Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Nasıl Bir sınav Nasıl bir motor

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kanuni Breton 150
    Merhaba abiler arkadaşlar ya bugün sınava girdim direksiyon sinavina ve malesef kaldım.Bu nasıl bir şeydir motor mondial 100uag debrajı çapraz bir şekilde geliyor fren desen hafif dokunmayla pusuyor motor 8 çizerken reflexten dolayı ayağımı yere dokunurdum 1 saniye bile surmedi kaldın dedi bu nasıl birseydir yav bide bu 2.sinava ne kadar ücret verecegiz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    berktknzgl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende bugün aynı sınava aynı motorla girdim. Tabi senin girdiğin motorun bakımları geciktirilmiş olabilir, kötü kullanılmış olabilir vs. Sınavı geçmenin kuralları bildiğim kadarıyla hiç bir kukayı devirmemek, sekiz çikerken ayağını kesinlikle ama kesinlikle yere deydirmemek (en dikkat ettikleri kural bu), rampadan düşmemek, motoru istop ettirmemek ve motoru devirmemek. Bizdede 3-4 kişi bu hatalardan birini yaptılar ve hemen motordan indirildiler. Bir sonraki sınav bildiğim kadarıyla 1 ay sonra ve ücreti 70 lira. Tabi kursunu arayıp sorman iyi olur. Geçmiş olsun.

Alıntı berktknzgl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bugün aynı sınava aynı motorla girdim. Tabi senin girdiğin motorun bakımları geciktirilmiş olabilir, kötü kullanılmış olabilir vs. Sınavı geçmenin kuralları bildiğim kadarıyla hiç bir kukayı devirmemek, sekiz çikerken ayağını kesinlikle ama kesinlikle yere deydirmemek (en dikkat ettikleri kural bu), rampadan düşmemek, motoru istop ettirmemek ve motoru devirmemek. Bizdede 3-4 kişi bu hatalardan birini yaptılar ve hemen motordan indirildiler. Bir sonraki sınav bildiğim kadarıyla 1 ay sonra ve ücreti 70 lira. Tabi kursunu arayıp sorman iyi olur. Geçmiş olsun.
    Malesef artik 70 tl degil sinav harci+2 ders ucreti odemeniz gerekiyor.Buda 200 kusur lira civari sanirsam.

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Geçmiş olsun. Ben de haftaya gireceğim, mt7 ile bir gün pratik yapabildim ve araya 20 gün girdi.. Hafif bir tedirginlik var.

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Kurs motorları yatmadan kalkmadan dolayı problemlidir
    2 sene önce ehliyeti almadan önce küba bir motor ile sınava girdim motor resmen pert sınavda motoru çalıştıramadım sonra kurs hocası zar zor çalıştırdı sonra trafikte duruyorum motorun boşta ışığı yanıyor debriyajı bıraktım tak dedi stop etti sonra çalıştırıp yoluma devam ettim
    Adam zaten kurs motorunun bakımını yapmaz anca kaza falan yapacak anca öyle servise götürür

Direksiyon sınavında önemli olan debriyaj ayarıdır.1. Vitesin çekişi güçlü olduğu için ,gazı kapatıp açınca dengeniz bozulabilir. Manevraları 2. Vitesde yaparsanız zorluk çekmezsiniz.

Bende 15 ekimde gircem taktik pls

A.Volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 HONDA CBF 150
    Alıntı selsa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Ben de haftaya gireceğim, mt7 ile bir gün pratik yapabildim ve araya 20 gün girdi.. Hafif bir tedirginlik var.
    MT07 ile pratik mi yaptınız?
    Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    ben cb125 ile girdim tek seferde geçtim , öyle abartılacak birşey de yoktu, :D

Motosikleti
    2015 Sym Joyride evo 200i
    Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen , bende 1 gun kurs un sagladigi mt07 ile 1 gun pratik yapma firsati buldum hatta sinav aracida o mt07 olacak, arkadasla ayni zamanda yani bu haftasonu sinava giricem bende

macremmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hocam sizi çok iyi anlıyorum sürücü kurslarının motorları hakkaten çok kötü durumda ve kesinlikle bu işe sağlam bir el atılmalı sınav hocası geliyor motor durduğu yerde ikin frenlerine bakıyor tamam diyor binip gitse görecek motorun ne kadar vahim olduğunu çoğu kişi aslında motordan dolayı kalıyor sınavlarda malesef

kurs tanıdık değilse sınav parası haricinde 2saat ders ücreti alabilir

Motosikleti
    CBR 250R 2016 (S) - NC 750X 2017
    Bende ayın 24 ünde sınava girdin. Girmeden önce toplam 3 hafta sonu eğitim vardı hepsine katıldım. Motorlar çok iyi durumda ve her cc de motosiklet vardı. 125 cc ile başlayıp sınava gireceğim 500f e kadar hepsini kullandım. Sınavda da kurstaki herkes başarılı oldu (sınava gecikenler haric) bence düzgün bir kurs bulmalısınız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Tvs Rtr 200
    @pitho kurs yeri ve adı nedir? Teşekkürler

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı macremmm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam sizi çok iyi anlıyorum sürücü kurslarının motorları hakkaten çok kötü durumda ve kesinlikle bu işe sağlam bir el atılmalı sınav hocası geliyor motor durduğu yerde ikin frenlerine bakıyor tamam diyor binip gitse görecek motorun ne kadar vahim olduğunu çoğu kişi aslında motordan dolayı kalıyor sınavlarda malesef
    Motosiklet surmeyi bilmiyorlar ki benim zamanımda 8 çizerken biri stop etti indirdiler hoca eliyle getirdi motosikleti
    Hoca derken sınav günü mebden gelenler

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Alıntı A.Volkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynen sırasıyla ybr125-pulsar ns200-mt7 ile eğitim verdiler kurstan

Bende Cumartesi MT 07 ile giriyorum sınava kısmetse.Kurslar aday motor kullanmayı hiç bilmiyorsa direkt pahalı motorsikleti vermek yerine yavaş yavaş üst motorsiklete geçiyorlar.Banada önce Yuki 250 cc teklif ettiler ama ben A sınıfı için baştan bunla yaparım diyince ses çıkarmadılar.Geçen hafta iki saat pisstte çalışma yaptım bir arkadaşın dediği gibi bu öyle bir sınav ki en usta yılların motorcusu bile o heyecan o ambiyans ile beklenmedik birhata yapabiliyor.Yirmi kere sekizden geçtiysem ondokuzu hatasız ama bir tane hata mutlaka çıkıyor o bir sınava denk gelirse mecbur kalacağız.Sanırım bu işin çözümü tamamıyla sakin olmakta.

SONSiyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok :(
    Benimde ehliyetim çok eski değil fakat şöyle belirteyim uzun boylu birisiysen motosiklet ile dubaları geçtikten sonra yavaşla biraz ve seleden kendini azıcık arkaya kay bacağın ile gövdeye baskı yap yani bütünleş daha sonra sekizden sonra bizde platform vardı orada seleden öne gel ve gövdeye yapış. Eldiven platform için pek tavsiye demeyeceğim çünkü ileri bakman lazım ve kalın bir şey olursa o heyecan ile hissedememe ihtimalin var nereden biliyorsun diye sorma kendi başıma geldi yeri öptüm ahaha :D

Benim şansıma köpek kovaladı beni ehliyet alırken yapmasalardı iyiydi sonra yolda daha durmadım onlarda bir şey diyemedi tabi ki :D

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Way be bizim 700 lük makina kursiyerlerin eline düşmüş demek.. :(
    Gidin XJ6 alın bari hiç olmazsa daha sakin ve ucuz makina, canım sıkıldı

Motosikleti
    CBR 250R 2016 (S) - NC 750X 2017
    Alıntı pinkcrow7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @pitho kurs yeri ve adı nedir? Teşekkürler
    Kurs yeri Kadıköy/İstanbul. Gelişim Sürücü Kursu. Eğitim alanı E5 karayolu üzerindeki eski Salı Pazarı.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)