monttan sırt koruması çıkmadı (yalnızca 2mm'lik ince bir sünger) yazlık file modelinde omuz ve dirsek korumalarına benzer üç katlı bir koruyucu çıktı. (sırtılığın üstünde hiçbir şey yazmıyor, dirsek ve omuz korumalarında marka, standart bilgileri vs var)
Sözün özü ucuz ekipmanlar pahalı olanlara çok benziyor hatta kopyası bile olabilir ama ucuz olması için bazı şeylerden kesinti yapılıyor. Ha pahalı markalarda bile böyle şeyler olurken (omuz, dirsek sırt korumaları için ekstra para isteyen montlar gibi) ucuzlarda da böyle şeyler olur.
-
-
Aliexpressten ekipman alan var mı? Nasıldır?
-
agris adlı üyeden alıntı
Sadece bir not eklemek istiyorum : Mesajın başındaki Prohel marka montun özellikleri içinde *Ekstra hörgüçlü sırt koruması yazıyordu. Daha önce hörgüçlü mont kullandınız mı bilmiyorum ama hörgücün amacı koruma değildir. Yüksek süratte motorun üzerine iyice yattığınızda Aerodinamik açısından fayda sağlar hörgüçler. Koruma sağlamazlar.
Hocam bende düşüslerde kafanın geriye gitmesini engelleyerek boyun kırıklarını önlüyor diye biliyorum.
-
Mexico adlı üyeden alıntı
Hocam bende düşüslerde kafanın geriye gitmesini engelleyerek boyun kırıklarını önlüyor diye biliyorum.
kafa o hörgüce kadar geri giderse zaten kırılır maazalah
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
Sırt koruması nedeniyle yazıyorum bende. İnternetten revit marka bir mont aldım. Sırt korumasına bakmak aklıma dahi gelmedi ne de olsa 500 küsür lira verdim Revit mont aldım... Ama geçenlerde bir arkadaşımın revit montu dikkatimi çekti. Sırt kısmında bir belirginlik... Tabi bende hemen kendi korumam ile onunkini kıyasladım... Tabi arada bir "hayat"lık fark çıktı. Aldığınız ekipmanların korumalarını mutlaka kontrol edin, özellikle internet alımlarınızın. Ben şanslıydım zira hiç tecrübe etmedim montumu... Şu an 2 seviye koruması olan bir sırtlık ile değiştirdim.
Tekeriniz düz bassın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:15 ----------
Dİzlik almıştım sadece, tek sefer korur piyasada 40-50₺ satılan dizlikler gibiydi.
-
kışlık olarak bunlardan mı yoksa deri mi önerilir?
cgelis adlı üyeden alıntı
Aliexpressten ekipman alan var mı? Nasıldır?
dizlik aldım ben 50 tl ye fena değildi
-
Venom'ın yazlık kısa eldivenini birkaç hafta öncesine kadar(soğuklar başlayana kadar) kullandım. Havalandırması ve rahatlığı çok güzel. Koruyuculuğu da fiyatına göre iyi. 2-3 ufak çaplı kazam oldu, yerlerde cam varken düştüm, ne elimde ne de eldivenlerde çizik var. Şunun bir önceki versiyonuydu bendeki. Şimdi iç tarafını açık renk yapmışlar nedense. http://www.motosikletaksesuarlari.co...izi_18169.html
Mont olarak da hala Dainese Hydraflux DDry kullanıyorum. Sert korumaları ve çıkarılabilir yağmurluğu var. Yağmurluk çıkıkken tüm yaz üşenmeden giydim, çok yoğun trafik haricinde püfür püfür, terletmiyor. Sonbaharda da yağmurluğunu taktım. Rüzgar ve su geçirmiyor. 15 dereceye kadar havalarda içine sadece tişört giyiyorum. Daha düşük sıcaklıklarda içine polar giyerek idare edilebilir ama 5 kat giyinip, lahana gibi gözükmek de var.
3 mevsimlik güzel bir mont, bunu da öneririm.
http://www.motosikletaksesuarlari.co...ket_16832.html
Ekleme: Ekipman önerileri rehberi gibi bir başlık sanmıştım. Meğerse konuyu açan arkadaşa öneri yapıyormuşuz.
-
geçen gün 2. el durt blast mont aldım 650 tl yazmış stan kişi pazarlık ile 450 tl aldım.
aşağıdaki linkteki polis montunun aynısı sadece yazısı yok.
https://youtu.be/o2BkyUVsOZI
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)