Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Olduğu yerde düşmeye yeltenen motor ve dizin durumu

REKLAM ALANI

Geçmiş olsun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Alıntı Kübra006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tam 6 kere okudum ,anlamadım yazıyım bir daha okucam.
    Ne güldüm ama

olur öyle'nin bi konu başlığı vardı; efsane cevaplar diye; oraya konmasını öneriyorum .

capozzz harbiden ilk seferde okunması zor bir şekilde yazmış; ama sonrasında kısaca özetlemiş: binerkenkinin tersi şekilde diye ...

Çok doğru bir noktaya değiniyor capozzz bu noktada; teşekkürler uyarınız için!

Bisikleti tutar gibi düşmeye başlamış bir motosikleti bacaklarınızla tutmaya çalışırsanız, bacak kaslarınızı (hatta diz ekleminizi) zedeleyebilirsiniz diyor.

Motorda dengeyi kaçırdıktan sonra, haliyle, iki seçeneğiniz kalıyor: ya bacaklarınızı, ayaklarınızı kurtaracak şekilde, pergel gibi açacaksınız, düşecek yere... cana gelen mala gelsin... ya da b) şıkkı, motosikleti tutmaya çalışacaksınız...

Tutmaya çalışacaksanız; bacaklarınızın yan kaslarını değil; ön yüzüne yüklenin diyor capozzz ...

Motosikleti baldırınz ile değil, diz kapağınızı motora doğru döndürüp, kucağınıza düşürüyormuş gibi tutmaya çalışın diyor...

Ben anladım da...

Tarifi harbiden zormuş

Anladım derken; yapması da zor...

Onun yerine, bırakın düşsün derim ben..

Arka ayaklıkları kaynakla açık vaziyette sabitlettim zaten. Önde de yelpaze tip koruma demiri var... yere düşer, bir şey olmaz ...

Ayaklığı kapattığımı unutup tekrardan yana bırakmışlığım var, durur vaziyette, motor çalışmazken, bir yandan telefonla konuşurken, hafif ileri alayım derken, ...

Tutmaya çalışmak en kötüsü ... ani olarak, farkında olmadan birden çok yükleniyorsunuz bacak kaslarınıza... sanki dünyanın sonu gibi ...

Bırak düşsün...

Dengeyi kaçırmamak tabii ki iyisi.. ama o noktayı kaçırdıktan sonra; yani hafif destekle dengede tutma noktasını ...

200 kg'yi tek bacakta ... zor ...

Bırakın düşsün ...

Sağlıcakla ...

Geçmiş olsun bu arada ...
    capozzz bunu beğendi.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Baba motor düşecek mi ? Atlayın üzerinden kendinizi kurtarın bırakın düşen düşsün..

Üzerinde ters binme hareketi, bacakları kaldır dizleri çek vs akrobasi felan yaparak 100 liralık peg, ayna artık her neyse masrafından kurtulmak için vücudunuza zarar vermek mantıklı değil.

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    @Granis;

Dostum tekrar geçmiş olsun. Zaten senin pozisyonda yapılabilecek bir şey yokmuş. Artçılı düşüşü tutmak mümkün olmuyor.

@GezeGeze;

Cok guzel anlatmissiniz tebrik ve tesekkur ederim. Ben beceremedim

@Zümer;

Motosilet eksik bir makinedir. Surucusu olmadan kendi basina dengede duramaz. Surucu de insan oldugu ve insan dedigimiz sey mutlaka hata yapacagi icin;

Istedigin kadar egitim ve tecrube sahibi ol, Motosikletin anlik denge kaybI yaşaması ve motosikletten düşmek motorcunun kaderidir. Bunu hepimiz böyle kabul etmeli ve motora devam edeceksek bunun bilinciyle devam etmeliyiz.

Ilk 2 yilimda Sayisiz defa dustum, gercekten belki de bu forumda benim kadar dusmus adam yoktur. Konustugum her sey tamamen tecrube ederek ogrendigim seyler. Düşme anında bazen yapılabilecek hiçbir şey yoktur, ama bazen yapılabilecek ve durumu kurtarabilecek yöntemler vardır. Denemek isteyen adam için yöntemi söyledim. Isteyen dener isteyen motor düşsün diye bırakır.

Motorunu düşürmek istemeyen ve o pozisyonda sen istedigin kadar birak dussun desen de motoru bırakmayacak, ama yöntem bilmediği için de kendini sakatlayacak 1 kişiye bile yöntemi gösterebilmissek kardir.

Onun için böyle Akrobasi vs söylemler, alay edici-aşağılayıcı üslup gereksiz ve zararli. Sahsen ben alinmam, umrumda olmaz ama Konuyu okuyup yontemi anlayabilecek 1 kisiyi bile negatif etkilemek kotu bir sey. eleştirin, anlamadigin yer varsa düzgün şekilde söyleyebilir ya da sorabilirsin.

Bu arada motor koruma takozu, eskiden acemi takozu olarak geçerdi. Olduğun yerde düştugun zaman motor fazla zarar almasın, bacağını da sikistirmasin diye üretilen bir şey. Dikkat, sadece olduğun yerde ya da çok düşük hızla düşmede fayda sağlar. Sert darbede dağılması gerekir. Bunun için üretilmiştir, bunun için saseye 90 derece acıyla baglanmasi sıkıntı yaratmaz. Bu ürüne motor koruma demiri muamelesi yapilmaz ve motor koruma demiri işlevi beklenemez. Kalkıp demir takoz yaparsan saseyi bukersin.
    maktama ve a.payza bunu beğendiler.

Motosikleti
    Dominar D400
    Bu "durduğu yerde motor yatırma" olayından dolayı yeni aldığı motoru düşürmemek için femur kemiğinin((bacağı kalçaya bağlayan kemiğin ) baş kısmını kıran arkadaşım var. Çok şükür sağlığına kavuştu şuan ancak motora binemiyor.
    sonuç; Diğer arkadaşların da dediği gibi bırakın düşen motor olsun, siz kendiniz kurtarmaya bakın.

KIDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Geçmiş olsun, bacağın benim bacağımın normal halinden sağlam gözüktü morluk aradım bacağında ve ilk defa bir erkeğin bacaklarına bu kadar uzun süre baktım tuhaf hissediyorum tekrar geçmiş olsun
    oyunageldim ve chetaq bunu beğendiler.
    'Saygı göster, saygı gör.'

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Olmuş balon geçmiş olsun,benim böyle sorunlarım yok şükür 😃
    Bu arada baş parmağın yanındaki iki parmağınız birmirine fazla yapışık,o nedenle bu iki parmak kısa
    Doktorlar dengede sorun çıkarmadığından herhangi bir müdahale etmiyor,sadece estetik,yeğenimden biliyorum😊

Motosikleti
    .
    Orta iç kısımda eziklik var gibi beş cm ara ile. fotograf o açıyı almadığı için birşey yok gibi duruyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baba motor düşecek mi ? Atlayın üzerinden kendinizi kurtarın bırakın düşen düşsün..

Üzerinde ters binme hareketi, bacakları kaldır dizleri çek vs akrobasi felan yaparak 100 liralık peg, ayna artık her neyse masrafından kurtulmak için vücudunuza zarar vermek mantıklı değil.
    Aynen. Bişey de olmuyor zaten, koruma demiri olmasa bile. Aynalar döner, geri vidalanır. Pegler zaten yaylı. Fren veya vites pedalı düzeltilir, oldu bitti. Tüm motosikletlerimi yatırdım. Şükür bana bişey olmadı hiç.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Kübra006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben düşündüm arkadaşın ne demek istediğini anladım
    muhahaha

Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan cıkar
    sen yumurtadan (), kübra tavuktan çıkmış

geçmiş olsunn kardeş

Gecmis olsun

Motosikleti
    .
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    muhahaha

sen yumurtadan (), kübra tavuktan çıkmış
    Pardon Pardon ben mi anlamadım sen yumurtadan çıkmışsın kübra tavuktan çıkmış ne demek.çok küstahça.bence sizde komik oldum kafalarından çıkın bir an önce oksijensizlik pek zorlamış.

Hayret hiç kimsede motor'a koruma demiri taktırmayı düşünmüyor musun dememiş.

Gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkurler . Motorda koruma takozu var ancak yere o kadar yatmadi, bir kac saniyelik yuklenme sonucunda oldu.

a.payza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (yeni kasa) Yeşil Renk
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecmis olsun dostum. Motor olduğu yerde anlık denge bozulması sonucu yana yatmaya başlarsa, yattigi taraftaki ayağınızı yere koyun ve motora doğru dönün.(aynı anda diğer bacaginizi dizden kırıp kalcaniza doğru yukarı kaldirin, bacaginiz sele üzerine gelecek). Ardından dizinizi biraz kırarak motora dayanın. Bu sayede vucudunuzun en kuvvetli bölgesi ve fizik olarak en sağlam şekilde motoru tutuyor olacaksınız.(doğru kas grupları doğru yönde çalışarak motoru tutacak) Seri şekilde diğer bacaginizi da ilkinin yanına indirince dengeli şekilde motordan inmiş olursunuz. Şimdi motoru sifir noktasına (yere 90 derece dik olacak sekilde) geri alın ve tekrar binin.
    Öncelikle geçmiş olsun
    Benimde başıma şöyle bir olay geldi;
    Önde dayım kendi motosikleti ile giderken bende kendi motosikletimle arkadan onu takip ediyordum alibeyköydeki barajın orada kumlu gibi olan toprak yolda
    hatta artçı olarak eşim de benimle beraberdi motosiklette iki kişiydik hafif yokuş yukarı eğimli yolda giderken dayımın önündeki araç aniden fren yaptı sebepsiz yere öküz gibi bizim de durma mesafemiz vardı 2 motorda durdu fakat benim durduğum kısımda ayağım bile kuma/toprağa gömülüyordu o derece sıkıntılı yokuş yerde aniden durunca hafif denge kaybı ile beraber motoru tutamayıp olduğumuz yerde sol tarafa yan yattık motosiklet biraz benzin akıttı o kadar
    ama o adama az sövmedim hani...
    şimdi benim durumumda artçı ile beraber motosiklette 2 kişi halinde giderken pek bir strateji şansı kalmıyor
    Ama tek kişi olduğumuz durumda ani bir refleks ile ön freni sıkıp ter istikamete ağırlığı vererek de devrilmeden kurtarmak mümkün o da başıma geldi ondan biliyorum

Ha bu arada Sayın "capozzz" nickli arladaşım senin dediğin güzel bir hamle olsada arka çantası büyük olan bir motosiklette sağ bacakla öyle dizi çevirmek için sol bacağı kurtarmak da pek kolay olmaz sanırım
    Yani dediğini yapmaya çalışırken beceremeyip de sol ayağı takılırsa vatandaş daha sıkıntılı bir incinme yaşayabilir

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------

(motosikletin eğildiği yöndeki ayaktan kuvvet alıp yatış açısı artmadan ağırlığın yükü paralel olarak artmadan ayak ve kol kuvveti ile ters istikamete iterseniz motosikleti kurtarırsınız yan yatmaktan ama dediğim gibi ön freni sıkıp tekeri sabitlemeyi unutmayın)
    capozzz bunu beğendi.

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Ha bu arada Sayın "capozzz" nickli arladaşım senin dediğin güzel bir hamle olsada arka çantası büyük olan bir motosiklette sağ bacakla öyle dizi çevirmek için sol bacağı kurtarmak da pek kolay olmaz sanırım
    Hem de hiç kolay olmaz Artçı varsa, selenin yolcu kısmına ahtapotla falan eşya bağlanmışsa, arka çanta seni normal inişte bile zorlayacak kadar büyükse benim yöntem yalan olur. Ağır motorlarda da ağırlığı ters tarafa vermek pek yemiyor Bende cruiser olduğu, arka çantam olmadığı, selem yere yakın olduğu için kendi dediğim yöntem her zaman işime yarıyor. Farklı şartlardaki farklı motorlar için farklı yöntemler geçerli.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)