Başlangıç İçin Mt25 Nasıl ?
Reklamlar
-
Öncelikle herkese merhaba,
foruma yeni kayıt oldum.Şu sıralar motosiklet arayışı içindeyim . Yaklaşık 1 yıldır motosiklet sevdası başladı.İlk defa motosiklet kullanacağım.4 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum belki kavrama konusunda bir nebze kolay şekilde kavrayabilirim olayı.
Görüntü açısından R25 çok iyi görünüyor fakat başlangıç motoru değil diyorlar.Bir de kullanım rahatlığı açısında mt25 'i tavsiye ediyorlar.250 cc lik değil de 125 likle mi başlasam yoksa , 125 lik motosiklet kısa sürede yetersiz gelip , bir de ikinci el motosiklet satmayla uğraşmayıp 250 le mi başlasam? Sizin tavsiyeniz nedir acaba? İlkbahar gibi hayırlısıysa almayı planlıyorum. Ekipman , ehliyet ücreti , trafik sigortası v.s max bütçe 14-15 bin lira olarak planladım.
Reklamlar
-
-
Daha ehliyet yok. İlk önce a2 almanız lazım. Yerinizde olsam 2.el 125cc ybr125 alırım. Çok fazla para vermem. Ybr yi bir kenara koyar uzun yıllar binerim. Sehiricinde sağa sola gitmeye. Bakkala, fırına pideye eksige gitmeye kenarda durur. Kalan 9.5 10 bin lira paraya da temiz bir cbr250r alırım spor amaçlı haftasonları birkaç saat binerim.
-
mrkcn adlı üyeden alıntı
Öncelikle herkese merhaba,
foruma yeni kayıt oldum.Şu sıralar motosiklet arayışı içindeyim . Yaklaşık 1 yıldır motosiklet sevdası başladı.İlk defa motosiklet kullanacağım.4 yıldır aktif olarak araç kullanıyorum belki kavrama konusunda bir nebze kolay şekilde kavrayabilirim olayı.
Görüntü açısından R25 çok iyi görünüyor fakat başlangıç motoru değil diyorlar.Bir de kullanım rahatlığı açısında mt25 'i tavsiye ediyorlar.250 cc lik değil de 125 likle mi başlasam yoksa , 125 lik motosiklet kısa sürede yetersiz gelip , bir de ikinci el motosiklet satmayla uğraşmayıp 250 le mi başlasam? Sizin tavsiyeniz nedir acaba? İlkbahar gibi hayırlısıysa almayı planlıyorum. Ekipman , ehliyet ücreti , trafik sigortası v.s max bütçe 14-15 bin lira olarak planladım.
merhaba,
bende senin gibi yeni başladım asli düşüncem cc çok önemli degil! neden. kişi kendini bildikten sonra. ama maalesef öyle olmuyor azıcık alışınca hemen gazlamak istiyor insan iki gün binince prof oldum sanıyosun ama öyle değil ve çok tehlikeli maalesef
mt 25 bende düşünmüştüm ama nedense korktum makineden sebebini bilmiyorum u dönüşü yapıp bajaj pulsar ns 200 aldım 4 ay oldu performansı ve gazlaması iyi başlangıç için gayet yeterli mt 25 de olabilir aynı seviyede r 25 daha çok tutuluyor dıyebilirim. başlangıç için yeterli
-
Ben 2 ay önce başladım anca 1.000 km yaptım 250cc motor ile (hyosung gt 250 naked) , araba kullansanızda trafiğe ilk çıkış korkutucu , ezilecek böcek gibi hissetmiştim 1 ay boyunca ve çok az km yapıyordum .Binmeden öğrenilmez deyip bursa-istanbul yaptım tüm korku vs bitti saatlerce üstünde olunca anca yani. 125 cc. Bence kötü sollama yapmak sıkıntı olabiliyor basıosun gitmiyor ama buda kaza riskini azaltıp sakince sağ şeritten gitmeni sağlıyor . Ben 100kg olduğum için 250 cc tam geliyor bugün ucuza kapatayım diye hyosung almıştım ama yok abi fren falan rezalet yok gibiymiş arkadaşın mt07 sine biniorm arada ohoo motor değil onun yanında . Bence ktm duke 200 falan bakın derim 70-85kg arası iseniz ,boyutu ufak elektrikli bisisklet hissi verdi benim hyosung dan sonra. Kıvraklığı çukurdan kaçmayı o tarz motorla rahat yaparsınız acemiyiz sonuçta.KTM Duke250 bile olur dicemde çok atik diyorlar el ayarı alışmadan korkutabilir duke 125 bile düşük kilodaysanız iyi tercih bence. Acemiden acemiye tavsiyeler
-
Harpooner adlı üyeden alıntı
Ben 2 ay önce başladım anca 1.000 km yaptım 250cc motor ile (hyosung gt 250 naked) , araba kullansanızda trafiğe ilk çıkış korkutucu , ezilecek böcek gibi hissetmiştim 1 ay boyunca ve çok az km yapıyordum .Binmeden öğrenilmez deyip bursa-istanbul yaptım tüm korku vs bitti saatlerce üstünde olunca anca yani. 125 cc. Bence kötü sollama yapmak sıkıntı olabiliyor basıosun gitmiyor ama buda kaza riskini azaltıp sakince sağ şeritten gitmeni sağlıyor . Ben 100kg olduğum için 250 cc tam geliyor
bugün ucuza kapatayım diye hyosung almıştım ama yok abi fren falan rezalet yok gibiymiş arkadaşın mt07 sine biniorm arada ohoo motor değil onun yanında . Bence ktm duke 200 falan bakın derim 70-85kg arası iseniz ,boyutu ufak elektrikli bisisklet hissi verdi benim hyosung dan sonra. Kıvraklığı çukurdan kaçmayı o tarz motorla rahat yaparsınız acemiyiz sonuçta.KTM Duke250 bile olur dicemde çok atik diyorlar el ayarı alışmadan korkutabilir duke 125 bile düşük kilodaysanız iyi tercih bence. Acemiden acemiye tavsiyeler
Teşekkürler hepinize yorumlarınız için.
Yeni cbr250rr nasıl acaba . Fiyatı en az 18-19 olur gibi görünüyor.2 silindir mi acaba ?
Bunun dışında kawasaki 250sl'de dikkatimi çekmiyor değil.R25 ve MT25'in ABS'siz olması biraz soğuttu açıkçası. Ne de olsa acemiyim panik frende yerle buluşmam an meselesi olur
-
Benşm sana tavsiyem ybr, bajaj, cbf 150 gibi ikinci el satışı kolay yapılabilecek bir motorla başlayıp biraz kullanmayı, trafiği okumayı öğrendikten sonra 250 cc klasmanına geçmen.
Kawasaki sl25 yamaha mt25 r25 gibi motorlar kullanmayı öğrenirken acemilik safhasında zorluk yaşayabileceğin motorlardır ve herhangi bir düşme kaza sonrasında maddi olarak oldukça zora sokabilir.
¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)