arkadaşlar maddi yetersizlik yüzünden sigortamı yaptıramamıştım, motosikletim bağlandı. şimdi sigortayı yaptırdım, otoparka gidip direk alabiliyor muyum motoru? ne yapmam gerekiyor, yardım lütfen.
arkadaşlar maddi yetersizlik yüzünden sigortamı yaptıramamıştım, motosikletim bağlandı. şimdi sigortayı yaptırdım, otoparka gidip direk alabiliyor muyum motoru? ne yapmam gerekiyor, yardım lütfen.
Konu üzerinden kesilmiş bir ceza yoksa şayet aracın çekildiği otoparka evraklarınız ile giderek motosikletinizi geri alabilirsiniz tabi otoparka da bir miktar ödeme yapmanız gerekmekte.
benim arabayı çekmişlerdi. Otopark ücreti ödemiştim 80 tl. Motosiklet için ne kadar alırlar bilemiyorum.
Paranı ödeyip alıyorsun. Herhangi bir işlem yapılmıyor. (Özel Otopark)
sigorta icin degil ama arabam cekilmisti hatali park etmekten.Ceza yi ayri odedim.Otoparkada bir gunluk ucret + cekme parasi odemistim.Ama sigortadan baglatmaya 98 lira yaziyorlarsa azmis bence.Yilda 10 defa baglatsan bin lira yapiyor.Sigortadan mantikli.
Hocam tam olarak kafamdaki sorulara yanıt oldu gerçekten sigortayı yeniletmicektim ama bağlarsalar motoru daha zararlı çıkıcam diye düşunuyodum.Hiç bu tarafından bakmamıştım.
Not:5 aydır sigortam var. Bi kere çevirip sormadılar.Sigortayı 940 liraya yapmıştım. Yani şimdilik 400 lira çöpe gitti.
Aracınız bağlandığında sigorta yaptırmadan çıkartamıyorsanız, yılda 10 defa nasıl bağlanacak?
Daha ilk bağlandığında aracınızı çıkartabilmek için hem sigorta yaptırmak hem de otopark ücretini ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Üstelik bir de ceza var.
Yoksa aracınızı alamıyorsunuz ki bu ikinci defa sigortasız yakalanmanızı bir yıl boyunca imkansız kılıyor.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Motor bağlı ise, önce ZTS yi yaptırıp poliçenle birlikte ilgili emniyet şb. ye gidiyorsun.
Oradan plakanı düşürüp otopark çıkış belgesi alıyorsun.
Çıkış belgesiyle otopark a gidip günlük 80 TL olarak ödemeyi yapıp aracını alıyorsun..
Tamam tamam vurmayın şaka yaptım
Motoruna SİGORTA yaptırıyorsun,
Ertesi gün HANGİ ŞUBE BAĞLADI İSE o şubeye gidiyorsun ve Ruhsatını kimliğini ehliyetini veryorsun ve MOTORUM HANGİ OTOPARKTA İSE ÇIKARTMAK İSTİYORUM,
Diyerek GEREKLİ EVRAK alıyorsun ve POLİS sana bir evrak veriyor,
o evrak ile ÇEKİLEN OTOPARK'a gidiyorsun ve kaldıgı gun kadar otopark ucretı ve çekici ucretı oduyorsun,
motorunu alıyorsun,,,
Motorunu teslim aldiktan sonra ise;
- Sigortacina gidip sigortani iptal ettirip paranin %95'ini geri aliyorsun.
- Tekrar trafik polisine yakalanip, sigortani yeniden yaptirarak, bir oncekinden zaten idmanli oldugundan, ayni islemleri tekrar yaptirarak motorunu otoparktan cikariyorsun.
- Tekrar sigortacina ugrayip 2. kez yaptirdigin sigortayi iptal ettirip tekrar verdigin paranin %95'ini geri aliyorsun.
- 3. kez trafik cevirmesine de yakalanirsan, çöllere gidip dakar rallisine katilabilirsin
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Iste aradigim ruh 😄nediyordu gavurlar thats the spirit 😂
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)