arkadaşlar tavsiyeler için teşekkür ederim.kısaca bir anlatıyım.ben okurken ulaşım şartları çok zorlu bir şekilde okuduğum için ilk işim otomobil almak oldu.ikinci elde kazalıya denk gelirim diye ehliyeti bile almamışken sıfır araç almıştım.köy yollarında kendim gide gele dura kalka alışmıştım.şuan ikinci otomobilimdeyim toplamda ikisinde 150 bin km den fazla yol yaptım.arabayı manuel alıştığım için otomatik kullanamıyorum.yani demek istediğim motorsiklet benim en büyük hayalim.ben motorsikleti hız,gösteriş,cc yüksekliği merakı ile istemiyorum.sürüş teknikleri,viraj sanatı,kaza anı refleksleri,bir motorun tüm anatomisiyle mekaniğini öğrenmek istiyorum.eğitimsiz,yüzeysel bir merakla yola çıkarsam,ihtihara davetiye olduğunuda biliyorum.otomobilde bile ilk işim lastik değiştirmeyi öğrenmek oldu.otomobilde olsun motorda olsun asla usta olunmaz bunuda biliyorum.dediğim gibi yeni yılda alıcam onun için derin bir araştırmaya girdim çok iyi bir 2. ele denk gelirsem oda oluryemek ye diyen arkadaşlarda sağolun iyi dilekleriniz için ama ben küçüklükten beri böyleyim.özel protein diyeti yaptım mama kullandım ama alamıyorum