Yeni Ehliyet Sistemine Göre A2 Ehliyet İle 600cc Kullanmak
Reklamlar
-
Ben yıllardır ehliyetsiz motosiklet kullanmak durumunda kaldım. Bu sene ehliyetimi alıyorum fakat yeni sisteme göre A2 de belli sınırlandırmalar var yaşımda 23 ve ortalama 5-6 yıllık orta derecede tecrübem var. Yavaştan 600cc motosiklete geçmeyi planlıyordum fakat bu yeni sistem hayallerimi yıktı. Yeni düzendeki A2 ehliyet ile 600cc motor kullanmam ne gibi sıkıntı çıkartır. Motosiklet alma planımı sıfır 250cc yerine 600cc den yana kullanacak gibiyim.
Reklamlar
-
Yeni sisteme göre şöyle bir tablo mevcut
- A1(otomatik) Ehliyet / 50cc – 125cc Arası / Ehliyet Yaşı 16
- A1 (vitesli) Ehliyet / 50cc – 125cc Arası / Ehliyet Yaşı 16
- A2 (otomatik) Ehliyet (35 kw kadar) / 125cc – 600cc Arası / Ehliyet Yaşı 18
- A2 (vitesli)Ehliyet(35 kw kadar) / 125cc – 600cc Arası / Ehliyet Yaşı 18
- A Ehliyet / 600cc ve Üzeri / Ehliyet Yaşı 21
Anladığım kadarıyla 600 CC kullanabiliyorsun ama üzerini kullanamıyorsun.
-
-
Bende motora yeni başlıcam , a2 ile en fazla 250CC kullanıyorsun diye biliyorum o yüzden ilerde CC yükseltme yaparım diye direk A ya yazıldım ben
-
Yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanirsaniz, Allah korusun bir kaza durumunda ,%100 hakli bile olsaniz, ne sigorta nede kasko oder parayi, kendi motorunuzun gittiginemi yanarsiniz yoksa, ustune birde karsi taraftan cikabilecek yuklu arac masrafinami.. hele birde karsi taraf sakatlanir yada ölür ise vay ki halinize ne vay hemde. Bir dava acarlar hem iceride yatar hemde oyle bir tazminat odersiniz ki ocaginiza incir dikilir.
-
musclegent adlı üyeden alıntı
Bende motora yeni başlıcam , a2 ile en fazla 250CC kullanıyorsun diye biliyorum o yüzden ilerde CC yükseltme yaparım diye direk A ya yazıldım ben
Benim A alma imkanım da yok malesef kimlikte yaşım küçük yazıldığı için 1 yıl daha beklemem gerekiyor. Ama ne kadar riski olduğunu bilmiyorum ama heralde A2 alsam bile 600cc kullanırım gibi yani gidişat onu gösteriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------
Shamy adlı üyeden alıntı
Yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanirsaniz, Allah korusun bir kaza durumunda ,%100 hakli bile olsaniz, ne sigorta nede kasko oder parayi, kendi motorunuzun gittiginemi yanarsiniz yoksa, ustune birde karsi taraftan cikabilecek yuklu arac masrafinami.. hele birde karsi taraf sakatlanir yada ölür ise vay ki halinize ne vay hemde. Bir dava acarlar hem iceride yatar hemde oyle bir tazminat odersiniz ki ocaginiza incir dikilir.
Tabi işin o kısmı da var zaten o yüzde körü körüne kalkışmadım böyle birşeye hala ikilemdeyim fakat yıllardır motosiklet kullanıyor olmanın üstüne ehliyet almak istediğimde 250cc yi geçemiyor olmak biraz koyuyor açıkçası. Çaresiz bir şekilde bir yandan da A2 ehliyet e sorun olmayacak gücü tatmin edebilecek naked motorlara da bakıyorum.
-
jiangshree adlı üyeden alıntı
Ya o işin ayrıntısını da düşünmüşler ne yazık ki. A2 ile kullanabilecegin motor
35 kw, 47 hp, 600cc ve 0,2 güç ağırlık oranını geçmeyecek.
Yani bu duruma bakılırsa çoğu 400-500cc motorları bile kullanamıyoruz
BEN HERALDE EHLİYETİ ALSAM BİLE DÜZENİ UMURSAMAYARAK 600CC YE BİNERİM.
YANİ DURUM ONU GÖSTERİYO
umursama tabi bir kaza bela olsa bile polis, savcı, hakim, karşı tarafın avukatı uğraşıyor yani kısacası senin bir şey yapmana gerek yok sen sürmene devam et. şakası bir yana nedir seni limitlerin kuralların dışına iten. nedir bu mecburiyet
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
umursama tabi bir kaza bela olsa bile polis, savcı, hakim, karşı tarafın avukatı uğraşıyor yani kısacası senin bir şey yapmana gerek yok sen sürmene devam et. şakası bir yana nedir seni limitlerin kuralların dışına iten. nedir bu mecburiyet
Ya şöyle söyliyim yıllardır motoru ehliyetsiz kullandım. Artık ehliyetimi ve düzgün iyi bir motorumu alayım dediğimde böyle birşey ile karşılaştım. Bütçemi ve herşeyimi ortalama 600cc-800cc lik naked bi motora göre ayarlamıştım. Fakat gel gör ki böyle birşeyi öğrendim sonradan. Çevremdekiler al bin birşey olmaz diyorlar. Bir yanda 2. el 600cc lik bi motor için biriktirdiğim parayı 0 250cc lik bir motora vermek zorunda kalmak ama en azından kafamın rahat olması varken diğer yanda istediğim motoru alabilmek ve ehliyeti riske etmek var.
-
Mersin İl Temsilcisi
bir adam kendini ihbar edermi yaa..
-
-
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/148958-2016-motosiklet-ehliyet-yasasi-akillarda-soru-kalmasin.html
Sadece cc ye takılma.
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/148958-2016-motosiklet-ehliyet-yasasi-akillarda-soru-kalmasin.html
Sadece cc ye takılma.
Sadece cc ye takılmıyorum zaten başlarda çok umursamadım alabilecegim motorları ona göre aramaya başladım fakat kw-hp ve güç ağırlık oranı bile sorun olduğunu görünce daha da sıkıntı oldu benim için. Çünkü 400-500 cc lik motorlar bile güç ağırlık oranına uymadığında A2 dışı kalıyor bu da çok sıkıntı oldu bana
-
Bende 10 senedir motor alıcam diye hayaleribdeydim ama hep ehliyet engel koydu bana 2016 başında almaya niyetlendim yeni sistem dediler yaşım 24 üstü olduğu için A sınıfını aldım sende 23 sün 24 gir git A sınıfı al ama dert yaptın kendine
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
Kurallara sonuna kadar uyalım. Forumda birçok örnek var,sonra çok büyük pişmanlık içindeler keşke diyorlar. Kurallara uyun genç kardeşim.
-
MeNGuC adlı üyeden alıntı
Bende 10 senedir motor alıcam diye hayaleribdeydim ama hep ehliyet engel koydu bana 2016 başında almaya niyetlendim yeni sistem dediler yaşım 24 üstü olduğu için A sınıfını aldım sende 23 sün 24 gir git A sınıfı al ama dert yaptın kendine
Ama ben paramı biriktirmiş herşeyi planlamış ayarlamıştım o koydu bana. üstelik en iyi ihtimalle 1 yıl fark var arada. Hadi onu da geçtim sadece cc de değil kw-hp vs birsürü kısıtlama var onları da hesaba alınca benim zaten önceki yıllarda kullandığım motorlardan farksız bir motor alma imkanım oluyor sadece. 18-19 bin lirayı da 250cc lik motora vermek istemiyorum açıkçası şuan
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Salurbey adlı üyeden alıntı
Kurallara sonuna kadar uyalım. Forumda birçok örnek var,sonra çok büyük pişmanlık içindeler keşke diyorlar. Kurallara uyun genç kardeşim.
Ya zaten benimki bir düşünceden ibaret. Sadece birikimimi beni idare edebilecek A2 ye uyumlu ve güç atiklik konusunda tatmin edebilecek bir motorda kullanmak istiyorum. Yani iyisini sağlamını güçlüsünü almak varken tatmin etmeyecek bir motora 18-19bin liramı heba etmek istemiyorum çünkü benim için baya büyük bir para o yüzden bir türlü karar veremedim ve A2 nin yeni sistemi beni deli ediyor.
-
Mersin İl Temsilcisi
jiangshree adlı üyeden alıntı
Ama ben paramı biriktirmiş herşeyi planlamış ayarlamıştım o koydu bana. üstelik en iyi ihtimalle 1 yıl fark var arada. Hadi onu da geçtim sadece cc de değil kw-hp vs birsürü kısıtlama var onları da hesaba alınca benim zaten önceki yıllarda kullandığım motorlardan farksız bir motor alma imkanım oluyor sadece. 18-19 bin lirayı da 250cc lik motora vermek istemiyorum açıkçası şuan
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Ya zaten benimki bir düşünceden ibaret. Sadece birikimimi beni idare edebilecek A2 ye uyumlu ve güç atiklik konusunda tatmin edebilecek bir motorda kullanmak istiyorum. Yani iyisini sağlamını güçlüsünü almak varken tatmin etmeyecek bir motora 18-19bin liramı heba etmek istemiyorum çünkü benim için baya büyük bir para o yüzden bir türlü karar veremedim ve A2 nin yeni sistemi beni deli ediyor.
yok yoook ne memuru ehliyet bey..
yok, sadece düşüncedeymiş..
sonra artık, şeederse
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
yok yoook ne memuru ehliyet bey..
yok, sadece düşüncedeymiş..
sonra artık, şeederse
Ama cidden insanı resmen teşvik ediyorlar şimdi de almaya karar verdiğim motorun yurtdışı ve türkiye fiyatına baktım daha bi deli oldum.
abi bir motorun yurtdışı sıfır fiyatı 5999 $ iken Türkiye deki fiyatı nasıl 6700 € olabilir ya böyle bi ötv şekli yok !
A2 ehliyet yüzünden cc düşür, elindeki paranı düşük cc alabilecek şekilde kısıtlan, onu da geçtim bu gidişle 2. el 2013-2014 model motor almak durumunda kalacam. Nerden nereye...
-
24 Aralık 2018, 12:03
Ya her şeyi birbirine soktular şaştık kaldık
-
24 Aralık 2018, 12:16
Bence direk a ehliyet al bak keyfine
-
24 Aralık 2018, 12:36
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)