Selamlar,
2014 yılında sıfır bir yamaha wr250r alarak başladım enduro işine. Kurtköyde oturuyorum tuzlada çalışıyorum. Gebze-Tuzla-Pendik katılımlı bir grubumuz var. Civar arazide sürüş yapmaktayız. Katılabilirsin sende grubumuza.
Motor konusunda grupta crf250l, kawasaki klx250, wr250, sherco, husaberg, china gibi farklı motorlar var. Ktm gibi special bir motorla diğerlerine göre daha fazla zevk alacağın kesin, fakat trafikte kullanımı, bakım aralıklarının çok sık olması, yüksek fiyatı gibi sebeplerden etkileniyorsan bir alt kademede wr250r uygundur. Wr nin fiyatı yüksek gelirse crf250l ye yönelebilirsin. Altlara indikçe arazi sürüşünden alacağın zevk ağırlık, güç, denge gibi sebeplerden dolayı düşer. Hepsiyle sürüş yaparsın fakat iyi bir motorla yeteneklerini geliştirmen daha kısa zamanını alır. Aynı oranda araziden aldığın zevk artacaktır.
Bu arada motosiklet kullanmaya arazide başladığımı belirtmek isterim
Ekipman konusunda, cross çizme, body armor, dizlikler,eldiven, cross kask ve gözlüğü önemli. Başlangıçta düşmeler daha fazla olabilir. Kalite ekipman bu durumda işini başarıyla yapacaktır.
Not: Wr yi almadan önce denemek istersen yardımcı olurum.