Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

KTM 250abs vs Mt25

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı berkcigdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elmalı binası dediğiniz yer tepebaşındaki yermi ? trt tepebaşı stüdyoları diye geçer. eğer oradan bahsediyorsanız işim gereği evet bulundum.
    Tam olarak ne diye geçiyor açıkcası bilmiyorum. Ortaköy ışıklardan yokuş yukarı çıkıldığında olan TRT diyeyim kısaca, sanırım yeni adı TRT Çocuk.

Lise döneminde 1' yıl boyunca orada staj yapmıştım, çok fazla motosiklet ile genel olmuyordu o yüzden sordum. Çıplak motosiklet kullanan bir abi vardı o zamanlar benle beraber merdivenlerin alt kısmına park ederdi sizi anımsattı bana açıkcası.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Alıntı U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam olarak ne diye geçiyor açıkcası bilmiyorum. Ortaköy ışıklardan yokuş yukarı çıkıldığında olan TRT diyeyim kısaca, sanırım yeni adı TRT Çocuk.

Lise döneminde 1' yıl boyunca orada staj yapmıştım, çok fazla motosiklet ile genel olmuyordu o yüzden sordum. Çıplak motosiklet kullanan bir abi vardı o zamanlar benle beraber merdivenlerin alt kısmına park ederdi sizi anımsattı bana açıkcası.
    hee sen ulus / ortaköydeki trt binasından bahsediyorsun. oraya 2 kere gittim. orayla benim pek işim olmuyordu açıkcası.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    hee sen ulus / ortaköydeki trt binasından bahsediyorsun. oraya 2 kere gittim. orayla benim pek işim olmuyordu açıkcası.
    Şimdi bende onu sadece 2 kere gördüm diyeceğim olmayacak. Aklımda kalması nın sebebi ben 600rr kullanıyordum o zamanlar ve abide de siyah veya mavi yüksek cc bir naked vardı, TRT de tek yüksek cc biz olduğumuz için aklımda kalmış öyle.

Motosikleti
    ktm 1190
    Şimdi bende onu sadece 2 kere gördüm diyeceğim olmayacak. Aklımda kalması nın sebebi ben 600rr kullanıyordum o zamanlar ve abide de siyah veya mavi yüksek cc bir naked vardı, TRT de tek yüksek cc biz olduğumuz için aklımda kalmış öyle.
    yok ben değilim o bence biraz önce bu forumun yamaha tenere sayfasında bi foto paylaştım orada yüzüm belli oluyor belki bakarsan dersin aha sensin yada değilsin

Forumdan Uzaklaştırıldı
    yok ben değilim o bence biraz önce bu forumun yamaha tenere sayfasında bi foto paylaştım orada yüzüm belli oluyor belki bakarsan dersin aha sensin yada değilsin
    Bir birinden güzel 11 tane fotoğraf.

Nur cemalinizi detaylı inceledim ve evet siz o sunuz! Neden değilmiş gibi davrandığınızı biliyorum... Ben o gün yemin etmiştim motosikletimi çizen kişiyi bulacağım diye bakın işte dünya ne kadar küçük.

Valla kullandığı motosikletin naked olduğunu ve koyu bir renk olduğunu hatırlıyorum sadece malesef, fotoğraflardan sizsiniz veya değilsiniz demek mümkün değil. Lakin siz hatırlamadığınıza göre değilsiniz büyük ihtimalle.

Neyse artık olurda bir gün okursa selam olsun buradan onu anmış olduk.

Motosikleti
    ktm 1190
    Bir birinden güzel 11 tane fotoğraf.

Nur cemalinizi detaylı inceledim ve evet siz o sunuz! Neden değilmiş gibi davrandığınızı biliyorum... Ben o gün yemin etmiştim motosikletimi çizen kişiyi bulacağım diye bakın işte dünya ne kadar küçük.

Valla kullandığı motosikletin naked olduğunu ve koyu bir renk olduğunu hatırlıyorum sadece malesef, fotoğraflardan sizsiniz veya değilsiniz demek mümkün değil. Lakin siz hatırlamadığınıza göre değilsiniz büyük ihtimalle.

Neyse artık olurda bir gün okursa selam olsun buradan onu anmış olduk.
    2008 de bi ara 2007 model honda cb600f hornetim vardı. rengide siyahtı çok kullanmadım onu 4-5 bin kadar sürdüm sattım sonra anladım ki 4 silindir bana göre değil

yok ben değilim ondan eminim

teşekkürler fotolar için.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    MT 07 alayım diyen adama git 1290 R al demiyoruz! Çünkü MT 07 kendi sınıfın da doğru ve güzel bir tercih... Ama R 25 MT 25 falan filan işte.
    Ben diyeyim? ikisi de 2 silindir. Arada 15-20 kilo var yok. Daha güvenli, daha rahat, inanmayacaksınız ama daha pratik ve kullanışlı. Kesinlikle tavsiye ederim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben diyeyim? ikisi de 2 silindir. Arada 15-20 kilo var yok. Daha güvenli, daha rahat, inanmayacaksınız ama daha pratik ve kullanışlı. Kesinlikle tavsiye ederim
    Haşmet beyciğim 2. sayfada size KTM sever olarak bir soru bıraktık. Şuan için onu cevaplasanız bize yetecektir.

Teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Çok havalı giderken konuda beni niye bozdun ki o zaman. Neyse artık şöyle yapalım.

Sn. HAŞMET bey KTM yazdığı için muhakkak konuya bir göz atacaktır. KTM kullanıcı ve bilgili bir insan olarak bize LC4 ve LC8 değilse bu motor tipinin ne olduğunu yazar artık.

Not: Umarım LC2 falan değildir çok üzülürüm valla.
    Şimdi gördüm. Hiç bilmiyorum yahu. LC4 büyük motora deniyor ama, o doğru.

KTM kullanıyorum, memnunum da, ama fanatiği değilim açıkçası. Honda, güvenilirliği ile her zaman öndedir gözümde. Gel gelelim superduke gibi bir makina yapmaları zor görünüyor...

Honda Türkiye distribütörünün oğlunun "ah bi Türkiye'ye gelse" dediği CB1000R büyük hayal kırıklığı oldu benim için. Ondan önceki CB900F Hornet ne güzeldi halbuki.

Superduke ilginç bir alet. Biner binmez sanki üç senedir her gün kullandığım bir motosikletmiş gibi bir yakınlık oldu resmen. Ama ne kadar dayanır, sorun çıkarır mı, hiç bilmiyorum.

Bir de malzeme kalitesi olarak 1290 ve 690 arasında ciddi fark var. 390 ise resmen oyuncak gibi kalıyor yanlarında. Sanki farklı markalarmış gibi. Japonlar biraz daha homojen bu konuda sanki.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Çok üzüldüm şuan gerçekten bu soruyu sizin bileceğinizi düşünmüştüm.

Ben LC4 1 silindirli 4 zamanlı LC8 2 silindirli 4 zamanlı diye biliyorum.

RC ve Duke serilerin de 1 silindirli 4 zamanlı motor kullanıldığı için LC4 dedim ama kesin bir bilgim yok tamamen mantıken söylüyorum bunu.
    "Motor tipinin hacim ile alakası olmadığı düşünerek"

Artık bilen biri çıkıp net bir açıklama yapana kadar kararsiz kalacağız.

Gönül MT 07 alayım mı diyen arkadaşa hayır 1290 R al demek istesede, bu biraz haksızlık olacaktır. 1290r 2.5 MT 07 parasında çünkü.

CB1000R' ın CB900F devamlılığını sağlayamaması eminim tüm tutkunlarını çok üzmüştür. Bu tarz şeyleri dönem, dönem firmalar yapmakta.

Zx10r'ın da kaderi CB900F gibi oldu, 2000'lerin efsane Zx10r'ları teknoloji nin devrim yapmasına rağmen o yıllardan bu günlere geriledi.

Malzeme kalitesi olarak her modele aynı özeni göstermiyorlar maalesef ama bu otomotiv sektöründe de marin sektöründe de aynı, konuya ticari yaklaştıkları için maliyetten kısarak kar marjını arttırıyorlar ve bunu piyasanın tamamı yapıyor.

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    Mt 25 keske mr125 in kalitesinde gelseydi. Mt125 in malzeme kalitesi çok çok iyi, mt25 ise malesef malzeme kalitesi olarak rakiplerinin gerisinde.duke yi anlatmaya gerek yok zaten, fakat mt nin 2silindirinin vermiş olduğu pürüzsüzlük ve yumuşak gaz tepkisi bir duke200 kullanıcısı olarak benim çok hoşuma gitti, sırf bu yüzden bile mt tercih edilebilir, motor bloğunun konforu hariç diğer büyün yönlerde duke üstün. Aslında mt nin motor bloğu inazumada olmalıydı işte o Zaman bütün tartışma biterdi
    berkcigdem bunu beğendi.

cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Arkadaslar kadar kati olamayacagim iki makinayida inceleme firsatim oldu ve hatta duke ü test etme imkanım oldu. Duke icin konusmak gerekirse cok kaliteli bir makina ve çok donanımlı.Abs çelik fren hortumu üzerindeki wp yarış amortisörleri brembonun kücük cc icin ürettigi bybre 3 pistonluydu yanilmiyorsam frenler rosso 2 lastik gercekten motora albeni olusturuyor.Motorda ki patlamayla gelen gücü benim çok hosuma gitti şahsen kullanırken.. Çok tatlı bir sesi de var onu da ihmal etmemek gerek..
    Bence Ktm nin en avantajli ve beni de kendine aşık eden özelligi powerparts parçalari ile belkide bir motor parası kadar aksesuar alabilme imkaniniz..
    Yani bir gün duke 250 abs alirsam almayi kafaya koydugum.
    -Turuncu motor koruma demirleri
    -Turuncu Ktm logolu hidrolik haznesi
    -Ktm Aliminyum elcik koruma
    -Ktm Yan canta
    -Papatya ön diskler vazgecilmezim

Yamaha da kötü motor degil ancak ben o fiyatı o kaliteye haketmediginj dusunenlerdenim.. Yani Ktm deki o donanimlari cikarirsaniz fiyati belki de 13500 bandinda yani yamahadan çok daha uyguun..

Bu karsilastirmada ben duke alirdim.
    Tabi duke unda tek kotu yani ikinci el piyasası yavas ama 65000 binde dukelar goruyorum .. Bence iyi kullanilirsa en az 3 yıl sorunsuz binilebilecek bir arac.

tcourb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    f700 gs
    mt-25 güzel, ben memnunum. arkadaşlar biraz abartıp itin götüne sokmuşlar motoru.

oturuş poziyonu çok rahat, sele de rahat sayılır. elin kolun uyuşmadan 200-250 km rahat gidersin tek seferde. 9 bine kadar tork yok diyenler biraz abartmış, alet güzel gidiyor. tamam parça kalitesi çok mükemmel değil ama tü kaka diyecek kadar da kötü değil.

tasarımı güzel, kalıplı.yakıt kullanıma göre değişir tabi ama red line sokmadan agresif sürüşte 4-4.5 lt bandında yakıyor. servis sıkıntısı yok, parça sıkıntısı yok.

bana göre sıkıntıları; abs si yok ve lastik fazla zorlamaya gelmiyor.

satın almadan önce duke 250 yle ikisinin arasında kalmıştım. mt daha çekici geldi.bence aklı başında adamın uzun süre kullanabileceği bi motor.
    mt yi tercih ettiğim için memnunum kısacası. Duke kullanmadığım için yorumum yok. test sürüşü için form falan doldurmuştum 3 ay önce kimse dönmedi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Çok üzüldüm şuan gerçekten bu soruyu sizin bileceğinizi düşünmüştüm.

Ben LC4 1 silindirli 4 zamanlı LC8 2 silindirli 4 zamanlı diye biliyorum.

RC ve Duke serilerin de 1 silindirli 4 zamanlı motor kullanıldığı için LC4 dedim ama kesin bir bilgim yok tamamen mantıken söylüyorum bunu.
    "Motor tipinin hacim ile alakası olmadığı düşünerek"

Artık bilen biri çıkıp net bir açıklama yapana kadar kararsiz kalacağız.
    Motorlara uretici tarafindan verilen isimler (Corvetin LS6'si, Honda'nin F20'si vs.) genelde nev-i sahsina munhasir ozelliklere sahip belli bir motor serisine veriliyor. Dolayisiyla silindir sayisi belirleyici, ancak yeterli degil. KTM'in 690cc tek silindir motoru ile 125cc veya 250cc motoru arasinda cok bir iliski yok. 690cc motor eli mahkum kendine has bir suru teknoloji barindirmak zorunda. Tek silindir 125cc ve 250cc icin ise dayanikli ve denenmis bir suru dizayn zaten var.

Velhasil kararsiz olunacak bir durum yok aslinda. LC4, ta 1996'da 609cc olarak uretime baslayan, zaman icerisinde hacmi ve ozellikleri artan, yuksek hacimli tek silindir KTM motoruymus.

Motosikleti
    Lifan Traveller 150 - Xmax 250 - NC 750 X DCT
    Çok zor tercihler. Bi yandan ABS, kaydırmalı debriyaj, bi yandan Yamaha'nın servisi ve parçası uzun ömrü

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    kesinlikle KTM

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Duke 250 17
    KTM markası

https://tr.wikipedia.org/wiki/KTM

Yamaha markası

https://tr.wikipedia.org/wiki/Yamaha

Kısacası orijinalleri biri müzisyen, diğeri iki tekere gönül vermiş bir firma.

Ah! Kafama kafama vurmayın piyanistler...

sven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı zabuzaretta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KTM markası

https://tr.wikipedia.org/wiki/KTM

Yamaha markası

https://tr.wikipedia.org/wiki/Yamaha

Kısacası orijinalleri biri müzisyen, diğeri iki tekere gönül vermiş bir firma.

Ah! Kafama kafama vurmayın piyanistler...
    gördüğüm en mantıklı sav. epey fosfor harcadın heralde bu çıkarımı yaparken.

dediğin gibi adamlar sanat yapıyor, otur alkışla..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Duke 250 17
    Alıntı sven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gördüğüm en mantıklı sav. epey fosfor harcadın heralde bu çıkarımı yaparken.

dediğin gibi adamlar sanat yapıyor, otur alkışla..
    Ben GSF mezunuyum sanat nedir Gündüz Gökçe'den, Mahir Güven'den öğrendim. Anlayacağınız size ihtiyacım yok sanatı, sanatçıyı alkışlamak için.

Yamaha kötü motosiklet üretiyor demedim ki çok güzel motosikletler üreten bir firma. Kaldı ki KTM firması da babamın şirketi değil. Çıkarımı ben yapmadım, sizlerin yapmasını sağladım orada yanlışınız var. Ben sadece iki adet link paylaştım. Nedir bu fanatizm?
    cıbırlover1 bunu beğendi.

Motosikleti
    Lifan Traveller 150 - Xmax 250 - NC 750 X DCT
    Bu savaşın sonunu merak ediyorum

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)