Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Aileyi motora ikna ?

REKLAM ALANI
    Aquaium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT07 MOTOCAGE
    Bunun en etkili çözümü dövme yaptırmaktır. Ailenden gizli gidip bir motosiklet dövmesi yaptırıyorsun ve ailen motosikleti ne kadar sevdiğini görerek sana destek oluyor.
    En azından bende işe yaramıştı, sende durum ne olur bilmem.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    .
    Annemle yakın bir yere yemek yemeğe ve sonrasında dolaşmaya gitmiştik.Yaz mevsimi,akşam olmaya başlıyor.Araba ile gelirken motorsikletli bir grup görmüştük.Aynı grup çarşı bir yere parketmiş.Benim uzun zamandır aklımda olan bir fikirdi ama konuyu henüz açmamıştım.Sonra motorsik sahipleri yok ortada fırsattan istifade inceliyoruz.Anneminde dikkatıni çekti.Motorsikletlerde tam fuar havasında,bir camekan eksik yepyeni duruyorlar.Sonra annemle bakıştık,bakıştık ve bakıştık.Beni anladı.İlk araba alma fikrimde beni çok desteklemişti.Okurken ulaşım şartları çok zor bir yerde okumuştum,bu sebeple atanınca ilk hayalim otomobil almaktı.Ehliyetim bile yokken,ikinci elde arızalıya denk gelirim diye sıfır araba almıştım,köy yollarında kullana kullana alıştım.Mekanik düzenlemelere ilgim olduğu için ilgi,merak ve hırs ile öğrenmiştim.Anneme bundada çok ilgili olduğumu söyledim.Videolar izlettim.Hatta geçen 2-3 yere birlikte motorsiklet bakmaya bile gittikBen başlangıç için düşük cc düşünüyorum birde kilom az olduğu için hafif,orta fiyatlı bir motorsiklet yeterli olur..Annem gitmiş 1000 cc lik,bayinin en pahalı motora bakıyor,o gün gördüğümüze benziyor diyeNaptın anne dedim,ilerleyelim,onun fiyatı ne kadar biliyomusun.Söyleyince şok tabiYaptığınız her davranışta güven vermek çok önemli.Benim panom var odamda yakın ve uzun süreli bütün hayallerimi temsil eden bir resim,magnet,çıkartma yada saçma bir sürü şey asılıdırMotorsiklet resmini,pasaport,bir markanın kazık ayakkabı ve parfümü,(cidden çok pahalı birikim gerektiriyor)projeler ve tasarımlardan önce ve kocaman astımki bilinçaltına iyice yerleştirdim..Dürüst ve açık olun,unutmayın çok iyi durumlar hep iyi ,çok kötü durumlar hep kötü kalmaz.Değişir.Düzgün,baskıcı olmadan,hayal ve hedef sayarak anlatabilirsiniz.Bilinçli bir sürücü olacağınıza önce kendinizi inandırın.Sizin inanmadığınız,yada yanlış inandığınız(hız,gösteriş,ileri model hevesi) şeyler onlarında ikna etmenizi zorlaştırıcaktır.Herşeye rağmen izin çıkmazsa,uzun süreli hayaller arasına erteleyin ama inanıyorsanız asla vazgeçmeyin.

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Dostum oturup konuşarak ikna edemezsin ben çoook denedim olmuyor icraat gerekli önce kask alacaksın eldiven v.s. bu işleri ailen görecek

anlatacaksın korumalarını filan bu şekilde psikolojik olarak alışacaklar yavaş yavaş

Benim de ailemin haberi yok ehliyet kursuna yazildim simdilik ehliyet alinca zaten soylemeyi dusunuyom destek olun 3 5 bisey alayim ins verir babam, kendisinin gencken motoru vardi hayal meyal hatirliyom bilinc altina girmis demekki

Motosikleti
    CG125 ES
    Bizimkiler de kesinlikle izin vermiyordu babam ozellikle alirsan gider satarim diyordu. Universite okurken ayni zamanda calistim gittim kendi paramla motorumu aldim annem pek bisey demedi ama peder aldigimi ogrendiginde 1 hafta filan konusmadi telefonlarimi acmadi sonra nolduysa konusmaya basladi sonra satacam dedim binmiyom zaten dedim oyle oyle oyaladim ama ondan gizli biniyom aslinda o koydeken biniyom eve geldiginde binmiyodum neyse baya zaman gecti anneme sormus okula motorla mi gidiyo diye annemde he gidiyo demis onu da ogrendi ama bisey demedi neyse bigun bodrum katta motorla ugrasiyom sagini solunu tamir ediyom peder de koydeydi ama o gun haber vermeden gelmis motorla ugrasirken gordu soyle bi bakti motorun sagi solu dokuluyo zaten anasini satim :D o herhalde buyuk racing motor filan aldigimi zannediyodu. Guldu ne ugrasip duruyon su kulusturle dedi gitti. Sonra yazin arkadasla motorla gezerken gordu benim ekipmanlar tamdi yine bisey demedi dikkat et dedi. En son yine gecen gun evden ekipmanlarla cikarken gordu soyle bi yukaridan asagiya suzdu ama yine bisey demedi herhalde alistirdik artik :D bence benim ciddi oldugumu ve bilinci bir sekilde surdugumu gorunce rahatladi o yuzden bisey demiyor.

KIDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    1 yıl öncesinden sürekli konusunu açtım sürekli alacam da alacam en son gene karşı çıktılar ama ben 1 hafta boyunca motor aradım buldum kapının önüne çektim sigortasını yaptım herşeyini hallettim ( tabi bütün ekipmanları aldıktan 1 yıl sonra alabildim öncelik herzaman ekipman). 1 hafta kullandım 1 hafta sonra artık babam beni git para çek şu karttan getir, şunu hallet , annemi ve kardeşimi arkama alıp eve bıraktım. Kısacası sana bişe olmasın kendini koru kaza yapma alışıyorlar ama sakın kaza yapma dikkatli ol
    'Saygı göster, saygı gör.'

ozanercanakc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max
    10-15 km o sonraları 600-700-1000 km lere falan çıkıyor :D
    Önce ehliyetini al, kendini geliştir, para biriktir.
    Sonra al motoru, sok eve; ilk gün sıkıntı olur biraz, sonra gerisi gelir.

Motosikleti
    Kuba RX9
    bugün tekrar konustum, yakın mesafede kullanacağım dedim ki planlarım o yönde, şehir dışına falanda çıkmam zaten motorla. uzun mesafelerde araç kullanırım.

anneyi ikna ettik, baba da %50 oranında ikna oldu :D şuan tanıdık sürücü kursu arıyorum fiyatta biraz güzellik yapsınlar diye, sürücü kursu da ayarlarsak, ilk iş ehliyeti almak olacak hayırlısıyla

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    bana motor alın yoksa kendimi debriyaja asarım diye tehdit et.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)