Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

KTM 250abs vs Mt25

REKLAM ALANI
    SAZMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial cub 100. Modelsiz
    Alıntı U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğitimci olduğunuza göre en azından bir yabancı diliniz mevcuttur diye düşünüyorum. Yabancı YouTube kanalları ve Yabancı Forumlara bakarsanız belki onlar size bizim anlatamadıklarımızı anlatır.

Maybach dan inip KTM kullanan insanlar var. Herkesin algı ve ağrı eşiği farklıdır en iyi cevap bir deneme sürüşü yapman.

KTM' nin ayaklıkları[PEG] standart modellere göre daha geridedir bu durum kullanıcıdan kullanıcıya + veya - olarak farklılık gösterir.

Benim açımdan topuklar kuyruk sokumu omurga hizasına denk geldiği için + sayılır. Başka bir kullanıcı bu oturuş pozisyonuna - diye bilir.

Yine ayaklıkların geride konumlanmasından kaynaklı bazı kullanıcılar depoyu dizleri ile saramaz.

Aralarında ki fark atla deve olmadığı gibi örnek verirsek benim boyum 1.86 sizin ki 1.83 gibi.
    [KTM'nin daha ufak bir yapıya sahip olması şehir içi kullanım ve extrem sürüş açısından daha iyidir.]

İnsanların vucut ölçüleri farklı olduğu için kol uzunluğunuza bağlı olarak[Oturuş Pozisyonuda Önemli] eğilme açınız değişiklik gösterecektir.
    Katılıyorum, Boy 173 duke serisine bindiğimde pegler bana göre geride kalıyor ve depoyu kavrayamıyorum. bu da sürüş sırasında affedersiniz testislere zarar verir. Fakat ABS ve kaydırmalı debriyaj farkını göz ardı edemez kimse net. Ben Yamaha kullanıyorum, gitarım da yamaha Ama KTM duruşu bile başka. Ters ve geniş çaplı maşalar bla bla bla

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

Alıntı SAZMAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum, Boy 173 duke serisine bindiğimde pegler bana göre geride kalıyor ve depoyu kavrayamıyorum. bu da sürüş sırasında affedersiniz testislere zarar verir. Fakat ABS ve kaydırmalı debriyaj farkını göz ardı edemez kimse net. Ben Yamaha kullanıyorum, gitarım da yamaha Ama KTM duruşu bile başka. Ters ve geniş çaplı maşalar bla bla bla
    Aha ben yazana kadar 5. sayfaya gelmiş herkes burada elllaaaam....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mccxcix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Kusura bakmayin ama MT-25 ile KTM Duke 250 arasinda daglar kadar fark var; KTM Duke 250 ile MT-25 i kiyaslamak teknolojiye, bilime, kaliteye ve guvenlige ihanettir... Piyasa motoru arayan mt-25 e biner, motordan anlayan kalite isteyen Duke 250 ye... Duke 250, ozellikleriyle 250 cc nin rakipsizidir; WP suspansiyon, bybre frenler, celik fren hortumlari, abssi, kaydirmali debriyaji, yakit tasarrufu, kullanim pratikligi, uzerinde gelen lastikler... herseyiyle farkli, titresim yok degil ama abartildigi kadar kesinlikle yok hele elciklerde hic yok, sadece peglee, bunlarin aksini iddia eden gitsin kanuni kullansin, iyi forumlar...
    zabuzaretta bunu beğendi.

sven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı zabuzaretta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben GSF mezunuyum sanat nedir Gündüz Gökçe'den, Mahir Güven'den öğrendim. Anlayacağınız size ihtiyacım yok sanatı, sanatçıyı alkışlamak için.

Yamaha kötü motosiklet üretiyor demedim ki çok güzel motosikletler üreten bir firma. Kaldı ki KTM firması da babamın şirketi değil. Çıkarımı ben yapmadım, sizlerin yapmasını sağladım orada yanlışınız var. Ben sadece iki adet link paylaştım. Nedir bu fanatizm?
    sanata ve sanatçıya saygım vardır fakat mesnetsiz genellemeler yaparak tahrik eden sensin şu durumda.

yamahanın hangi modellerini kaç km kullandınız da "piyanistler" vs diye mimliyorsun acaba? Yaptığın çıkarımın saçma olduğu konusunda kendi yorumumu yaptım, cevap verilmesine alınıyorsan yorum yapmazsın olur biter. Sonuçta herkesin herkese cevap verebildiği hür bir platform.

Buradaki asıl mesele şu aslında, mt-25 7 ay önce piyasaya çıkmış bir model. Ktm ise; (duke200'den düşünürsek) uzun yıllardır birçok kişinin aldığı veya bir şekilde kullandığı bir model. Herkes kendi tecrübe ettiği motorun en iyisi olduğunu düşündüğü için geri kalan herşey -tü kaka- oluyor. Asıl fanatizm bu bence.
    sven stands ready.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Alıntı sven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buradaki asıl mesele şu aslında, mt-25 7 ay önce piyasaya çıkmış bir model. Ktm ise; (duke200'den düşünürsek) uzun yıllardır birçok kişinin aldığı veya bir şekilde kullandığı bir model.
    Aslında arkadaşın sorusuna kendiniz yanıt vermişsiniz. İki modelin arasındaki farkları arkadaşlar yazmış tekrar etmenin anlamı yok. (lastik, k. debriyaj, ABS vs.) Siz de Duke'un uzun yıllardır piyasada olan ve kendini kanıtlamış bir motor olduğunu söylediniz. Ben de ekliyorum, KTM firması kullanıcılarını dinleyerek Duke serisini sürekli güncelledi ve şuan optimal düzeyde, MT-25 ise dediğiniz gibi daha yeni ve bir çok eksiği olan bir motosiklet.

Motosikleti
    Lifan Traveller 150 - Xmax 250 - NC 750 X DCT
    Alıntı zabuzaretta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında arkadaşın sorusuna kendiniz yanıt vermişsiniz. İki modelin arasındaki farkları arkadaşlar yazmış tekrar etmenin anlamı yok. (lastik, k. debriyaj, ABS vs.) Siz de Duke'un uzun yıllardır piyasada olan ve kendini kanıtlamış bir motor olduğunu söylediniz. Ben de ekliyorum, KTM firması kullanıcılarını dinleyerek Duke serisini sürekli güncelledi ve şuan optimal düzeyde, MT-25 ise dediğiniz gibi daha yeni ve bir çok eksiği olan bir motosiklet.
    Hocam motor kaliteli bile olsa bir çok kişi servisinden şikayetçi hem maaliyet hem yedek parça fiyatlarının fazla olmasından dolayı. Yani uzun vadeli düşündüğümüzde Yamaha Mt25 daha kaliteli olmuyor mu sizce ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    MT 25 arkadaşımda var test ettim duke 250 sadece bir kaç kez gördüm hepsi o ,
    Olay sadece bir ürünün bir birinden iyi olması değil galiba..

Birde bir mal veya hizmeti satın aldıktan sonra ki satış sonrası hizmetler ve bunlara erişilebilirlik..
    Misalen edirnede oturan birisi tekirdağ motor ile gitmeye karar verse yolda motor arıza çıkarsa , adam tekirdağ yamaha servisine motoru bırakır döner. Aynı şey KTM olsa bu adam ne yapacak?
    Aynı şekilde İst oturan iki kişi hadi ya uçmak dereye viraz yapmaya gidelim dese ,Birisinde duke digerinde mt olsa uçmak derede ikisi bir birine çarpıp ufak bir kaza geçirseler ,yamaha sahibi hemen orda servisi yarım saatde gelir kendisi bir hasteneye ugrar kaza ufakta olsa acaba bende sorun var mı yok diye çek upmı nı olur , Ktm sahibinin ise allah yardımcı olsun...Bir serviste geçirirler birde servise gidene kadar..

Tabiki artıları arkadaşlar yazmış,
    Abs ,güzel lastik ile gelmesi, tarzı olan bir motor , hafif olması, görseli güzel

Yakıt konusunda ise ikisi de aynı hızda aşağı yukarı aynı yakar.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı serkany adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakıt konusunda ise ikisi de aynı hızda aşağı yukarı aynı yakar.
    Duke 390 MT25'ten az yakıyo, 250 olanı daha da fark eder.
    zabuzaretta bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Alıntı Ogretmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam motor kaliteli bile olsa bir çok kişi servisinden şikayetçi hem maaliyet hem yedek parça fiyatlarının fazla olmasından dolayı. Yani uzun vadeli düşündüğümüzde Yamaha Mt25 daha kaliteli olmuyor mu sizce ?
    Servis konusunu bilemeyeceğim ama okuduklarıma göre çok fazla şikayetçi olan insan var. Yedek parça, bakım masrafını düşünecek olan insanın zaten almaması gereken bir motosiklet markası KTM. Ucuz maliyetli, cep yakmayan, genel geçer bir motosiklet isteyen tabii ki MT-25'e yönelmeli.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Duke 390 MT25'ten az yakıyo, 250 olanı daha da fark eder.
    Benim motor sikletde yol bilgisayarı var onun verdiği veriler ile drivvo diye bir uygulama var aldıgın yakıtı lt falan yazıyorsun 3bin km test ettim 0,6 lt kadar fark var.

ikisini 6 vitese at 100-120 KM ile sür aralarında 0,3 lt fark olmaz ...

MT fazla yakmasının nedeni duke kuvettli oldugu için milettin harç diye gaz açmasından o 35+ beygiri kulanmasından mütevellit..

Aynı beygiri kulandıgında çok fark etmez..

(yol*iş) aynı

MT25 170KM ile giderken Duke 390 150KM gidiyorsa bu durumda tabi Duke daha az yakar ,yapılan iş farklı...

Motosikleti
    turuncu
    Benim motor sikletde yol bilgisayarı var onun verdiği veriler ile drivvo diye bir uygulama var aldıgın yakıtı lt falan yazıyorsun 3bin km test ettim 0,6 lt kadar fark var.

ikisini 6 vitese at 100-120 KM ile sür aralarında 0,3 lt fark olmaz ...

MT fazla yakmasının nedeni duke kuvettli oldugu için milettin harç diye gaz açmasından o 35+ beygiri kulanmasından mütevellit..

Aynı beygiri kulandıgında çok fark etmez..

(yol*iş) aynı

MT25 170KM ile giderken Duke 390 150KM gidiyorsa bu durumda tabi Duke daha az yakar ,yapılan iş farklı...
    2-3 depoyu virajlı yollarda yüksek devirde bitirdim, yaktığı yakıt 4-4,5 arası duke 390'ın.

o değil de, aynı gücü biri 11-12k devirde verirken diğeri 7,5-8k devirde veriyor. aynı gücü istersen mt her durumda daha fazla yakar.

Motosikleti
    Şu anda yok
    Yazdıklarınız için hepinizde çok teşekkür ederim arkadaşlar. Peki İnazuma hakkında ne düşünüyorsunuz Mt25 yerine tercih edilebilirmi?

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    Artçı ile binecekseniz ve ömürlük bir motor istiyorsanız inazuma alınır tabi,çok konforlu ve kaliteli motordur, eksileri de var tabi ama çok yumuşak gaz hassasiyeti ve pamuk gibi süspansiyonu sizi kesin Mutlu eder.

CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Alıntı mazaderin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınız için hepinizde çok teşekkür ederim arkadaşlar. Peki İnazuma hakkında ne düşünüyorsunuz Mt25 yerine tercih edilebilirmi?
    Hocam inazuma derseniz is karisir, ne duke'nin ne mt25'in kalitesi inazumaya yaklasir. Ikisine gore de sikintisiz denildigi gibi omurluktur. Gerek artciyla gerek tek basiniza olun en rahatidir. Inazuma kullanip da mutsuz adam bulmak zordur bence, tamamen akil isi olan motor inazumadir.
    Diger duke ve mt25 kullanicilarinin da cogunun katilacagini dusunerek kendi yorumumu yapayim:
    Benim motordan beklentim sehir icinde aralardan bisiklet gibi gideyim, gazi actigim anda torku hissedeyim aninda gucu versin, sekli de gozume hitap etsin oldu. Bu yuzden tercihimi duke'den yapmistim. Hic sorunum yoktu cok mutluydum 15k km olmasina ragmen hala beni heyecanlandiran bir makinaydi kendisi hic pisman degilim.
    Duke cok fazla ask motorudur asik olmaniz sevmeniz ilgi gostermeniz gerekir, asik olmazsaniz surundurur sizi sevemezsiniz... Ben asik oldugum icin duke'yi tercih etmistim.
    Ancak inazuma cok fazla akil isidir akil mantik ne diyorsa cevabi inazumadir. Bu yuzden inazumayi bu motorlardan farkli tutarim ben, tamamiyle kisiyle ve beklentiyle alakalidir kendinize sorsaniz cevabi cok basit olacak bir sorunuz var aslinda... Iyi forumlar.

(Tekrar okudumda fark ettim ancak Mt25 de benim icin duke ile ayni kulvardadir beklenti acisindan, ne mt25'in yapabilecegini inazuma yapar ne de inazumanin yapabilecegini mt25 yapar, bu yuzden birbirleriyle karsilastircak bir alan buluncagini pek dusunmuyorum.)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    2-3 depoyu virajlı yollarda yüksek devirde bitirdim, yaktığı yakıt 4-4,5 arası duke 390'ın.

o değil de, aynı gücü biri 11-12k devirde verirken diğeri 7,5-8k devirde veriyor. aynı gücü istersen mt her durumda daha fazla yakar.
    He he babam senin esegin gancik olsun. Duke hiç yakmiyor ..

Bu sen olmazda işleri ayarlamam zor . arzu ediyorsan tel numarami özelden vereyim. Telefona da remainder kurariz ..Seneye marta nisanda sen duke nu bende arkadaştan mt25 ni alayim. Corluda edirneye 100km/saat hız ile gidelim sonra aynı yolu geri donelim. Döndüğümüzde depoları tekrar dolduralım 100jm de 0.3 lt fazla olur ise tüm masraflar(yakıt+ ciğer+lazer karaağaç kahvaltı) bana +500tl olmaz ise
    tüm.masraflar sana +500 tl ben alırım.

Bu arada sen duke390 bakımına ne kadar veriyorsun ?

Bir arkadasimi daha ayarlayim kamyonet ile gelsin dukun bozulursa İst bırakırız nede olsa tr bir kaç yerde servisi var. Yamahiyi dert etme sikinti olmaz her yerde servis var.

Motosikleti
    turuncu
    He he babam senin esegin gancik olsun. Duke hiç yakmiyor ..

Bu sen olmazda işleri ayarlamam zor . arzu ediyorsan tel numarami özelden vereyim. Telefona da remainder kurariz ..Seneye marta nisanda sen duke nu bende arkadaştan mt25 ni alayim. Corluda edirneye 100km/saat hız ile gidelim sonra aynı yolu geri donelim. Döndüğümüzde depoları tekrar dolduralım 100jm de 0.3 lt fazla olur ise tüm masraflar(yakıt+ ciğer+lazer karaağaç kahvaltı) bana +500tl olmaz ise
    tüm.masraflar sana +500 tl ben alırım.

Bu arada sen duke390 bakımına ne kadar veriyorsun ?

Bir arkadasimi daha ayarlayim kamyonet ile gelsin dukun bozulursa İst bırakırız nede olsa tr bir kaç yerde servisi var. Yamahiyi dert etme sikinti olmaz her yerde servis var.
    ne ara güç mevzusundan seyir hızlarına geçtik, anlamadım?

yağ, ve yağ filtresi değişimi, balata temizliği, ıvır-zıvır kontroller (keyfi bakım) 170 lira verdimdi galiba.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    Alıntı mccxcix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayin ama MT-25 ile KTM Duke 250 arasinda daglar kadar fark var; KTM Duke 250 ile MT-25 i kiyaslamak teknolojiye, bilime, kaliteye ve guvenlige ihanettir... Piyasa motoru arayan mt-25 e biner, motordan anlayan kalite isteyen Duke 250 ye... Duke 250, ozellikleriyle 250 cc nin rakipsizidir; WP suspansiyon, bybre frenler, celik fren hortumlari, abssi, kaydirmali debriyaji, yakit tasarrufu, kullanim pratikligi, uzerinde gelen lastikler... herseyiyle farkli, titresim yok degil ama abartildigi kadar kesinlikle yok hele elciklerde hic yok, sadece peglee, bunlarin aksini iddia eden gitsin kanuni kullansin, iyi forumlar...
    z250 sl dukeden çok daha güzel duruyor fakat dukedeki fren donanımlarına sahip değil abs sistemide tartışmasız daha kararlı bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ben her ikisinide uzun uzun kullandım.Boy sıkıntısı yoksa dukenin süslü donanımlarına aldırış etmeden z250 tavsiye ederim.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı mazaderin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar şu soruma cevap verirseniz çok sevinirim. KTM nin uzun yolu nasıl olur MT25 e göre
    Sert geçer

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    KawasakiZ50SL
    adamlar torku yüksek olsun diye tek silindir yapıyo motoru; bi akıllı sizsiniz anasını satayım. silindir sayısı arttıkça performans artıyo sanıyolar. düzlükte performans ölçülmez, girersin piste hünerlerini orda sergilersin. mt25 tek özelliği, r25'ten devşirme olduğundan düzlükte iyi gidiyor, mt'ciler de bunu bi halt sanıyo. çıplak motorla 170 basıyon da n'oluyo?

bu japoncular hakkaten fazla oldu.
    7 8 bin devirden sonra patlayan motora naked diyorlar. Z250 yi bu konuda öveceğim ama kendi motorun diyecekler fazla karışmak istemiyorum. Z250 sl sahibleri konuşsun patlamayan devri varmı bu motorun altı üstü her devri tapa gaz açtığınızda noluyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Yamaha sadece Japon olduğu için bile daha güvenilir ve fiyatına göre kaliteli bir marka gibi geliyor bana açıkçası. Ancak ABS lazım şey, o yüzden bariz KTM tavsiye ederdim.

Bir de niye takım tutar gibi marka tutuluyor? Hayır biri Türk malı olsa anlayacağım, da ikisi de değil. Motosiklet tercihinde tek bir doğru olmaz ki. Tabii ki kimisi Yamaha'yı tercih eder, kimisi KTM'i. Biri yanlış diğeri doğru olmak zorunda değil.

Sanki mahkemede öz kardeşini savunuyor gibi marka savunanları anlamakta güçlük çekiyorum. Allah korusun kullandığınız motosikletin üzerinde kaza yapsanız iki markanın da kıçında olmaz merak etmeyin... Motosiklet markasından başka savunacak, heyecanlanacak daha anlamlı şeyler olmalı değil mi insanın hayatında?
    Ogretmen bunu beğendi.

ahe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    konuyu hortlatmak gibi olucak ama yukarılarda bir enrty okudum 10 binde max tork beygir yakalayan NAKED motor mu olur diye sonuna kadar katılıyorum++++ Ben açıkçası mt25 çıkmadan önce çok bomba bişey bekliyordum diğer mt serileri gibi ters maşalar r25 ten farklı bloğa sahip bir motor yapısı motor blogunun aynı olması açıkçası şaşırmıştı beni baya zorla yapmışlar gibiydi mazeme kalitesine zaten dicek birşey yok Mt ve r25 çok yakıyo diye etrafta sıkan çok insan var tamam yakıyor olabilir ama abartıldığı kadar çok değil neden abartılıyor çünkü genelleme yapmak gibi olmasın ama egzozu takan yeni alan sıka sıka geziyo heryerde kesici heryerde yanyan sonra çok yakıyor diye dert yanması biraz komik geliyor 3,5 litre yaktıran tanıdığım çok insan var çokta mutlular.Gelelim duke ye duke ile çok fazla bir maceram çok olmadı ama rc serisini kullandım baya tamam kaliteli iyi hoş güzel ama ülkemiz şartlarında biraz piyasası ölü alıp 1 sene sonra 15bin de duke satmaya çalışırsanız diğer markalara göre daha zor gidicektir diye düşünüyorum.Aslında çok tanınmış bir firma ama insanlara zengin motoru diye aşıladıkları için biraz çekingenlik oluyor.Geçen sene duke 390 sağ ön peg 89 lira demişlerdi honda cbr 125 için sormuştuk bide 120 lira demişlerdi parça fiyatları evet bazı konularda pahalı (bu peg konusu hariç) ama ucuz yedek parça istiyorsanız çin malı motora binmenizi tavsiye ederim.R25 MT25 pahalı yedek parçaları var bütün markaların var zaten yedek parçalık bir durum çıktımı giren hertürlü giriyor ama işte debriyajdır fren manetidir ayaklıktır vs bunlar o kadar büyütülcek şeyler değil bence

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)